Ένα μοναδικό κυλικείο σε σχολείο στον Ωρωπό δίνει το πιο όμορφο παράδειγμα!

kylikeio-sxoleio-oropos-paradeigma

Το Δημοτικό Σχολείο Συκαμινίου στον Ωρωπό, φιλοξενεί από την περσινή σχολική χρονιά ένα αλλιώτικο, ένα ξεχωριστό κυλικείο! Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί συνέβαλαν στη δημιουργία του κυλικείου αυτού στο οποίο οι μαθητές μπορούν να προμηθευτούν το κολατσιό τους. Όχι όμως το κολατσιό που είναι διαθέσιμο στα άλλα σχολεία!

Εδώ τα κέικ είναι χειροποίητα, υπάρχουν σάντουιτς με αγνά υλικά και αραβική πίτα, χειροποίητα τυροπιτάκια, γαλατόπιτες ζεστές, φρουτοσαλάτες και χυμοί που στίβονται μπροστά στα μάτια των παιδιών!

Οι μαθητές, που μέσα από τα βιβλία διδάσκονται για τα οφέλη της καλής διατροφής, μαθαίνουν με τον πιο απλό αλλά και πιο απλό τρόπο πώς με μικρές καθημερινές αλλαγές, η φυσική μας κατάσταση βελτιώνεται, ο οργανισμός μας είναι γεμάτος υγεία και ενέργεια!

Κάθε εβδομάδα, μία ομάδα παιδιών αναλαμβάνει τη λειτουργία του κυλικείου. Η ομάδα των παδιών μαζί με τους γονείς τους αναλαμβάνουν να παρασκευάσουν όλα τα προϊόντα που θα διατεθούν στο σχολείο την βδομάδα αυτή. Το πρωί, πριν μπουν οι μαθητές στην τάξη, δύο άτομα από την ομάδα του κυλικείου, ανακοινώνει τι θα προσφέρεται στα διαλείμματα. Στο ταμείο υπήρχαν αποδείξεις με την εικόνα αλλά και την τιμή του κάθε προϊόντος.

Ωφέλη

Μέσα σε πολύ σύντομο διάστημα φάνηκαν τα οφέλη αυτού του μοναδικού κυλικείου! Πέραν των διατροφικών συνηθειών, τα παιδιά

  • άρχισαν να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες
  • άρχισαν να γίνονται υπεύθυνα
  • άρχισαν να συνεργάζονται αλλά και να βοηθούν τους συμμαθητές τους
  • έμαθαν να κάνουν πιο γρήγορα πράξεις και συνειδητοποίησαν ότι τα μαθηματικά είναι πολύ χρήσιμο εφόδιο στην καθημερινότητά τους

Η αυτοπεποίθησή τους τονώθηκε, απέκτησαν όρεξη και μεράκι για το σχολείο, περίμεναν στην ουρά με κατανόηση και έγιναν ενεργά μέλη της κοινωνίας του σχολείου κατακτώντας πρωταγωνιστικό ρόλο!

Η δράση αυτή, θα συνεχιστεί και τη φετινή σχολική χρονιά. Όλοι οι συμμετέχοντες ελπίζουν να αποτελέσουν πολύτιμο φωτεινό παράδειγμα για όλα τα σχολεία της χώρας μας!

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα