Το κλειδί της υγείας και της επιτυχίας βρίσκεται στον πνευματικό και όχι στον υλικό κόσμο

Το κλειδί της υγείας και της επιτυχίας βρίσκεται στον πνευματικό και όχι στον υλικό κόσμο

Ναι, πιστεύω στην υγιεινή ζωή. Για χρόνια, έπαιρνα συμπληρώματα διατροφής κάθε μέρα. Επίσης, η γυναίκα μου έκανε ομοιοπαθητική για πολλά χρόνια. Κάνω διαλογισμό. Προσεύχομαι. Αθλούμαι και πίνω καθαρό νερό.

Αλλά, για να είμαστε ειλικρινείς, πρέπει να παραδεχτούμε ότι, παρά την εξάπλωση του υγιεινού τρόπου ζωής τα τελευταία είκοσι με τριάντα χρόνια, η υγεία μας συνεχίζει να επιδεινώνεται.

Είναι ένα θέμα πάνω στο οποίο έχω σκεφτεί και διαλογιστεί πολύ. Πώς είναι δυνατόν; Πώς είναι δυνατόν να κάνουμε ιατρικές ανακαλύψεις και να στρεφόμαστε περισσότερο σε εναλλακτικές θεραπείες, αλλά, παρ’ όλα αυτά, η υγεία μας να επιδεινώνεται διαρκώς;

Η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι ότι ψάχνουμε τη λύση σε λάθος κατεύθυνση. Σκεφτόμαστε αποκλειστικά και μόνο με τους όρους της αντιδιαστολής μεταξύ συμβατικής και εναλλακτικής ιατρικής. Όμως, η πηγή της θεραπείας δεν βρίσκεται ούτε στην παραδοσιακή ούτε στην εναλλακτική ιατρική. Δεν βρίσκεται καν στον υλικό κόσμο. Βρίσκεται στον πνευματικό κόσμο, στον κόσμο της ενέργειας.

Αφού ανακάλυψα τη δύναμη τη Σπουδαιότερης Αρχής το 1988 και τα Τρία Εργαλεία αποπρογραμματισμού και αναπρογραμματισμού στο διάστημα των επόμενων είκοσι ετών, μελέτησα σε βάθος επιστημονικές έρευνες αλλά και αρχαία πνευματικά χειρόγραφα, προσπαθώντας να κατανοήσω πώς ακριβώς λειτουργεί αυτή η διαδικασία.

Ανακάλυψα τα πρώτα θεμελιώδη στοιχεία σε ένα αρχαίο χειρόγραφο, ηλικίας τριών χιλιάδων χρόνων και άνω. Έχει γραφτεί από τον Σολομώντα, βασιλιά του Ισραήλ που φημιζόταν για τη σοφία του ακόμα και πέρα από τα σύνορα του μικροσκοπικού του βασιλείου. Εκεί, γράφει: “Μετά πάσης φυλάξεως φύλαττε την καρδίαν σου· διότι εκ ταύτης προέρχονται όλες αι εκβάσεις της ζωής” (Βιβλίο των Παροιμιών 4:23).

Παρότι δεν εξηγεί τι ακριβώς εννοεί με τα λόγια “φύλαττε την καρδίαν σου”, τουλάχιστον γνωρίζουμε ότι αυτό που εννοούσε με τον όρο “καρδιά” δεν ήταν η καρδιά που στέλνει το αίμα σε όλο μας το σώμα, αλλά η έννοια της πνευματικής καρδιάς που χρησιμοποιούμε όταν λέμε, για παράδειγμα, “Σ’ αγαπάω με όλη μου την καρδιά”. Από εκεί, λοιπόν, πηγάζουν όλα όσα βιώνουμε στη ζωή.

Αν ο Σολομών είχε δίκιο και κάθε πρόβλημα που έχουμε προέρχεται από την πνευματική καρδιά, αυτό σημαίνει πως ο καρκίνος οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα της πνευματικής καρδιάς και καθορίζεται από το αν ο άνθρωπος ζει με αγάπη ή φόβο, συγχώρεση ή μνησικακία, ευτυχία ή λύπη, γαλήνη ή άγχος, αυτοεκτίμηση ή αυτοαπόρριψη. Το ίδιο ισχύει και για τον σακχαρώδη διαβήτη, τη σκλήρυνση κατά πλάκας και οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα υγείας.

Φυσικά, δεν λέω ότι η γενετική προδιάθεση και η διατροφή δεν παίζουν ρόλο στην εκδήλωση μιας ασθένειας. Αλλά ο καθοριστικός παράγοντας είναι η πνευματική καρδιά.

Είναι ξεκάθαρο ότι στην κοινωνία μας η συλλογική πνευματική ζωή απέχει πολύ από το ιδανικό, γι’ αυτό και το στρες βρίσκεται εκτός ελέγχου. Η πνευματική πραγματικότητα είναι η ισχυρότερη πραγματικότητα της ζωής μας, αλλά, παρ’ όλα αυτά, τείνουμε να αφιερώνουμε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου και της προσοχής μας στις υλικές και εξωτερικές μας συνθήκες.

Αν η πνευματική πραγματικότητα είναι όντως σημαντικότερη, τα νέα είναι καλά. Μπορεί να έχουμε εστιάσει στη συμβατική και την εναλλακτική ιατρική, αλλά είτε δεν έχουμε εστιάσει ακόμα επαρκώς στο πνευματικό επίπεδο είτε αντιλαμβανόμαστε την πνευματικότητα με λάθος τρόπο.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Alexander Loyd ” Ο Κώδικας της Θέλησης” από τις εκδόσεις Διόπτρα

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα