Η κρυφή δύναμη του Στοχασμού

Η κρυφή δύναμη του Στοχασμού

Προσπαθήστε να φανταστείτε πως τα πάντα και οι πάντες προέρχονται από μια άμορφη ενέργεια, την οποία έχουμε συμφωνήσει να αποκαλούμε «Πνεύμα», και στη συνέχεια οραματιστείτε το Πνεύμα ως μια δημιουργική δύναμη η οποία χρησιμοποιεί τον στοχασμό προκειμένου να εκφραστεί με υλική μορφή.

Εσείς είστε μια εξατομικευμένη έκφραση αυτού του ίδιου στοχασμού, έχετε άρα τη δυνατότητα να κάνετε το ίδιο ακριβώς πράγμα.

Το μόνο που απαιτείται από εσάς είναι να μην αποπέμψετε την πνευματική σας φύση και να μην την αντικαταστήσετε με έναν κίβδηλο εαυτό. Ο κίβδηλος εαυτός στοχάζεται βασιζόμενος σε δικαιολογίες, επειδή δεν μπορεί να εκδηλώσει τη δημιουργική ενέργεια που χρειάζεται για τη ζωή που επιθυμεί.

Η μηχανική του στοχασμού μπορεί να συνοψιστεί στα εξής:

Στοχασμός είναι η συνεχής χρήση της διεργασίας μέσω της οποίας δημιουργείτε τις σκέψεις σας.

Οι σκέψεις σας μοιάζουν, ουσιαστικά, με αντικείμενα τα οποία δρουν με σκοπό την εκκίνηση της διαδικασίας υλοποίησης.

Αν στοχάζεστε κάνοντας σκέψεις που συνάδουν με το δημιουργικό Πνεύμα, τότε έχετε την ίδια δύναμη που έχει και αυτό.

Διαβάστε επίσης: Οι σκέψεις μας επηρεάζουν τη χημεία του σώματός μας

Όταν ο στοχασμός αποτελεί ένα δονητικό αντίστοιχο του δημιουργού Πνεύματος, τότε κερδίζετε τη συνεργασία του Θεϊκού νου, προσελκύοντας και ικανοποιώντας τις επιθυμίες σας.

Ο στοχασμός είναι, επομένως, από μόνος του ένας τρόπος δράσης, ο οποίος θέτει σε κίνηση όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του σύμπαντος.

Όταν επαναπαύεστε σε δικαιολογίες, επιτρέπετε στον ψεύτικο εαυτό σας (εγώ) να εστιάσει σε αυτά που δεν θέλετε ή στο γιατί δεν μπορείτε να τα δημιουργήσετε για τον εαυτό σας.

Η παρουσία των δικαιολογιών στη ζωή σας αποτελεί απόδειξη του ότι επικεντρώνεστε σε αυτό που δεν μπορείτε να κάνετε ή να έχετε, και όχι στις άπειρες δυνατότητες που είναι εγγενείς στον Θεϊκό δημιουργικό εαυτό σας.

Για να απαλλαγείτε από τι δικαιολογίες, πρέπει να μάθετε να στοχάζεστε αυτό που έχετε την πρόθεση να εκδηλώσετε και να μην είστε παράλληλα προσκολλημένοι στο αποτέλεσμα.

Να στοχάζεστε όπως στοχάζεται ο Θεός, σκεπτόμενοι μάλλον «Πώς θα μπορούσα να υπηρετήσω;» παρά «Τι έχω να κερδίσω;»

Να θυμάστε την πασίγνωστη παρατήρηση του Τρόουαρντ: «Ο νόμος της επίπλευσης δεν ανακαλύφθηκε από κάποιον που συλλογιζόταν το πώς βυθίζονται τα πράγματα…».

Με άλλα λόγια, όταν βλέπετε το αντικείμενο των στοχασμών σας σαν να είναι ήδη εδώ, το σύμπαν θα σας προσφέρει τελικά εμπειρίες σύμφωνες με αυτό που στοχάζεστε.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Dr. Wayne W. Dyer «Δικαιολογίες ΤΕΛΟΣ!» από τις εκδόσεις Ιβίσκος

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα