Κομμωτής… με πίστη στην Ανθρωπότητα

kommotis-me-pisti-stin-anthropotita

Όλοι μας ξέρουμε πόσο αναζωογονητικό είναι ένα καλό κούρεμα. Ειδικά αν ο κομμωτής είναι φιλικός, με αίσθηση του χιούμορ και ενσυναισθητικός, μπορεί να γίνει μια πραγματική ψυχοθεραπευτική εμπειρία. Αυτό σκέφτηκε ο Taylor Jardin, ο οποίος είναι κομμωτής στο Amsterdam και κάθε εβδομάδα προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες του στους αστέγους της πόλης.

Μερικές φορές δε λένε και πολλά λόγια, άλλες πάλι περιγράφουν τη ζωή των δρόμων με τον δικό τους τρόπο και ο Taylor ακολουθεί αυτό που συναισθάνεται πως θα τους ξαλαφρώσει, όπως ακολουθεί και τις γραμμές του κεφαλιού και του προσώπου τους για να αποδώσει το σωστό κούρεμα για τον καθένα.

Είναι πράγματι ανανεωτική η εμπειρία του κουρέματος, όχι μόνο για το πρόσωπο του ανθρώπου, αλλά και για τη διάθεση και το πνεύμα του. Με μια απλή ματιά στις φωτογραφίες μερικών άστεγων πριν και μετά το κούρεμα, αποκαλύπτουν πως  φεύγει από πάνω τους μεγάλο βάρος καθώς δέχονται τη φροντίδα ενός εντελώς αγνώστου συνανθρώπου τους ο οποίος τους βγάζει τον καλύτερό τους εαυτό!

Ζούμε σε μια εποχή όπου η εμφάνιση παίζει μεγάλο ρόλο για στην επικοινωνία μας με τους άλλους ανθρώπους και στο πόσο αποδεκτοί είμαστε ‘η μπορούμε να γίνουμε μέσα στο κοινωνικό σύνολο. Την ίδια αυτή περίοδο, για πολλούς συνανθρώπους μας είναι πρακτικά αδύνατο να φροντίσουν την εμφάνισή τους και οι άστεγοι μιας πόλης είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα. Έτσι, εκτός από τα ήδη σοβαρά προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν, έχουν να διαχειριστούν και την ανησυχία στα μάτια των περαστικών όταν τα μαλλιά και τα γένια τους… χάνουν τον έλεγχο.

Είναι μεγάλη η χαρά που παίρνουν οι άστεγοι στους ο οποίους ο Taylor προσφέρει τις υπηρεσίες του. Οι υπόλοιποι άνθρωποι της γειτονιάς τους, είναι πιο φιλικοί μαζί τους, τους αναγνωρίζουν και τους χαιρετούν. Μ’ αυτό τον τρόπο μικραίνει το χάσμα που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στους ανθρώπους της πόλης, με τη δικαιολογία πως είναι διαφορετικοί επειδή οι μεν ζουν σε σπίτια ενώ οι δε στον δρόμο ή σε εστίες αστέγων.

Αυτές είναι κινήσεις θαρραλέων ανθρώπων όπως ο Taylor, οι οποίοι τολμούν να έρθουν κοντά στους άλλους ανθρώπους και να συνδεθούν, απλά. Με πίστη στην Ανθρωπότητα.

 

Taylor gives free haircuts to homeless people in Amsterdam

Taylor from A lighter day gives homeless people in Amsterdam free haircuts and so much more ✂️ <3 #faithinhumanity

Gepostet von BrightVibes am Montag, 8. Januar 2018

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα