Κορονοϊός και κρυολόγημα: Ποιες είναι οι βασικές τους διαφορές

Κορονοϊός και κρυολόγημα: Ποιες είναι οι βασικές τους διαφορές

Τα κρούσματα του κορονοϊού αυξάνονται καθημερινά και η ευκολία διάδοσής του έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία. Μέχρι στιγμής, στις διάφορες χώρες ανά τον κόσμο έχουν σημειωθεί αρκετοί θάνατοι, γεγονός που εντείνει την ανησυχία όλων για την εξέλιξη της κατάστασης.

Η παγκόσμια κοινότητα και οι αρμόδιοι φορείς επισημαίνουν ότι η δική μας στάση θα συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στον έλεγχο της πανδημίας. Χρειάζεται να ληφθούν συντονισμένα προληπτικά μέτρα. Επιπλέον, είναι σημαντικό να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και να μην επιτρέψουμε στον φόβο να εξελιχθεί σε πανικό, θολώνοντας την ορθή μας κρίση.

Ωστόσο, κρίνεται ως επιτακτική η ανάγκη τήρησης των κανόνων υγιεινής και ο περιορισμός μας για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στο σπίτι. Με τον τρόπο αυτό προστατεύουμε τους εαυτούς μας και ιδιαίτερα όσους ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες, αποδεικνύοντας έμπρακτα την ευαισθησία και την κοινωνική μας συνείδηση.

Ο περιορισμός μας στο σπίτι, αντί να αποτελέσει ένα γεγονός που θα εντείνει τους φόβους, μπορεί να σταθεί κίνητρο για περισυλλογή και δημιουργία ή ευκαιρία για μια ανάπαυλα από τις συνεχείς μετακινήσεις και για μια σύσφιξη των σχέσεων μας με τους αγαπημένους μας.

Διαβάστε επίσης: Κορονοϊός: Ποια αντικείμενα χρειάζεται να απολυμαίνουμε συχνότερα;

Η ενημέρωση για τα συμπτώματα του κορονοϊού είναι πολύ σημαντική. Για τον λόγο αυτό χρειάζεται όλοι να λαμβάνουμε αξιόπιστες πληροφορίες από έγκυρες πηγές. Έτσι, θα εντοπίσουμε έγκαιρα τα πρώτα σημάδια. Σε περίπτωση που παρουσιάσουμε συμπτώματα, συνίσταται να επικοινωνήσουμε άμεσα με τον γιατρό μας για μια πρώτη εκτίμηση της κατάστασης.

Εάν αισθανθούμε αδιαθεσία, δεν είναι απαραίτητο ότι νοσούμε από τον κορονοϊό, καθώς ενδεχομένως να ταλαιπωρούμαστε από ένα απλό κρυολόγημα ή από μια εποχική γρίπη. Τα συμπτώματα του κορονοϊού είναι συγκεκριμένα και παρά το γεγονός ότι παρουσιάζουν κάποια κοινά με το κρυολόγημα και τη γρίπη, ωστόσο έχουν και ορισμένες διαφορές.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών παρουσιάζουν αναλυτικά τα συμπτώματα που συνηθέστερα εμφανίζουμε όταν έχουμε προσβληθεί από τον κορονοϊό, όταν ταλαιπωρούμαστε από ένα κρυολόγημα και όταν υποφέρουμε από μια γρίπη. Η εικόνα είναι ιδιαιτέρως βοηθητική, καθώς μας ωθεί να αντιμετωπίζουμε ψύχραιμα την κατάσταση και να λαμβάνουμε έγκαιρα την απαραίτητη βοήθεια.

Κορονοϊός και κρυολόγημα: Ποιες είναι οι βασικές τους διαφορές

Το είδαμε στην Εναλλακτική Δράση

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα