Τα ευεργετικά αποτελέσματα της λασποθεραπείας στο πρόσωπο και το σώμα

mudbaths

Οι θεραπευτικές ιδιότητες της λάσπης είναι γνωστές σε όλο τον κόσμο.

Όταν χρησιμοποιείται σε λασπόλουτρα (ή ιλυόλουτρα), οι μεγάλες ποσότητες μετάλλων που περιέχει θρέφουν το σώμα, θεραπεύουν τις πληγές, αντιμετωπίζουν τα εξανθήματα και μειώνουν την κυτταρίτιδα.

Ο καλύτερος τρόπος να κάνετε θεραπεία με λάσπη είναι να δώσετε την πολυτέλεια στον εαυτό σας επισκεπτόμενοι κάποιο από τα πολλά κέντρα σπα. Μια ειδική λάσπη, που μπορεί να περιέχει βότανα και καρυκεύματα, απλώνεται σε όλο το σώμα. Κατόπιν σας τυλίγουν με πλαστική μεμβράνη.

Προκειμένου το σώμα να διατηρήσει τη θερμοκρασία του, περιτυλίγεται με πετσέτες, ενώ παράλληλα η λάσπη επενεργεί απομακρύνοντας τις ακαθαρσίες. Μετά από ήπια εφίδρωση είκοσι περίπου λεπτών, μπορείτε να κάνετε ένα ντουζ, να σκουπιστείτε απαλά και να απολαύσετε τη λεία και καθαρή υφή της επιδερμίδας σας.

Στη λασποθεραπεία χρησιμοποιούνται πολλοί τύποι τοπικής λάσπης, καθεμία με τις δικές της μοναδικές ιδιότητες.
Η λευκή ταϋλανδέζικη λάσπη, που ονομάζεται και “ντιν σο πορνγκ”, αναμειγνύεται με κουρκουμά, μαντζουράνα και φυσικό νερό πηγής και δρα ανθιδρωτικά, δροσιστικά και ενυδατικά.

Στη Βόρεια Καλιφόρνια, ένας τοπικός τύπος λάσπης ανακατεμένος με τριμμένους σπόρους σταφυλιού από την κοιλάδα Νάπα, καθαρίζει και τονώνει το δέρμα, ενώ η λάσπη Μαυριτανίας, πλούσια σε μαύρο μείγμα, μέταλλα, αμινοαντισώματα και σαλικυλικό οξύ (η ουσία που χρησιμοποιείται στην παρασκευή της ασπιρίνης), ανακουφίζει από ρευματικούς πόνους και τραυματισμούς.

Η λασποθεραπεία δρα από έξω προς τα μέσα, φροντίζοντας για καλύτερη υγεία και είναι ιδανική για αποτοξίνωση ενώ η λασποθεραπεία προσώπου χαρίζει λαμπερή επιδερμίδα και είναι εύκολο να γίνει ακόμη και στο σπίτι.

Βοτανοπρακτική – Φυτοθεραπεία Φύση & Υγεία εκδόσεις Κωσταρά

 

Σχετικές εκδηλώσεις στην Εναλλακτική Ατζέντα

Μέθοδος Facelift® Access Consciousness Energetic Facelift®| Με πιστοποίηση

Τεχνική Access Consciousness Bars®| Με Πιστοποίηση

 

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα