Η Κυνηγός με τον Αετό: Κερδίστε δωρεάν προσκλήσεις στην εκπληκτική ταινία του OTTO BELL

Η Κυνηγός με τον Αετό: Κερδίστε δωρεάν προσκλήσεις στην εκπληκτική ταινία του OTTO BELL

Η Κυνηγός με τον Αετό είναι η νέα ταινία – ντοκιμαντέρ του διάσημου σκηνοθέτη Otto Bell. Είναι η αληθινή ιστορία της Αϊσολπάν, ενός 13χρονου κοριτσιού, νομάδας του Καζακστάν στα Όρη Αλτάι, που είναι η πρώτη γυναίκα που έγινε κυνηγός με αετό, ακολουθώντας μια παράδοση 2.000 ετών που όμως αφορούσε μόνο τους άντρες. Το κορίτσι αυτό έρχεται μαζί με τον πατέρα του και τον μεταφραστή τους στην Ελλάδα στις 3 Απριλίου για 2 μέρες, για συνεντεύξεις και την επίσημη πρεμιέρα στις 4 Απριλίου στο σινεμά ΔΑΝΑΟ.

Η Εναλλακτική Ατζέντα θα δώσει 20 διπλές προσκλήσεις στους αναγνώστες της. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να συμπληρώσετε τη φόρμα με τα στοιχεία σας και οι νικητές θα ενημερωθούν με e-mail αλλά και σε αυτό το άρθρο στις 30 Μαρτίου.

Δείτε το trailer

Σύνοψη της ταινίας “Η Κυνηγός με τον Αετό”

«Η κυνηγός με τον αετό» ακολουθεί την Αϊσολπάν, ένα 13χρονο κορίτσι νομάδα του Καζακστάν στα Όρη Αλτάι, που είναι αποφασισμένη να γίνει κυνηγός με αετό, όπως ο πατέρας της. Είναι η πρώτη γυναίκα σε 12 γενιές της οικογένειάς της που θα γίνει κυνηγός με αετό και έχει απόλυτη πίστη ότι θα το πετύχει, αφού και ο πατέρας της πιστεύει ότι κάθε κορίτσι μπορεί, εφόσον αφοσιωθεί σε αυτό, να πετύχει ότι ακριβώς και ένα αγόρι,.

Η ιστορία αρχίζει αφότου η Αϊσολπάν έχει ήδη εκπαιδευτεί με τον αετό του πατέρα της για πολλούς μήνες. Επειδή όμως κάθε αετός μπορεί να έχει μόνο ένα αφεντικό, έχει έρθει η ώρα για την Αϊσολπάν να συλλάβει τον δικό της αετό.
Κατεβαίνοντας έναν απόκρημνο βράχο με ένα σχοινί, η Αϊσολπάν βρίσκει ένα νεογέννητο αετό στη φωλιά του, ενώ η μητέρα του κάνει κύκλους πάνω από το κεφάλι της.

Ο αετός της θα ζήσει, θα εκπαιδευτεί και θα κυνηγήσει μαζί της, μέχρι την στιγμή που θα τον απελευθερώσει κάποια χρόνια αργότερα, ώστε ο κύκλος της ζωής του να συνεχιστεί.

Μετά από μήνες προπόνησης ο πατέρα της είναι έτοιμος να δοκιμάσει τις ικανότητές της. Έτσι, η Αϊσολπάν συμμετέχει σε ένα διάσημο διαγωνισμό, το φεστιβάλ του Χρυσού Αετού και αντιμετωπίζει 70 από τους μεγαλύτερους κυνηγούς του Καζακστάν στη Μογγολία.

Η πιο επίπονη πρόκληση όμως δεν έχει έρθει ακόμη, αφού η ιεροτελεστία για κάθε νέο κυνηγό με αετό είναι να λάβει μέρος σε ένα κυνήγι. Η Αϊσολπάν πρέπει να ιππεύσει μαζί με τον πατέρα της βαθιά μέσα στα παγωμένα βουνά με θερμοκρασίες 40 βαθμούς κάτω από το μηδέν και σε επικίνδυνα τοπία για να αποδείξει ότι είναι μια αληθινή κυνηγός με αετό.

Γυρισμένη στην εκπληκτική έκταση της Μογγολικής στέπας, η ταινία «Η κυνηγός με τον αετό» προκαλεί δέος, εμπνέει και αφηγείται με επικό τρόπο την ιστορία ενός νεαρού κοριτσιού που πίστεψε στη δύναμή του, έτσι όπως διδάχθηκε από την οικογένειά της, να ‘πετάξει’ .

H Κλήρωση ολοκληρώθηκε!

Νικητές είναι οι

flora Dimaratou

ΒΑΓΙΑ ΝΙΚΟΥ

Μαρίνα Τζέμη

Βίκυ Παρασκευοπούλου

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΕΝΤΕΣ

Nόρα Πανταζή

Γιώργος Διόγος

Γιώργος Γράψας

Δέσποινα Γιαννούλα

ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΕΡΙΒΟΛΙΩΤΗ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΨΙΩΤΗΣ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΙΝΟΒΙΤΣ

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΚΛΑΓΚΟΥ

Ελλη Μυλωνά

Μαρια Κατσανεβακη

ΜΑΡΙΑ ΓΑΛΑΝΗ

ΙΩΣΗΦ ΦΑΝΟΥΡΑΚΗΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΔΙΟΓΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΖΙΜΠΙΜΠΑΚΗΣ

Φωτης Σωτηροπουλος

Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 200 οπότε η αναλογία των νικητών ήταν σχεδόν 1 προς 10.

Έχει σταλεί e-mail σε όλους τους νικητές με τις απαραίτητες πληροφορίες. Αν βλέπετε το όνομά σας αλλά για κάποιον λόγο δεν έχετε πάρει e-mail, τότε ψάξτε στα spam. Αλλιώς επικοινωνήστε μαζί μας στο enallaktikiagenda.gr@gmail.com

Εάν διαπιστώσετε μέχρι τις 1/4 ότι δεν θα μπορείτε να παρευρεθείτε, ενημερώστε μας για να κληρώσουμε την πρόσκλησή σας αλλού.

Σας ευχαριστούμε πολύ

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα