Πως μια καθημερινή ρουτίνα 5 βημάτων μπορεί να μας βοηθήσει στην διατήρηση της υγείας μας

Πως μια καθημερινή ρουτίνα 5 βημάτων μπορεί να μας βοηθήσει στην διατήρηση της υγείας μας

Το να είσαι υγιής είναι ένας από τους μεγαλύτερους θησαυρούς. Όλοι μας ξεχνάμε πόσο πολύτιμη είναι η υγεία μέχρι να αρρωστήσουμε. Τότε, το θυμόμαστε.
Αλλά δεν χρειάζεται να αρρωστήσετε για να εκτιμήσετε την υγεία σας. Οι άνθρωποι, όπως και κάθε ζωντανό πλάσμα που γεννιέται υγιές, έχει μια φυσική τάση προς την υγεία.

Η υγεία είναι φυσική. Εμείς είμαστε που μερικές φορές ερχόμαστε σε σύγκρουση με τη φυσική μας κατάσταση να είμαστε υγιείς, ακολουθώντας κάποιες αμφίβολες επιλογές στον τρόπο που ζούμε. Η υγεία μας όμως, είναι φυσική κατάσταση.

Δεν χρειάζεται να προσθέσετε περισσότερα πράγματα για να είστε υγιείς, πρέπει να αφαιρέσετε αυτό που σας εμποδίζει να είστε.

Οι άνθρωποι αγωνίζονται να δημιουργήσουν και να διατηρήσουν μια ρουτίνα που τους βοηθά να ενισχύσουν τη γνωστική και σωματική τους υγεία.

Έτσι, η παρακάτω ρουτίνα, θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε την υγεία σας.

1. Αφού ξυπνήσετε, ασκηθείτε για 30 λεπτά και μετά φάτε πρωινό

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η καλύτερη στιγμή για να γυμναστείτε είναι το πρωί. Ο στόχος είναι να αφήσετε το σώμα σας να απελευθερώσει τις ευτυχείς ορμόνες που θα σας κρατήσουν σε υψηλό πνευματικό επίπεδο καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας. Όταν είστε χαρούμενοι, επιτυγχάνετε περισσότερα και καλύτερα πράγματα.

Διαφορετικοί άνθρωποι έχουν διαφορετικές ρουτίνες άσκησης. Είτε επιλέξετε τζόγκινγκ ή ανύψωση βαρών, βεβαιωθείτε ότι η μέθοδος σας, σας αφήνει ιδρωμένο αλλά αναζωογονημένο.

Το πιο υγιεινό πρωινό στον κόσμο είναι μια ισορροπημένη διατροφή. Βεβαιωθείτε ότι το πιάτο σας έχει μερικές πρωτεΐνες, βιταμίνες, υδατάνθρακες και φρούτα.

Έτσι, μια κούπα από τον αγαπημένο καφέ σας δεν είναι αρκετό πρωινό, εκτός αν συνοδεύεται από κάτι άλλο όπως καρύδια, τοστ και μήλο.

Πολλοί μπορεί να υποστηρίζουν τη σημασία της λήψης πρωινού, αλλά οι ειδικοί λένε ότι το γεύμα σας βοηθά να έχετε υψηλά επίπεδα ενέργειας όλη την ημέρα.

2. Κάντε σύντομα διαλείμματα κατά τη διάρκεια της ημέρας

Μετά την άσκηση και το πρωινό, πηγαίνετε στη δουλειά. Είτε είστε γονέας και εργάζεστε στο σπίτι είτε είστε ένας λύκος της Wall Street, βρείτε χρόνο για να κάνετε διαλείμματα.

Δέκα λεπτά έξω στην αυλή ή στην αίθουσα καφέ θα κάνει θαύματα για την υγεία σας. Μπορείτε να έχετε ένα στις έντεκα το πρωί και το επόμενο, το απόγευμα.

Κάντε τακτικά διαλείμματα εάν η δουλειά σας είναι πολύ έντονη, για να αποφύγετε τα προβλήματα. Το διάλειμμα από την εργασία μειώνει τις πιθανότητές σας για καρδιακές παθήσεις, στρες και κόπωση, σύμφωνα με την Psychology Today.

Δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων περιλαμβάνουν τη γιόγκα, την απόλαυση ενός ζεστού κουτσομπολιού στην αίθουσα του καφέ, ένα μικρό περίπατο, πηδηματάκια στο τραμπολίνο, τηλέφωνο στους γονείς σας ή διάβασμα ενός βιβλίου.

3. Σνακ στις έντεκα το πρωί και τέσσερις το απόγευμα

Ξέρατε ότι δεν πρέπει να ξεχνάτε να τρώτε το σνακ σας; Πώς αλλιώς σκοπεύετε να διατηρήσετε υψηλό το ενεργειακό σας επίπεδο και καλή τη λειτουργία του εγκεφάλου σας;

Θα ακούσετε πολλές ιστορίες σχετικά με το είδος σνακ που πρέπει να έχετε ανάμεσα στα γεύματά σας. Ωστόσο, ο πιο σημαντικός παράγοντας για να επιλέξετε το σνακ σας, είναι η θρεπτική του αξία.

Τι μπορείτε να κάνετε για να εξασφαλίσετε ότι τα σνακ σας είναι θρεπτικά;

Μπορείτε να υπολογίσετε τη θρεπτική αξία του σνακ σας ελέγχοντας τη συσκευασία και βεβαιωθείτε ότι το ελαφρύ σας γεύμα περιέχει μερικές πρωτεΐνες, μέταλλα και φυτικές ίνες.

4. Πίνετε ένα ποτήρι νερό κάθε ώρα

Δεν μπορείτε να δημιουργήσετε μια υγιή ρουτίνα αν δεν πίνετε τουλάχιστον δύο λίτρα νερού ημερησίως. Πρέπει να παραμείνετε ενυδατωμένοι όλη την ημέρα.

Πρέπει επίσης να διασφαλίσετε ότι το νερό σας είναι ασφαλές για κατανάλωση.

Αν χρησιμοποιείτε νερό βρύσης, επενδύστε έξυπνα, σε ένα φίλτρο νερού υψηλής ποιότητας.

5. Έχετε μια σταθερή ώρα για μεσημεριανό γεύμα και δείπνο, γεύμα στη 1μμ και δείπνο στις 6μμ

Μια υγιεινή ρουτίνα πρέπει να έχει συγκεκριμένους χρόνους για μεσημεριανό γεύμα και δείπνο.

Θυμηθείτε, δεν πρέπει να παραλείψετε οποιοδήποτε γεύμα.

Γνωρίζετε τη σημασία του μεσημεριανού γεύματος, οπότε αυτό που πρέπει να κάνετε τώρα είναι να το κάνετε μέρος του χρονοδιαγράμματος.

Γνωρίζετε επίσης τα οφέλη του δείπνου, αλλά πρέπει να έχετε αυτό το γεύμα τουλάχιστον δύο ώρες πριν από τον ύπνο σας.

Κάθε ένα από αυτά τα γεύματα πρέπει να περιέχει τις τρεις κατηγορίες τροφίμων, πρωτεΐνες, βιταμίνες και υδατάνθρακες.

Πηγή

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα