5 λόγοι για να επισκεφθείτε τα όμορφα Χανιά

5 λόγοι να επισκεφθείτε τα όμορφα Χανιά

Νομός Χανίων. Η πιο πράσινη περιοχή της Κρήτης, με τις πανέμορφες παραλίες, τις εύφορες πεδιάδες, τα ψηλά βουνά και τα βαθιά φαράγγια ( ποιος δεν γνωρίζει το φαράγγι της Σαμαριάς;)

Πρωτεύουσα του Νομού, τα Χανιά, δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Κρήτης και μια από τις αρχαιότερες πόλεις της.
Χιλιάδες τουρίστες την επισκέπτονται κάθε χρόνο, για να θαυμάσουν από κοντά τις φυσικές ομορφιές της, τα μνημεία της που σώζονται από την εποχή των Ενετών και των Τούρκων και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της.

Η περιοχή των Χανίων κατοικείται από τη Νεολιθική εποχή. Σε αυτό το μέρος, οι Μινωίτες έκτισαν την αρχαία πόλη Κυδωνία, που εκτινόταν από τη θάλασσα μέχρι τους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το 69 π.Χ. ο Ρωμαίος πρόξενος Καικίλιος Μέτελλος κατέλαβε την Κυδωνία, η οποία έλαβε προνόμια ανεξάρτητης πόλης-κράτους από τους Ρωμαίους, όπου και διατήρησε το δικαίωμα να έχει δικό της νόμισμα μέχρι τον 3ο αιώνα μ.Χ.

Βυζαντινοί, Ενετοί και Οθωμανοί πέρασαν από αυτό τον ευλογημένο τόπο και άφησαν δείγματα του πολιτισμού τους, που συναντούν οι επισκέπτες της περιοχής, μέχρι σήμερα.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να επισκεφθεί κανείς τα Χανιά. Εμείς, θα σας παρουσιάσουμε 5 λόγους που θεωρούμε πολύ σημαντικούς κι εσείς μπορείτε να συμπληρώσετε τη λίστα και με άλλους, δικούς σας:

5 λόγοι να επισκεφθείτε τα Χανιά

Αξίζει να τα περπατήσετε

Γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης στα Χανιά
Γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης

Για να περπατήσετε στα σοκάκια της παλιάς πόλης και να θαυμάσετε τα διατηρητέα κτίρια διαφόρων ιστορικών περιόδων, καθώς και τα ενετικά και βυζαντινά τείχη.

Για να επισκεφθείτε το λόφο Καστέλι

Αρχαιολογικά μνημεία στο λόφο Καστέλι
Αρχαιολογικά μνημεία στο λόφο Καστέλι

Εκεί που δέσποζε η ακρόπολη της αρχαίας Κυδωνίας και όπου αργότερα, χτίστηκε το πρώτο βυζαντινό φρούριο, το Καστέλι.

Για τα Βενετσιάνικα Κάστρα

Τα ενετικά τείχη στα Χανιά
Τα ενετικά τείχη

Μπορείτε να πάτε στην Πλατεία Σαντιρβάνι ή Πλατεία Ελ. Βενιζέλου και αφού επιβιβαστείτε σε καραβάκι, να επισκεφθείτε τα βενετσιάνικα κάστρα στα νησιά των Αγ. Θεοδώρων και της Γραμβούσας.

Τα Στιβανάδικα

Τα «Στιβανάδικα» πήραν το όνομά τους από τα στιβάνια, τις κρητικές μπότες που φτιάχνονταν εκεί, εδώ και αιώνες. Στην περιοχή αυτή βρίσκονται πολλά μαγαζιά που επεξεργάζονται το δέρμα και φτιάχνουν δερμάτινα είδη.

Για την παραλία Κουμ Καπί

Παραλία Κουμ Καπί στα Χανιά
Παραλία Κουμ Καπί

Αξίζει να κάνετε τη βόλτα σας στην παραλία του Κουμ Καπί, εκεί όπου στα τέλη του 19ου αιώνα μεταφέρθηκαν για εργασία και κατοίκησαν, Άραβες Βεδουίνοι. Στο Κουμ Καπί βρίσκεται όλη η νυχτερινή ζωή της πόλης. Ό,τι ζητήσεις για διασκέδαση, φαγητό και ποτό, θα το βρεις εκεί.

Και φυσικά, εάν είστε κάτοικος της πανέμορφης πόλης ή απλός επισκέπτης, στις 25 Φεβρουαρίου θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε ένα τετραήμερο σεμινάριο με τίτλο Σχέσεις Αγάπης, όπου θα μπορέσετε να κάνετε yoga για ζευγάρια και ασκήσεις αναπνοών σε έναν μοναδικό πέτρινο ξενώνα. Δείτε περισσότερα εδώ

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα