Ξεχάστε όσα νομίζατε για την ηλικία! Το να μεγαλώνεις είναι απλά όμορφο

Ξεχάστε όσα νομίζατε για την ηλικία! Το να μεγαλώνεις είναι απλά όμορφο

Το ότι γερνάμε, πονάμε και καθόμαστε τυλιγμένοι με κουβερτούλες δίπλα στο καλοριφέρ, είναι κάτι που έχει αρχίσει ν’ αποφεύγεται από τη νέα γενιά ηλικιωμένων, ίσως επειδή… είναι λίγο βαρετό. Η τρίτη ηλικία μάλλον μοιάζει με την τρίτη… εφηβεία! Πείρα και νεότητα, αρχίζουν και συνδυάζονται με εκπληκτικά αποτελέσματα. Ακριβώς όπως όλοι κάπου βαθειά μέσα μας το είχαμε ονειρευτεί…

Όπως και η Norma Kamali, η σχεδιάστρια μόδας που έκλεισε τα… 71 της στις 27 Ιουνίου του 2017! Το 71 είναι ένα νούμερο ηλικίας με το οποίο δεν έχει βρει κάτι ακόμα να σχετιστεί. Όχι μόνο η Norma, αλλά όλοι μας έχουμε δει σε αυτή την ηλικία με κάποιους φανερά ηλικιωμένους ανθρώπους, παππούδες και γιαγιάδες.

Λέει, πως για τη βιομηχανία της μόδας, η ιδανική ηλικία μιας γυναίκας είναι εκείνα τα πέντε με έξι  χρόνια της νεότητάς της όπου στο δέρμα της γυναίκας δεν υπάρχει σημάδι από καμία ηλικία. Είναι μια περίοδος στη ζωή μιας γυναίκας η οποία είναι πραγματικά ανασφαλής και ευάλωτη. Αυτό το πορτρέτο λανσάρεται ως η ιδανική γυναίκα.

Όταν η ίδια έφτασε 21 ετών… πραγματικά φρίκαρε! Η μητέρα της θέλοντας να το διακωμωδήσει λίγο, της είπε πως “από ‘δω κι εμπρός Norma μου, αρχίζει η κατηφόρα”… και εκείνη φρίκαρε περισσότερο! Η ίδια λέει: “Το δέρμα μου ήταν άψογο και ήμουν πραγματικά όμορφη καθώς βλέπω τώρα τις φωτογραφίες, όμως τότε, αυτό που νόμιζα ήταν ότι δεν ήμουν όμορφη. Η ειρωνεία είναι πως σήμερα νιώθω πολύ πιο όμορφη απ’ ότι ένιωθα τότε.

Γυμνάζομαι καθημερινά και επίσης είμαι ιδιαιτέρως ανταγωνιστική, οπότε συνεχώς βρίσκομαι μέσα σε μία τάξη. Εκεί συνήθως είμαι τρεις φορές μεγαλύτερη από τον κάθε μου συμμαθητή…

Πιθανό να κατάφερα να βγω ραντεβού με όλους τους μη κατάλληλους άντρες που θα μπορούσα. Τους διέγραφα έναν έναν αφού ανακάλυπτα ότι δεν έκαναν για εμένα – μάλλον καταλαβαίνετε… Όταν ήμουν 65 χρονών, ο καλύτερός μου φίλος μου είπε πως ήθελε να μου συστήσει κάποιον ενδιαφέροντα τύπο, κι έτσι με έφερε σε επαφή με την αδελφή ψυχή μου. Είμαστε μαζί από τότε.

Δεν υπάρχει κάτι που να νομίζω πως δε θα μπορούσα να κάνω, ειλικρινά. Το ξέρω πως αυτό ακούγεται κάπως εγωιστικό αλλά, δε θα τολμούσα να πω κάτι τέτοιο αν ήμουν νεότερη… σωστά;”

 

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα