Ley – lines, Οι μεσημβρινοί της Γης

Ley – lines, Οι μεσημβρινοί της Γης

Όλοι οι κάτοικοι της Γης, εδώ και αιώνες, κινούνται επάνω σε αυτές τις γραμμές. Οι μεταναστεύσεις των πουλιών, των ψαριών και γενικά του ζωικού βασιλείου, βασίζονται σε αυτές τις αόρατες γραμμές ενέργειας. Ακόμα και οι μεταναστεύσεις των αρχαίων φυλών, γίνονταν επάνω σε αυτές τις γραμμές, ενστικτωδώς, καθώς αναζητούσαν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Όπου αυτές οι γραμμές συναντιόντουσαν, δημιουργούσαν Earth’s Vortices, τα ενεργειακά κέντρα της Γης.

Ανάλογα με το δυναμικό τους, έχουν μικρότερη ή μεγαλύτερη επιρροή, όπως ακριβώς και τα ενεργειακά κέντρα του ανθρωπίνου σώματος, όπου συναντάμε τα μεγάλα ενεργειακά κέντρα και τα άπειρα μικρότερου βεληνεκούς. Επίσης, μπορούμε να παρομοιάσουμε τις ley-lines με τα κανάλια Nadi, που διοχετεύουν την ενέργειά τους στα Chakra, μέσα από ένα πολύπλοκο δίκτυο.

Το δίκτυο Nadi, όπως και το δίκτυο των μεσημβρινών, διατρέχουν το σώμα εσωτερικά, σε όλη του την έκταση και είναι οι δίοδοι κίνησης της ενέργειας. Όπως στους μεσημβρινούς του σώματος υπάρχουν τα Chubo, δηλαδή τα βελονιστικά σημεία, έτσι και στους μεσημβρινούς της Γης – ley lines – βρίσκει η ενέργεια τον τρόπο να εκφραστεί μέσα από τα Earth’s Vortices. Όποια ονομασία ή συσχετισμό και να δώσουμε – οργόνη κατά Βίλχελμ Ράιχ, ζωικός μαγνητισμός κατά Φρανκ Μέσμερ, Πράνα κατά τη θεωρία των Ινδών, Αιθήρ ή Πεμπτουσία των Αρχαίων Ελλήνων – είναι ένα δίκτυο μεταφοράς της ενέργειας, είναι το νευρικό σύστημα της Γης και η Γη είναι αδιαμφισβήτητα ένας ζωντανός οργανισμός. Στην Κίνα, οι γραμμές Ley-lines ονομάζονται Lang Mei ή Dragon Lines. Όπως είναι κατανοητό, και σε αυτή τη θεωρία, διαχωρίζονται σε Γιν και Γιανγκ, εφόσον η αλληλεπίδραση Γιν και Γιανγκ είναι ο κεντρικός πυρήνας της φιλοσοφίας τους.

Με αυτό τον τρόπο, ως Γιανγκ, βρίσκουμε το Blue Dragon και ως Γιν τη White Tiger. O Blue Dragon πολύ συχνά συναντάται και ως Azure Dragon. Συνδέεται με το Ξύλο, η κατεύθυνσή του είναι η Ανατολή, η εποχή του είναι η Άνοιξη. Η Λευκή Τίγρη συνδέεται με το Μέταλλο, η κατεύθυνσή της είναι ∆υτικά και η εποχή της, το Φθινόπωρο. Βέβαια υπάρχουν και άλλα πλάσματα που, στην κινέζικη φιλοσοφία, αντιπροσωπεύουν της υπόλοιπες κατευθύνσεις: Vermillion Bird, αντιπροσωπεύει την κατεύθυνση του Νότου και την εποχή του Καλοκαιριού. Black Turtle συνδέεται με το στοιχείο του Νερού και η κατεύθυνσή της είναι ο Βορράς.

Τέλος, ο Κίτρινος ∆ράκος, που βρίσκεται στο Κέντρο, είναι ο Πέμπτος Φύλακας και αντιπροσωπεύει το στοιχείο της Γης. Είναι η Πεμπτουσία που υποστηρίζει τις αλλαγές τις κάθε εποχής. Γυρίζοντας όμως στα δύο βασικά στοιχεία που μελετάμε, το Μπλε ∆ράκο και το Λευκό Τίγρη, βλέπουμε άλλη μια φορά να ξεδιπλώνεται η θεωρία του Γιν και Γιανγκ, δηλαδή οι Γιανγκ γραμμές εμφανίζονται πιο πολύ προς την επιφάνεια ή σε μικρό βάθος από αυτή, με ευθείες γραμμές και γεωμετρικά σχήματα, ιδιαιτέρα τρίγωνα. Όταν πολλά Τρίγωνα διασταυρωθούν, δημιουργούν ένα μεγάλο ποσοστό ενέργειας, που μπορεί να είναι τονωτικό και ενδυναμωτικό, αλλά σε υπερβολή δρα εξαντλητικά και δημιουργεί μία επιρροή ταραχής, όπως και ένα ungrounded effect.

Οι Γιν γραμμές βυθίζονται πολύ βαθύτερα από την επιφάνεια της Γης, συσχετίζονται με υπόγεια νερά, με σχήματα καμπυλώδη και περιστροφικά. Συνήθως δημιουργούν μία γαλήνια και ηρεμιστική ενέργεια, που όμως αν και αυτή βρεθεί σε δυσαρμονία, η επιρροή της βαραίνει. Έτσι κυριαρχεί μία στατική, παθητική ατμόσφαιρα, που δεν επιτρέπει να δημιουργηθεί τίποτα. Η υπερβολή του Γιανγκ ή του Γιν μπορούν να προκαλέσουν παθολογία σε ένα χώρο, όπως και σε ένα σώμα.

Για παράδειγμα, αν ζούμε ή δουλεύουμε πάνω από μία περιοχή, όπου η επιρροή από τις Γιανγκ γραμμές είναι πιο ισχυρή, θα είναι πολύ έντονη και μόνιμη η επιρροή της ενέργειας στο χώρο αυτό, αλλά και σε εμάς προσωπικά. Θα δημιουργείται συναισθηματική και νοητική ένταση, ακόμη ανησυχία με θυμό, γενικές παθήσεις στοιχείου της Φωτιάς, όπως είναι το έμφραγμα και η ημικρανία.

Αν όμως ζούμε η δουλεύουμε σε μία περιοχή, οπού η επιρροή της Γιν ενέργειας είναι μεγαλύτερη, θα παρουσιαστούν καταστάσεις που προκαλούν αδράνεια, έλλειψη διάθεσης, κατάθλιψη, ενώ σε σωματικό επίπεδο τάσεις παχυσαρκίας, οιδήματα, όγκοι και γενικά παθήσεις υγρασίας, όπως αναφέρονται στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική. Νοητικά, μπορεί επίσης να εμφανιστεί και πάλι ανησυχία, αλλά σε συνδυασμό με haze. Η σύνθεση των δύο αυτών ενεργειών δε βρίσκεται πάντα σε ίση αναλογία μεταξύ τους. Αυτό όμως είναι που μπορεί να δημιουργήσει μοναδικούς πυρήνες Vortex. Και τα δύο αυτά κανάλια ενέργειας πλάθουν εντέλει σημεία δύναμης του πλανήτη, όπου δεσπόζουν αρχαία μεγαλιθικά μνημεία.

Έχουμε δει ήδη τις γραμμές ley-lines ως τους μεσημβρινούς της Γης και τα ενεργειακά κέντρα που δημιουργούνται αυθόρμητα επάνω στη Γη. Υπάρχει όμως ακόμη κάτι που αξίζει να αναφέρουμε. Είναι οι γραμμές ley-lines που δημιουργούνται από την επανάληψη μίας συγκέντρωσης σε ένα σημείο, από πολλά άτομα, όπως και η επανάληψη ενός περάσματος πλήθους ατόμων, που συγκεντρώνει την ενέργεια και δημιουργεί συνθετικά ότι η Φύση δημιούργησε από τα δικά της ενεργειακά περάσματα και εστίες ενέργειας. Αυτές οι γραμμές ενέργειας, απορροφώνται τελικά, μέσα στα χρόνια, από τις φυσικές ley-lines και εντάσσονται στο φυσικό δίκτυο.

Απόσπασμα από το βιβλίο “Εγχειρίδιο Εξαγνισμού και Ψυχικής Προστασίας” της Ιωάννας Shakila Μπράτη εκδόσεις ΔΙΟΝ

Εγχειρίδιο Εξαγνισμού και Ψυχικής Προστασίας: Κερδίστε δύο αντίτυπα από το καινούργιο βιβλίο της Ιωάννας Shakila Μπράτη

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα