Ο Lewis Hamilton γίνεται Vegan και κερδίζει για 4η φορά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1

O Lewis Hamilton, μετά από πολύ προσωπική έρευνα και μελέτη, αποφάσισε να γίνει vegan. Με αυτό τον τρόπο διατροφής, έλπιζε να κερδίσει τον 4ο τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της F1. Και τον κέρδισε, τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε, ισοφαρίζοντας τον Σεμπάστιαν Βέττελ.

Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι ο Hamilton κέρδισε αυτό το πρωτάθλημα λόγω της εξειδικευμένης διατροφής του. Πάντως ο ίδιος δείχνει να απολαμβάνει αυτή την επιλογή του και είναι διατεθειμένος να συνεχίσει την 100% φυτοφαγική του δίαιτα επ’ αόριστο. Λέει χαρακτηριστικά,  πως αν γίνεις vegan, είναι αδύνατο να επιστρέψεις στον παλιού τρόπο που τρεφόσουν διότι ξέρεις μέσα από τις επιστημονικές μελέτες ότι η παμφαγική διατροφή είναι ιδιαιτέρως… ακατάλληλη!

Ο Lewis Hamilton δεν είναι ο μόνος αθλητής ο οποίος έχει υιοθετήσει αυτό τον τρόπο διατροφής. Όλο και περισσότεροι αθλητές και πρωταθλητές στον κόσμο, παύουν να χρησιμοποιούν ζωικά προϊόντα στη διατροφή τους, υποστηρίζοντας πως αυτό εκτοξεύει τις επιδόσεις τους στα ύψη. Η… “μόδα” δεν είναι καινούρια. Ο μεγάλος Καρλ Λιούις, Παγκόσμιος Ολυμπιονίκης και κάτοχος παγκοσμίου ρεκόρ στα 100μ στίβου, στους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες το 1984, είναι ένας από τους πιο διάσημους vegan αθλητές.

 

Lewis Hamilton on being vegan

Having recently turned vegan, F1 world champion Lewis Hamilton says he feels better than ever and can't see himself going back: http://cnn.it/2zzMPjW [via CNN Sport]

Posted by CNN International on Samstag, 25. November 2017

Share
Tweet
WhatsApp
+1
Share
9 Shares