Κρύσταλλοι και Αύρα

Νέα Σελήνη στο Ζυγό - Η Ισορροπία του Εαυτού

Τα ορυκτά και οι λίθοι έχουν υπάρξει κοντά στον άνθρωπο σχεδόν από την απαρχή των πρώτων οργανωμένων κοινωνιών. Έγιναν εργαλεία για να μπορεί να καλλιεργήσει την τροφή του, να κυνηγήσει και να προστατευθεί από εισβολείς, γενικότερα να διατηρήσει την ύπαρξη του και να επιβιώσει μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Στο πέρασμα του χρόνου, η αγάπη των ανθρώπων για το κρυσταλλικό βασίλειο αναπτύχθηκε όλο και περισσότερο χάρη στην ομορφιά, τη λάμψη και την πληθώρα των χρωμάτων τους, αλλά και στο γεγονός ότι βρήκαν σε αυτούς ένα νέο θεραπευτικό εργαλείο. Οι παλαιότεροι πολιτισμοί είχαν πάντα αγαπημένους λίθους, όπως τον Νεφρίτη στην Κίνα, το Λάπις Λάζουλι και την Καρνεόλη στην Αίγυπτο, και το Τυρκουάζ στους Ινδιάνους της Β.Αμερικής. Υπάρχουν πολλά κείμενα, με βασικότερο αυτό της καθολικής μοναχής Χίλντεγκαρντ του Μπίνγκεν (1098-1179) όπου γίνεται εκτενής αναφορά στις θεραπευτικές χρήσεις πολλών κρυστάλλων, για πληθώρα παθήσεων. Στους κρυστάλλους, οι άνθρωποι βρήκαν ένα είδος προστασίας από εσωτερικές και εξωτερικές επιρροές, για αυτό και τους είχαν σαν φυλαχτά και τους αφιέρωναν στους θεούς, προκειμένου να τύχουν της εύνοιας τους. Στο παρόν, κρύσταλλοι (κυρίως Χαλαζίας) χρησιμοποιούνται σε τεχνολογικά επιτεύγματα όπως τα μικροτσίπ και τα λέηζερ, αλλά και στα ίδια τα ρολόγια και τους υπολογιστές!

Η κρυσταλλική ενέργεια είναι αποτέλεσμα της μοριακής δομής των ορυκτών, αλλά και της ικανότητας τους να διαθλούν το φως. Αυτό έχει σαν συνέπεια να μπορούν να διοχετεύσουν, στο σημείο που θα τοποθετηθούν, μεγάλα ποσά ενέργειας, δημιουργώντας ένα πεδίο πιο ισορροπημένο και καθαρό. Για αυτό και επιδρούν πολύ θετικά στην αύρα, βοηθώντας την να διατηρήσει τη θετικότητα της και τη δύναμη της σε υψηλότερα επίπεδα.Οι λευκοί κρύσταλλοι μεταφέρουν μεγαλύτερα ποσά ενέργειας μέσα στο αυρικό πεδίο, οι μαύροι εξισορροπούν, οι κόκκινοι δίνουν περισσότεροι θέληση και αντοχή, ενώ οι μπλε και γαλάζιοι κατευνάζουν και οδηγούν σε νοητική ηρεμία. Εξόχως θεραπευτικοί είναι οι πράσινοι λίθοι, ενώ οι ροζ μαλακώνουν εντάσεις, κυρίως συναισθηματικές. Οι πορτοκαλί και κίτρινοι κρύσταλλοι βοηθούν στη δημιουργικότητα και τη θετικότητα, ενώ οι πολύχρωμοι (όπως ο Λαβραδορίτης και το Οπάλιο) λειτουργούν σε πολλά επίπεδα πάνω στην αύρα του ανθρώπου.

Το κρυσταλλικό βασίλειο, σε αντίθεση με το φυτικό και το ζωϊκό, αναπτύσσεται εντός της Γης και δεν έχει επαφή με το φως παρά μόνο τη στιγμή της εξόρυξης. Αν και είναι πλάσματα με γεννιούνται μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες και μέσα στο σκοτάδι, ωστόσο γνωρίζουν πολύ καλά την ουσία του φωτός, μεταφέροντας θετικές ποιότητες και ενέργειες στον άνθρωπο αλλά και στον χώρο που θα τοποθετηθούν. Η παρουσία τους είναι από μόνη της μία εν δυνάμη θεραπεία, καθώς αγγίζουν τις λεπτεπίλεπτες δονήσεις της αύρας και μεταλλάσσουν προς το καλύτερο την ύπαρξη της. Αν και δεν μπορούν όλοι να αντιληφθούν στον ίδιο βαθμό την όμορφη επιρροή των κρυστάλλων,όμως το αυρικό πεδίο την εισπράττει και επωφελείται από αυτήν. Για αυτό προσπαθήστε να γνωρίσετε τον κόσμο των ορυκτών και των κρυστάλλων. Θα είναι μία ιδιαίτερα ωφέλιμη εμπειρία για το σύνολο της ύπαρξης σας!

 Γιονίντα Ντρίζα, Ενεργειακή Θεραπεύτρια – Συγγραφέας

Διαβάστε περισσότερα για την αρθρογράφο εδώ

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα