Ν. Κορινθίας: Μια ιστορική περιοχή γεμάτη ενέργεια

Ν. Κορινθίας: Μια ιστορική περιοχή γεμάτη ενέργεια

Μία επίσκεψη στην Αρχαία Κόρινθο θα πρέπει να υπάρχει σίγουρα μέσα στο πρόγραμμα σας. Επισκεφθείτε το κάστρο πάνω στον αρχαίο λόφο, θαυμάστε την αμυντική τάφρο, του τις πύλες του, τις οχυρώσεις, τα κανόνια του Μοροζίνη, τα ερείπια των ναών, το φραγκικό πύργο και δείτε να απλώνεται στα πόδια σας η αρχαία πολιτεία και ο κορινθιακός.

Μέσα στον αρχαιολογικό χώρο θα βρείτε και τον αρχαίο ναό του Απόλλωνα, με μονολιθικούς δωρικούς κίονες. Αν και από τα ιστορικά στοιχεία ξέρουμε ότι οι κίονες αρχικά ήταν 40, τώρα έχουν απομείνει μόνο 7. Ο ναός χρονολογείται κοντά στο 530 π.Χ. Επιβάλλεται η επίσκεψη στον Ισθμό της Κορίνθου. Όσες φορές και αν έχει πάει κανείς, αξίζει πάντα τον κόπο.

Θα είναι κρίμα μιας που θα βρεθείτε στην Κόρινθο, να μην επισκεφτείτε τα υπέροχα χωριά που βρίσκονται στην ορεινή Κορινθία. Φενεός, Τρίκαλα, Κεφαλάρι, Στυμφαλία, Λαύκα. Όσοι από εσάς δεν τα έχετε επισκεφτεί μην χάνετε χρόνο. Παραδοσιακά, αρχοντικά χωριά, με διατηρητέα κτήρια και πλούσια ιστορία από την εποχή της τουρκοκρατίας και της επανάστασης του 1821. Να επισκεφτείτε την αρχαία Φενεό. Την αρχαία πόλη την διέσχισαν οι ποταμοί Όλβιος και Δόξας.

Εκεί συντελούνταν το εξής φυσικό φαινόμενο. Όταν συναντιούνταν τα ποτάμια η πεδιάδα δεν πλημμύριζε, αφού υπάρχουν οι λεγόμενες καταβόθρες και έτσι τα νερά μετά από μεγάλη υπόγεια διαδρομή, κατέληγαν στις πηγές του Λάδωνα. Ο μύθος αναφέρει ότι τις καταβόθρες τις είχε σκάψει ο Ηρακλής, ενώ υπάρχει και η άλλη εκδοχή ότι εκεί ήταν η είσοδος του Άδη από την οποία η Δήμητρα κατέβηκε όταν έψαχνε την Περσεφόνη.

Η Φενεός, συμμετείχε στον τρωικό πόλεμο και στους περσικούς πολέμους. Στην περιοχή υπάρχουν υπέροχα παντοπωλεία, με εξαιρετικά φρύγανα και βότανα της περιοχής, αλλά και τοπικά γευστικότατα τυριά.

Και φυσικά στην ορεινή Κορινθίας θα βρείτε και το πρότυπο Κτήμα Νοόσφαιρα που φιλοξενεί δεκάδες εκδηλώσεις αυτοβελτίωσης και προσωπικής ανάπτυξης μέσα σε έναν εκπληκτικό χώρο με εξαιρετική θέα.

Δείτε όλες τις εκδηλώσεις στο Κτήμα Νοόσφαιρα

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα