Μαθήματα κηπουρικής και yoga για παιδιά στο ΚΠΙΣΝ με ελεύθερη είσοδο

Μαθήματα κηπουρικής και yoga για παιδιά στο ΚΠΙΣΝ με ελεύθερη είσοδο

Διασκεδαστικές αλλά και δημιουργικές εκδηλώσεις έχουν προγραμματισθεί για τους μικρούς μας φίλους και για την καινούρια χρονιά στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τη φύση μέσω της κηπουρικής αλλά και με το σώμα και το πνεύμα τους μέσω της yoga για όλον τον Ιανουάριο. χωρίς κόστος.

Κηπουρική

O Iανουάριος ήρθε και όπου και να κοιτάξει κανείς, βλέπει τα ψυχρά σημάδια του. Η φύση έχει ανάγκη να ξεκουραστεί, τα φυτά σταματούν να μεγαλώνουν, τα ζώα και τα πουλιά δυσκολεύονται να βρουν τροφή, τα έντομα βρίσκουν ένα καταφύγιο και αποσύρονται μέχρι να έρθει η άνοιξη. Οι μικροί κηπουροί του Πάρκου αναλαμβάνουν δράση και αυτόν τον μήνα:

Μαθαίνουν να κλαδεύουν, κατασκευάζουν φωλιές για πουλιά, κομποστοποιούν φυτικά υπολείμματα, φροντίζουν τον Λαχανόκηπο μέσα σε ένα συναρπαστικό ταξίδι εξερεύνησης και ανακάλυψης του Πάρκου.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Κατσογιάννη Σταυρούλα (γεωπόνος, αρχιτέκτων τοπίου)

Έως 30 συμμετοχές (για παιδιά 5-9 ετών)

Κυριακή 8, 15, 22, 29/1/2017 και ώρες: 11.00-12.30

Yoga

 Το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προσκαλεί τα παιδιά να ανακαλύψουν τη δύναμη της yoga. Η yoga για παιδιά, είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος να αναπτύξουν οι μικροί μας φίλοι σημαντικές δεξιότητες σε ένα περιβάλλον όπου απουσιάζει ο ανταγωνισμός.

Το μάθημα γίνεται δίχως κριτική και σκοπός δεν είναι η εκτέλεση της τέλειας στάσης από τα παιδιά. Σε κλίμα ενθάρρυνσης το παιδί αναπτύσσει τον κινητικό, γνωστικό, συναισθηματικό και κοινωνικό τομέα. Η προσέγγιση είναι παιδοκεντρική και με εργαλείο το παιχνίδι, τα παιδιά μαθαίνουν να ελέγχουν το σώμα τους, την αναπνοή τους και τις σκέψεις τους, καθώς και να ηρεμούν. Παράλληλα δυναμώνουν, βελτιώνουν την ευλυγισία τους και αποκτούν αυτοπεποίθηση.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

Για παιδιά 4-12 ετών

07 Ιανουαρίου 2017 – 28 Ιανουαρίου 2017 (Σάββατο: 12:00 με 13:00)

Πληροφορίες:

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος , Καλλιθέα – Μοσχάτο

Διεύθυνση: Ευριπίδου και Λ. Συγγρού

Είσοδος Ελεύθερη

(Για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη συμμετοχή τηρείται σειρά προτεραιότητας)

 

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα