“Connect Athens” Ένα ολόφρεσκο και δραστήριο Κέντρο Νέων

connect athens

Με σκοπό να ενώσει τους νέους όλης της Αθήνας και όχι μόνο, δημιουργήθηκε τον περασμένο Μάιο το Connect Athens, μία πρωτοβουλία του Αλέξανδρου Αλεξάκη και άλλων Ελλήνων και Ευρωπαίων εθελοντών. Όπως αναφέρει ο Αλεξάκης, η ιδέα ξεκίνησε με κάποια events τα οποία εμπνέει η εποχή μας σε όλους ους ευαισθητοποιημένους ανθρώπους, όπως το να μαγειρέψουν και να προσφέρουν καλό φαγητό σε συνανθρώπους μας πληγέντες από την κρίση. Άλλα events είχαν οικολογικό χαρακτήρα όπως το να καθαρίσουν παραλίες από σκουπίδια και γόπες.

Οι δραστηριότητες αυτές είχαν μεγάλη απήχηση και ανταπόκριση κι έτσι, το Connect Athens απέκτησε έναν καλό πυρήνα νέων και δραστηριοποιείται με προγράμματα και δραστηριότητες που έχουν σκοπό να βγάλουν τους νέους από το σπίτι, να τους προτρέψουν να κοινωνικοποιηθούν με υγιής και αυθεντικούς τρόπους, να μάθουν καινούρια πράγματα, καθώς επίσης και να ανζητήσουν την εργασία των ονείρων τους!

Οι δραστηριότητες υλοποιούνται εθελοντικά από πολύ κόσμο που πιστεύει στο όραμα του Connect Athens και θέλει να προσφέρει γιατί πιστεύει στους νέους της Ελλάδας.

Ο κ. Αλεξάκης διευκρινίζει ότι «έχουμε φτιάξει μια μεθοδολογία με έξι βήματα. Πρώτα γνωστοποιούμε τις δράσεις μας στο κοινό, γιατί μας ενδιαφέρει να έρθουν όσο το δυνατόν περισσότεροι που έχουν ανάγκη. Όταν έρθει το υποψήφιο μέλος το συναντάμε και μιλάμε μαζί του για τις ανάγκες που έχει και κατόπιν το κατευθύνουμε, ώστε να παρακολουθήσει κάποιες από τις δραστηριότητες που έχουμε και πιστεύουμε ότι θα τον κάλυπταν. Ταυτόχρονα, πέρα από αυτές τις δυο υπηρεσίες παρέχουμε και ψυχολογική υποστήριξη για όσους είτε έχουν κατάθλιψη είτε άγχος και είναι κοινωνικά απομονωμένοι. Έτσι, του προτείνουμε κάποιες δραστηριότητες και το μέλος εντάσσεται σε μια ομάδα κοινωνικοποίησης κι επικοινωνίας, και περνά και ένα στάδιο αυτογνωσίας».

Στο νέο πρόγραμμα οι νέοι έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε τμήματα ξένων γλωσσών, τμήματα χοροθεάτρου, εικαστικής έκφρασης και χειροτεχνίας, αθλητικές δραστηριότητες, επιτραπέζια παιχνίδια, καραόκε, γυμναστική και αυτοάμυνα, μαθήματα μακιγιάζ και καλλιέργειας επικοινωνιακών δεξιοτήτων, μέχρι και συμπλήρωση βιογραφικού.

«Παράλληλα, σε συνεργασία με μη κυβερνητικές οργανώσεις, ενισχύουμε εθελοντικά δυο μεγάλες δράσεις, από τη μια το Food market προσφέροντας πλεονάζοντα τρόφιμα, λαχανικά και φρούτα σε ανθρώπους που ζουν σε καθεστώς φτώχιας, και από την άλλη την υπηρεσία Fabric Republic, όπου ο πλεονάζων ιματισμός που είναι σε καλή κατάσταση δίνεται σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη και τα φθαρμένα ρούχα ανακυκλώνονται ή χρησιμοποιούνται ως πρώτη ύλη για δημιουργικές δραστηριότητες».

Στο Κέντρο Νέων προσφέρονται δωρεάν και ατομικές συναντήσεις συμβουλευτικής και προπονητικής ζωής και επαγγελματικού προσανατολισμού, αλλά και ομαδικές δραστηριότητες διά βίου μάθησης περί διαφορετικών τρόπων επικοινωνίας. «Μόλις το μέλος μας λάβει όλα αυτά τα εφόδια κάνουμε επαγγελματικό προσανατολισμό, κατόπιν τον βοηθάμε στην επαγγελματική του αποκατάσταση, στις ευκαιρίες που πιθανώς υπάρχουν στην αναζήτηση εργασίας. Είμαστε σε επαφή με μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς αλλά και εταιρείες για πιθανές θέσεις που ζητούν να καλυφθούν από δικά μας μέλη που έχουν καταρτιστεί επαγγελματικά μέσα από τα προγράμματά μας».

Και προσθέτει ο Αλέξανδρος Αλεξάκης: «Οργανώνονται και εβδομαδιαία εκπαιδευτικά προγράμματα, εκδηλώσεις ή/και εκδρομές με θέμα την ομαδικότητα, την ευαισθητοποίηση σε κοινωνικά ζητήματα. Όλα τα προγράμματα είναι τριμηνιαία και αλλάζουν είτε οι ώρες είτε τα θέματα. Το εντυπωσιακό πάντως για εμάς είναι η αλλαγή που βλέπουμε στους ανθρώπους που παρακολουθούν τα προγράμματά μας όταν έρχονται κι όταν φεύγουν».

Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να επισκεφθεί το Κέντρο Νέων Connect Athens στην οδό Άτλαντος 2, στα Κάτω Πατήσια.

in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα