Στην Κίνα όλα μπορούν να συμβούν: Πόλη σχεδιάζει τεχνητό φεγγάρι!

Στην Κίνα όλα μπορούν να συμβούν: Πόλη σχεδιάζει τεχνητό φεγγάρι!

«Απίστευτο» θα έλεγε κανείς «Και όμως αληθινό» θα απαντούσε κάποιος άλλος «όταν μιλάμε περί κινεζικής τεχνολογίας…», όμως είναι γεγονός ότι η πόλη Τσενγκντού στη νοτιοδυτική Κίνα φιλοδοξεί να… φωτίσει τη Γη με… τεχνητό φεγγάρι!

Σύμφωνα με την κινεζική «Ημερησία Λαϊκή» και τη βρετανική «Γκάρντιαν», ο δορυφόρος-φεγγάρι, ο οποίος σχεδιάζεται να εκτοξευθεί το 2020 θα είναι περίπου οκτώ φορές πιο φωτεινός από τη Σελήνη.

Την πρωτοβουλία αποκάλυψε σε συνέδριο καινοτομίας στην Τσενγκντού ο Γου Τσουνφένγκ, πρόεδρος της ιδιωτικής διαστημικής εταιρείας Chengdu Aerospace Science and Technology (CASC), όμως δεν έχει καταστεί ακόμη σαφές κατά πόσο το φιλόδοξο σχέδιο έχει την υποστήριξη της κινεζικής κυβέρνησης. Ωστόσο, αξίζει να αναφερθεί ότι η CASC είναι βασικός συνεργάτης του κινεζικού κράτους στο διαστημικό πρόγραμμα της χώρας…

Οι Κινέζοι από την πλευρά τους, παραδέχονται ότι πήραν την “τρελή” αυτή ιδέα από ένα Γάλλο καλλιτέχνη, ο οποίος οραματίσθηκε ένα “κολιέ” από κάτοπτρα να κρέμεται πάνω από τη Γη και να αντανακλά το φως του Ήλιου στο Παρίσι καθ’ όλο το 24ωρο…

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2013 τρία μεγάλα κάτοπτρα, ελεγχόμενα από υπολογιστή, τοποθετήθηκαν πάνω από τη νορβηγική Ριουκάν για να αντανακλούν τις ακτίνες του Ήλιου στην κεντρική πλατεία της πόλης. Παλαιότερα, στη δεκαετία του 1990, Ρώσοι αστρονόμοι και μηχανικοί είχαν εκτοξεύσει ένα δορυφόρο που αντανακλούσε το ηλιακό φως στη Γη.

Το μόνο που απομένει είναι να βρεθούμε το 2020 στην Κίνα και να διαπιστώσουμε μόνοι μας, αν όλες αυτές οι «φιλοδοξίες» θα πραγματοποιηθούν!

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα