Κι όμως, όλοι μπορούμε να έχουμε μια σχέση πάθους, έρωτα και αγάπης …

Mporoume

του Αντώνη Καλογήρου

Είναι αλήθεια ότι μπορούμε να έχουμε την ύπαρξη μιας σχέσης πάθους, έρωτα και αληθινής αγάπης, στη ζωή μας;

Είναι εύκολο να συμβεί ή όπως πιστεύουν οι περισσότεροι, χρειάζεται πολλή τύχη;

Όλοι μας σαν παιδιά είχαμε την εμπειρία του ποδηλάτου. Θυμηθείτε σας παρακαλώ την πρώτη φορά που ανεβήκατε σε εκείνο το μικρό ποδηλατάκι με τις τέσσερεις ρόδες (μαζί με τις βοηθητικές). ΠΑΝΙΚΟΣ. Μια έγερνε από την μια και μια έγερνε από την άλλη. Κι εσείς, έπρεπε και να το κάνετε να μην γέρνει και να το κάνετε να προχωράει γυρνώντας τα πετάλια. Ένα σκέτο μαρτύριο δηλαδή. Αλλά, όλως παραδόξως, συνεχίσατε να προσπαθείτε μέχρι που κατακτήσατε την υπέροχη στιγμή που βγάλατε τις βοηθητικές ρόδες. Τώρα πια ΞΕΡΑΤΕ να κάνετε ποδήλατο.

Στον έρωτα και την αγάπη όμως τα πράγματα λειτουργούν κάπως διαφορετικά. Με το ποδήλατο, πέφτεις, χτυπάς και πονάς, αφού μάθεις. Με την αγάπη και τον έρωτα, πέφτεις χτυπάς και πονάς όσο δεν ξέρεις. -Μα, τι να ξέρω; Ή υπάρχει ο κατάλληλος και μ’ αγαπάει ή δεν υπάρχει.

-Κι όμως χρειάζεται να ξέρεις. Να ξέρεις ν’ αγαπάς!!!

-Σιγά που δεν ξέρω, τόσους και τόσους αγάπησα αλλά αυτοί, με πρόδωσαν ή με παράτησαν ή με κορόιδεψαν ή με πλήγωσαν…

-Αλήθεια, ποιοι είναι αυτοί; Μήπως οι άλλοι είναι κακοί ή ανόητοι και δεν μπορούν να εκτιμήσουν το μεγαλείο σου;

Ας πούμε την αλήθεια, πρώτα πρώτα στον εαυτό μας…

Ναι, είμαι ένα υπέροχο πλάσμα που αξίζει να αγαπηθεί. Ναι, έχω ομορφιά και θέλω να την μοιραστώ. Ναι, όπως όλοι έτσι κι εγώ, έχω την ανάγκη να κουρνιάσω σε μια αγκαλιά που θα με στηρίξει, θα με υποστηρίξει και θα με βοηθήσει όταν χρειαστεί, γιατί με αγαπάει!!!

Όμως γιατί να μου δώσει αυτό το τόσο πολύτιμο δώρο η ζωή;

Όταν ήμουν παιδάκι, οι γονείς μου με ρωτούσαν τι θέλω να μου φέρει ο Αϊ Βασίλης για να μου πάρουν το δώρο που ήθελα και θα με έκανε χαρούμενο. Μήπως και τώρα πρέπει να βρω τον “τρόπο” για να ζητήσω από τη ζωή το δώρο μου κι εκείνη να μου το δώσει;

ΝΑΙ. Τα λίγα θέλουν κόπο και τα πολλά και πολύτιμα, θέλουν τρόπο.

Ας μάθουμε λοιπόν τον τρόπο που θα μας φέρει αυτό που όλοι αξίζουμε και δικαιούμαστε στη ζωή. Μια παθιασμένη, ερωτική αγκαλιά, γεμάτη από αληθινή αγάπη… Δεν είναι ούτε δύσκολο, ούτε μαγικό, ούτε τυχερό. Είναι αποτέλεσμα της γνώσης του “τρόπου”…

banner sxeseis 300x250Ο Αντώνης Καλογήρου , δημιουργός και εμπνευστής της Μεθόδου Καλογήρου και βασικός ομιλητής των σεμιναρίων του ΑποφασίΖω, διοργανώνει σεμινάριο με θέμα “Μπορείς να δημιουργήσεις τη σχέση που ονειρεύεσαι”

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα