Ο κάθε ένας από εμάς είναι ένα μοναδικό έργο τέχνης

Ο κάθε ένας από εμάς είναι ένα μοναδικό έργο τέχνης

Όλα τα πλάσματα είναι εκ φύσεως δημιουργικά. Αν λογαριάσουμε την πιθανότητα να γεννιόμαστε με έμφυτη δημιουργικότητα, συνειδητοποιούμε πως είναι η Ουσία της πραγματικής μας φύσης και πως το να δημιουργούμε είναι πολύ σημαντικό!

Έχουμε μία ατέρμονη πηγή δημιουργικών δυνατοτήτων απ’ όπου μπορούμε να αντλήσουμε, και είτε το ξέρουμε είτε όχι, ο καθένας από εμάς αποτελεί δίαυλο για αυτήν τη δημιουργικότητα.

Ορίζω τη δημιουργικότητα ως το «αέναο ξετύλιγμα του μεγάλου μίτου της ζωής».

Ο καθένας μας είναι μια μοναδική έκφρασή της, και άρα έργο τέχνης.

Έχω συναντήσει πολλούς ανθρώπους, από τελείως διαφορετικά περιβάλλοντα, και μου είναι πλέον φανερό πως η δημιουργική ικανότητα του καθενός επηρεάζεται από τις αντιλήψεις τους που ξεκινούν από τις βαθιά ριζωμένες πεποιθήσεις μας, οι οποίες συχνά είναι πολύ διαφορετικές μεταξύ τους.

Από θέματα υγείας και ευεξίας μέχρι και θρησκευτικού προσηλυτισμού, αυτές οι προκαταλήψεις μπορεί να εξελιχθούν σε εσφαλμένες εντυπώσεις σχετικά με τη δημιουργικότητα, και αργότερα να καταλήξουν εμπόδια στην ελεύθερη πρόσβασή μας στις δημιουργικές δυνατότητες που έχουμε μέσα μας.

Τι θα γινόταν αν ήταν δυνατόν να περάσουμε από μία υποσυνείδητη δημιουργική διαδικασία, σε μία συνειδητή δημιουργική διαδικασία;

Τι θα γινόταν αν το μόνο που θα χρειαζόταν να κάνουμε θα ήταν να επανεξετάσουμε μερικές εσφαλμένες αντιλήψεις που έχουμε για τη δημιουργικότητα και τις δικές μας δυνατότητες, να αναγνωρίσουμε ότι ανάμεσα σε κάθε στιγμή της ζωής μας που εκτυλίσσεται υπάρχει μια ολόκληρη θάλασσα δημιουργικής ζωτικής ενέργειας που μας γεμίζει όλους ζωή και απομακρύνει τα όποια εμπόδια δυσκολεύουν την αυθεντική έκφραση και ροή της δημιουργικότητάς μας;

Καθώς εξελίσσομαι, τόσο πνευματικά όσο και δημιουργικά, ανακαλύπτω μερικές καίριες θετικές βεβαιώσεις, σχετικές με την πρόσβασή μας στην εσωτερική μας δημιουργικότητα.

Η δημιουργικότητα είναι έμφυτη σε όλα τα πλάσματα και δεν περιορίζεται μόνο στις Τέχνες. Η δημιουργικότητα βρίσκεται μέσα σε Όλα Όσα Υπάρχουν.

Όλοι μας είμαστε πλάσματα συνδεδεμένα μεταξύ μας· η απόσταση είναι πλάνη.

Η επιτυχία και η αποτυχία είναι υποκειμενικές κρίσεις· έχουμε αξία από τη στιγμή της γέννησής μας και συνεχίζουμε να μεγαλώνουμε και να μαθαίνουμε μέσα από την ίδια τη διαδικασία της ζωής.

Η έλλειψη δεν είναι παρά μία αντίληψη, επομένως η αφθονία είναι απεριόριστη.

Δεν υπάρχει σωστή ή λάθος προσέγγιση σε κάποιο θέμα, υπάρχουν μόνο διαφορετικοί τρόποι.

Η κριτική μπορεί να είναι εποικοδομητική.

Διαβάστε επίσης: Η πεζοπορία αλλάζει το μυαλό και ενισχύει τη δημιουργικότητα

Η δημιουργική έκφραση μπορεί να έρθει αβίαστα και είναι η φυσική μας κατάσταση· ως διαδικασία μπορεί να βελτιώσει την εμπειρία της ζωής μας, και ακόμη μπορεί να είναι και θεραπευτική.

Όταν φέρνουμε την αντίληψή μας στην παρούσα στιγμή και δείξουμε εμπιστοσύνη στην εκτύλιξη της ζωής, εκφράζουμε τη δημιουργικότητά μας μέσω πράξεων που μπορούν να περιγραφούν ως ευδαιμονικές.

Είμαστε όλοι κομμάτι της δημιουργικής ροής της ζωής· το να παλέψουμε ενάντια στο ρεύμα απαιτεί προσπάθεια και μπορεί να προκαλέσει στασιμότητα της ενέργειάς μας, πράγμα που σταματάει κάθε δημιουργικότητα.

Απόσπασμα από το βιβλίο της Keidi Keating «Το Φως» από τις εκδόσεις Ιβίσκος

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα