Ακυρώνονται Πρωτοχρονιάτικες δημόσιες εκδηλώσεις στο Πεκίνο εξαιτίας του κοροναϊού

Ακυρώνονται Πρωτοχρονιάτικες δημόσιες εκδηλώσεις στο Πεκίνο εξαιτίας του κοροναϊού

Σύμφωνα με το Δημοτικό Γραφείο Πολιτισμού και Τουρισμού του Πεκίνου, η πόλη έχει ακυρώσει σημαντικές δημόσιες εκδηλώσεις, όπως κλασσικές εκθέσεις ναών της κινεζικής Πρωτοχρονιάς εξαιτίας του κοροναϊού που προκάλεσε διακοπή των δημόσιων συγκοινωνιών σε πολλές μεγάλες πόλεις.

Πρωτοχρονιάτικες εκθέσεις για το Νέο Έτος στο πάρκο Longtan, το πάρκο Ditan, το μνημείο της Κίνας Millennium, το Tongzhou Canal Park, το πάρκο Taoranting και το Daguanyuan βρίσκονται στον κατάλογο ακυρώσεων.

Πρόσφατα, η πόλη του Wuhan, απ’όπου ξεκίνησε ο κοροναϊός, τέθηκε σε καραντίνα, με τις υπηρεσίες των δημόσιων συγκοινωνιών να παραμένουν κλειστές και οι αρχές να συμβουλεύουν τους κατοίκους να μην εγκαταλείψουν την πόλη.

Διαβάστε επίσης: Είναι σχεδόν σίγουρο ότι διανύουμε την πιο καυτή δεκαετία που έχει καταγραφεί

Η κρατική ομάδα σιδηροδρόμων της Κίνας δήλωσε ότι οι επιβάτες θα μπορούν να πάρουν πίσω τα χρήματά τους από τα ακυρωμένα εισιτήρια σε εθνικό επίπεδο από τις 24 Ιανουαρίου. Οι επιβάτες θα μπορούν επίσης να πάρουν πίσω τα χρήματά τους από τα αεροπορικά εισιτήρια αν ακυρώσουν οικειοθελώς τα ταξίδια τους, σύμφωνα με την Πολιτική Αεροπορική Διοίκηση της Κίνας (CAAC).

Τα κινεζικά ακαδημαϊκά ιδρύματα, από τα νηπιαγωγεία μέχρι τα κολέγια, παρατείνουν το διάλειμμα διακοπών τους, αναβάλλοντας τις ημερομηνίες των εξετάσεων και την εγγραφή για το επόμενο εξάμηνο για να περιορίσουν την εξάπλωση του νέου κορωναϊού.

Βρεφονηπιακοί σταθμοί, σχολεία και πανεπιστήμια στην κεντρική επαρχία Χουμπέι της Κίνας ανέβαλαν την ημερομηνία επαναλειτουργίας τους, σύμφωνα με το Κεντρικό Γραφείο Ελέγχου Πνευμονίας του Hubei. Δεν είναι σαφές πότε ακριβώς θα ανοίξουν ξανά.

Το Μουσείο Παλατιών του Πεκίνου θα είναι κλειστό για τους τουρίστες από το Σάββατο 25/1. Η προσευχή για την τύχη είναι μια αρχαία παράδοση στην Κίνα για το Φεστιβάλ της Άνοιξης, αλλά πολλοί τόποι λατρείας στο Πεκίνο ανακοίνωσαν το κλείσιμό τους από την πρώτη ημέρα του Σεληνιακού Νέου Έτους, προκειμένου να αποφευχθούν μεγάλες συγκεντρώσεις ανθρώπων. Αυτές περιλαμβάνουν το Ναό Yonghe, το Ναό Baiyun, το Badachu Pak κ.α

Ορισμένα από τα μουσεία, τις αίθουσες συναυλιών και τα θέατρα στο Πεκίνο ανακοίνωσαν επίσης το κλείσιμό τους. Σημαντικές παραστάσεις ακυρώνονται επίσης.

Η επανέναρξη των λειτουργιών των τουριστικών αξιοθέατων θα γίνει γνωστή με ειδοποίηση των Αρχών.

Πηγή

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα