8 λόγοι για να ξεκινήσετε ψυχοθεραπεία

8 λόγοι για να ξεκινήσετε ψυχοθεραπεία

Η ψυχοθεραπεία, είναι η σχέση ανάμεσα σε ένα άτομο και έναν ειδικό ο οποίος είναι εκπαιδευμένος να βοηθά τους ανθρώπους να καταλάβουν τα συναισθήματά τους με ειδικές μεθόδους και τεχνικές, βασισμένες σε επιστημονικές θεωρίες, οι οποίες αποσκοπούν στη θεραπεία ψυχοπαθολογικών καταστάσεων, τη βελτίωση ψυχολογικών δεξιοτήτων, αλλά και γενικότερα στην προσωπική ανάπτυξη και αυτογνωσία.

Οι λόγοι που πολλοί άνθρωποι οδηγούνται στο κατώφλι ενός ειδικού είναι πολλοί και προσωπικοί.  Η ψυχοθεραπεία δεν απευθύνεται μόνο σε ανθρώπους με  προβλήματα αλλά και σε όσους θέλουν να γνωρίσουν σε βάθος τον εαυτό τους.

Όπως φροντίζουμε άλλωστε το σώμα μας, έτσι θα πρέπει να νοιαζόμαστε και για τη φροντίδα της ψυχής μας, η οποία έχει ανάγκη την ισορροπία.

1. Μέσα από τη συζήτηση και τη συνεργασία με τον ειδικό, θα μπορέσετε να δώσετε χώρο στις ανάγκες σας, να τις εκφράσετε και να τις εκπληρώσετε αποτελεσματικά.

2. Θα ανακαλύψετε τις κρυμμένες σας δυνατόητες και θα μάθετε να τις χρησιμοποιείτε αποτελεσματικά στην επικοινωνία σας με τους άλλους, ώστε να είστε σε θέση να ξεπερνάτε συγκεκριμένα προβλήματα που σχετίζονται με το οικογενειακό, κοινωνικό ή εργασιακό σας περιβάλλον.

3. Θα γνωρίσετε καλύτερα τον εαυτό σας και πως να διεκδικείτε όσα σας αξίζουν.

4. Αναδύονται δυνάμεις και ταλέντα, τα οποία ήταν κρυμμένα, είτε από φόβο, είτε από ανασφάλεια, είτε από χαμηλή αυτοεκτίμηση.

5. Μαθαίνετε να εκφράζετε τα συναισθήματά σας και τις ανάγκες σας, πλησιάζοντας τους άλλους με μεγαλύτερη άνεση και έτοιμοι να μοιραστείτε και να δεθείτε συναισθηματικά. Έτσι οι σχέσεις σας γίνονται πιο ουσιαστικές και περισσότερο ικανοποιητικές.

6. Σταματάτε να αναλώνεστε στα όποια λάθη και δεν ξοδεύετε πολύτιμο χρόνο και ενέργεια αναμασώντας τα κακώς κείμενα. Αναλαμβάνετε ευθύνες και αναγνωρίζετε λάθη, ώστε να σχεδιάσετε ένα καλύτερο και πιο ικανοποιητικό μέλλον.

7. Υπό ένα ασφαλές πλαίσιο, με την κατάλληλη καθοδήγηση και τις νέες σκέψεις και συμπεριφορές, θα μπορείτε να αλλάξετε τη ζωή σας προς την κατεύθυνση που εσείς θέλετε.

8. Θα δώσετε μεγαλύτερο νόημα στην καθημερινή σας ζωή, αφού θα έρθετε σε επαφή με τις πραγματικές σας επιθυμίες και ανάγκες, με σεβασμό στον εαυτό σας, ισορροπία και εσωτερική αρμονία, εμμένοντας στις προσπάθειες αυτοβελτίωσης.

Που θα βρείτε την ομάδα ψυχοθεραπείας που σας ταιριάζει;

Μα φυσικά στην Εναλλακτική Ατζέντα. Στον ιστότοπό μας θα βρείτε κάποια από τα πιο αξιόλογα κέντρα, ψυχολόγους και ψυχοθεραπευτές. Παραμείνετε συντονισμένοι ώστε  να βλέπετε ποιες ψυχοθεραπευτικές ομάδες σας ταιριάζουν περισσότερο.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα