Είναι καλό τα κατοικίδια ζωάκια μας να κοιμούνται μαζί μας;

Είναι καλό τα κατοικίδια ζωάκια μας να κοιμούνται μαζί μας;

Είστε ο κηδεμόνας κατοικίδιων ζώων που τους επιτρέπει να κοιμούνται μαζί του στο κρεβάτι; Εάν είστε, τότε αυτό είναι υπέροχο, αλλά αν εξακολουθείτε να ψάχνετε για τα οφέλη που μπορεί να έχετε από αυτό, τότε, παρακάτω θα βρείτε κάποιους λόγους, για τους οποίους, αξίζει να αφήνετε τα κατοικίδιά σας να κοιμούνται μαζί σας.

1) Άνεση

Τόσο εσείς όσο και το κατοικίδιο σας, θα νιώσετε άνετα ο ένας με τον άλλον. Το καλό με τα κατοικίδια ζώα είναι ότι δεν χρειάζονται λόγια για να σας διευκολύνουν, απλά, το διαισθάνονται. Ανεξάρτητα από το πόσο αγχωτική είναι η μέρα σας, με την συντροφιά του κατοικίδιου ζώου σας, στο κρεβάτι, τα πάντα φαίνεται να είναι πολύ καλύτερα.

2) Ενισχύει τον δεσμό σας

Μπορείτε να σκεφτείτε ότι ο ύπνος μαζί με το κατοικίδιο ζώο σας είναι μια απλή πράξη, αλλά ξέρατε ότι αυτό είναι ένα από τα πράγματα που συμβάλλουν στην ενίσχυση του δεσμού σας; Ο ύπνος με το κατοικίδιο ζώο σας εκτός από την χαλάρωση που προσφέρει, αυξάνει και την μεταξύ σας εμπιστοσύνη.

3) Σας κάνει να αισθάνεστε πιο ασφαλείς

Εκτός από τους καλύτερους φίλους μας, τα κατοικίδια ζώα μας είναι επίσης γνωστό ότι προστατεύουν πραγματικά, τους ιδιοκτήτες και την επικράτειά τους.

Διαβάστε επίσης: Πώς τα κατοικίδια βελτιώνουν την ψυχική μας υγεία

Έχουν επίσης, μια αυτόματη αίσθηση εγρήγορσης και κινητικότητας. Έτσι, αισθάνεστε προστατευμένοι όταν κοιμάστε μαζί τους.

4) Κάνει τα κατοικίδιά σας να νιώθουν ασφαλή

Δεν είναι μόνο τα κατοικίδια ζώα που μας κάνουν να αισθανόμαστε ασφαλέστερα. Στην πραγματικότητα, αυτό συμβαίνει και στις δύο πλευρές, καθώς η παρουσία μας διευκολύνει και τα κατοικίδια ζώα μας. Θεωρούν ότι είναι κάτι περισσότερο από αγαπημένα, νιώθουν ασφαλή στην αγκαλιά μας.

5) Δημιουργείτε ένα μοτίβο ύπνου και για τους δυο σας

Όλοι γνωρίζουμε πώς κάποια κατοικίδια ζώα είναι πραγματικά ενεργά κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά αν κοιμάστε μαζί τους σε ένα δωμάτιο και τα αφήνετε να κοιμούνται στο κρεβάτι σας, αυτό τους διδάσκει ένα μοτίβο ότι, το κρεβάτι και η νύχτα είναι για χαλάρωση και ύπνο.

6) Μειώνει το άγχος

Το να βρίσκεστε κοντά στα κατοικίδια ζώα σας, κάνει τα πάντα καλύτερα. Είχατε μια δύσκολη μέρα στο σχολείο ή την εργασία; Χαλαρώστε και αγκαλιάστε τα κατοικίδια ζώα σας. Είναι ένας αποδεδειγμένος τρόπος για να απαλλαγείτε από το άγχος και να αυξήσετε τις χαρούμενες ορμόνες στο σώμα σας.

7) Μειώνει τις πιθανότητες να πάθετε κατάθλιψη

Έχει αποδειχθεί ότι τα κατοικίδια ζώα μπορούν να μειώσουν σημαντικά τις πιθανότητες ενός ατόμου να πάθει κατάθλιψη. Εάν ήδη βιώνετε κατάθλιψη, τα κατοικίδια ζώα μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία της αίσθησης της μοναξιάς, του άγχους και να επιτρέψουν στο άτομο να ανακάμψει αργά από αυτά τα ανεπιθύμητα συναισθήματα.

8) Παρέχει ζεστάσια

Κρυώνετε; Η ζεστασιά που σας προσφέρουν τα κατοικίδια είναι σίγουρα καλύτερη από μία κουβέρτα ή μία θερμάστρα. Μπορείτε σίγουρα να ξαπλώσετε όμορφα και στα ζεστά χωρίς να πληρώνετε φουσκωμένους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

9) Οι ήχοι των κατοικιδίων μας νανουρίζουν

Οι θόρυβοι των κατοικιδίων ζώων μας μπορούν πραγματικά να μας νανουρίσουν. Απλά, κλείστε τα μάτια σας και επικεντρωθείτε σε εκείνους τους γλυκούς μαλακούς ήχους που κάνουν και σύντομα, μπορεί να κοιμάστε.

10) Μπορεί να βοηθήσει στο άγχος του αποχωρισμού του κατοικίδιου ζώου σας

Μπορεί να είχατε μια κουραστική μέρα αλλά τα κατοικίδια ζώα σας περιμένουν όλη την ημέρα μόνο για να περάσετε μία ή δύο ώρες μαζί, πριν πάτε για ύπνο. Αυτό μπορεί να τους προκαλέσει άγχος αποχωρισμού. Αφήστε τα να κοιμούνται μαζί σας στο κρεβάτι σας, ώστε να μην είναι πλέον ανήσυχα.

11) Σας βοηθά να ηρεμήσετε

Είστε θυμωμένος ή ανήσυχος; Τα κατοικίδια ζώα σας μπορούν να αισθανθούν σίγουρα αυτά τα αρνητικά συναισθήματα και ίσως να δουν ακόμα και πώς μπορούν να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από αυτά. Δώστε τους την ευκαιρία, αφήνοντας τα να κοιμηθούν μαζί σας.

12) Είναι ο τέλειος σύντροφος

Μήπως αισθάνεστε μερικές φορές μοναξιά, καθώς δεν έχετε κανένα σύντροφο γα να σας κρατήσει συντροφιά το βράδυ; Λοιπόν, τα κατοικίδια ζώα σας είναι οι καλύτεροι φίλοι σας και μάλιστα, θα είναι και τα ίδια πολύ ευτυχισμένα, να σας κρατήσουν συντροφιά.

13) Θα έχετε κάποιον να μιλήσετε

Ξαπλώστε στο κρεβάτι σας και μιλήστε με τα κατοικίδια ζώα σας για την ημέρα σας. Μπορεί να μην σας καταλάβουν αλλά μπορούν να αισθανθούν αυτό που αισθάνεστε. Αν είχατε μια δύσκολη μέρα, σίγουρα, θα σας βοηθήσουν να την ξεπεράσετε.

14) Ποιος δεν θέλει ένα μεταξωτό χνουδωτό ζωάκι στο κρεβάτι του;

Πολλοί αφήνουν στο κρεβάτι τους λούτρινα ζωάκια και παιχνίδια. Γιατί να μην προσθέσετε και το όμορφο, ζωντανό ζωάκι σας για το βράδυ; Είναι τόσο χνουδωτό και ζεστό!

15) Είστε ευτυχισμένη “οικογένεια”

Εκτός από όλους αυτούς τους λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω, ο κύριος λόγος είναι ότι τα κατοικίδια ζώα σας είναι η οικογένειά σας και δεν επιτρέπεται, τα μέλη της οικογένειας να κοιμούνται μόνα τους και απόμερα.

Ma Fatima Garcia για το shareably

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα