Εν όψει κορονοϊού, το τελευταίο διάστημα, ακούμε αλλά και κάνουμε τα πάντα για την προσωπική μας απολύμανση και προστασία. Ακολουθώντας φυσικά τις οδηγίες προφύλαξης, φοράμε μάσκες, γάντια και φροντίζουμε να απολυμαίνουμε τακτικά τα χέρια μας με αντισηπτικά ή με το σχολαστικό τους πλύσιμο για περίπου 30 δευτερόλεπτα.
Τι γίνεται όμως με τις επιφάνειες τα αντικείμενα και το σπίτι μας;
Αξίζει, αυτές τις δύσκολες ημέρες και με τον χρόνο που πρόκειται να περνάμε στο σπίτι να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όσον αφορά την απολύμανση του χώρου μας και των αντικειμένων που χρησιμοποιούμε συχνά.
Παρακάτω, θα βρείτε μερικές συμβουλές απολύμανσης που ενδεχομένως να σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες τούτες τις ημέρες:
Παπούτσια
Πολύς κόσμος, δεν συνηθίζει να βγάζει τα παπούτσια του αμέσως μόλις μπαίνει στο σπίτι, είναι ίσως η κατάλληλη περίοδος όμως που θα άξιζε να υιοθετήσετε αυτήν την συνήθεια τουλάχιστον για το επόμενο διάστημα. Καλό θα ήταν λοιπόν, εάν για οποιονδήποτε λόγο χρειαστεί να βγείτε από το σπίτι, όταν επιστρέφετε στην εστία σας, να βγάζετε τα παπούτσια σας έξω από την πόρτα του σπιτιού και να μην περιφέρεστε μέσα σε αυτό μαζί με… κάθε λογής μικρόβιο που μπορεί να μεταφέρατε απ’ έξω.
Κινητό και διάφορα κοντρόλ
Το κινητό σας αλλά και κάθε λογής κοντρόλ που μπορεί να έχετε στο σπίτι, χρειάζεται να τα απολυμαίνετε ιδιαίτερα σχολαστικά αυτήν την περίοδο. Λίγο οινόπνευμα, απολυμαντικά μαντιλάκια ή και ακόμη λίγο αντισηπτικό σε ένα πανάκι είναι μερικοί μόνο από τους τρόπους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την απολύμανσή τους.
Διαβάστε επίσης: 5 τρόποι που θα μας βοηθήσουν να περάσουμε δημιουργικά τις ημέρες της καραντίνας
Κλειδιά
Τα κλειδιά σας πόσο συχνά τα απολυμαίνετε; Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να φροντίζετε πολύ προσεκτικά για τον καθαρισμό τους, ο οποίος μπορεί να γίνει με τους ίδιους τρόπους που αποστειρώνετε και το κινητό σας.
Διακόπτες και πόμολα
Μαζί με τα προηγούμενα, είναι ίσως οι εστίες με τα περισσότερα μικρόβια καθώς είναι από τα πρώτα πράγματα που ακουμπάμε μόλις μπούμε στο σπίτι μας. Αξίζει λοιπόν, με ένα αντιμικροβιακό πανάκι να περνάτε αρκετά συχνά αυτές τις επιφάνειες ώστε να αποτρέψετε την εξάπλωση των μικροβίων και στους άλλους χώρους του σπιτιού.
Άρθρο γνώμης,
της Ελπίδας Ζαραδούκα