Προβολή της ταινίας “Λόγος Καθρέφτης” εντελώς δωρεάν

logos-kathreftis

Η NEW STAR παρουσιάζεισε Α΄ ΠΡΟΒΟΛΗ την ταινία  «ΛΟΓΟΣ ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ» του Διαμαντή Παπαδόπουλου, στο ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema  αποκλεισικά στις  24,25 & 26 Οκτωβρίου με ελεύθερη είσοδο

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΤΩΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

 Ντοκιμαντέρ, Ελλάδα 2015, Διάρκεια 111΄

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Διαμαντής Παπαδόπουλος
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Διαμαντής Παπαδόπουλος
ΜΟΝΤΕΡ: Ανδρέας Χαλκιόπουλος, Δημήτρης Καμαράδος
ΑΦΗΓΗΣΗ Γιώργος Αφεντάκης

Ο ιστορικός κινηματογράφος τέχνης ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema, χώρος προβολής και υποστήριξης ανεξάρτητων παραγωγών και οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ «ΛΟΓΟΣ ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ» στο πλαίσιο της μη κερδοσκοπικής παραγωγής – διανομής του φιλμ, προβάλλουν το φίλμ για τρεις μόνο ημέρες και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό την ταινία«ΛΟΓΟΣ ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ» αποκλειστικά στις 24,25 & 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ στις 18.00.

ΣΥΝΟΨΗ

 Στην ταινία επιχειρείται, μέσα από την καταγραφή της πορείας των απολυμένων καθαριστριών του Υπ. Οικονομικών, η ανάδειξη του διεκδικητικού λόγου ως θεμελιώδους στοιχείου αφύπνισης. Διεκδίκηση και Αλληλεγγύη γίνονται ο αληθινός καθρέφτης των αγωνιζόμενων γυναικών, κάθε εργαζόμενου αλλά και κάθε ανθρώπου που καλείται, στο δρόμο της αυτογνωσίας και των συλλογικών αγώνων, να συμπορευτεί μαζί τους.

Σκοπός αυτής της συνεργασίας είναι η καταγραφή στην συλλογική μνήμη ενός εργατικού αγώνα που εμπνέει και αφυπνίζει σε καιρούς δύσκολους για τα εργασιακά κεκτημένα αλλά κυρίως για το ίδιο το δικαίωμα στην εργασία. Η παρακαταθήκη  που άφησε ο διεκδικητικός Λόγος τους γίνεται ο Καθρέφτης κάθε εργαζόμενου που αγωνίζεται αλλά και κάθε ανθρώπου που δεν έχει ακόμη ακούσει τον αντίλαλο της φωνής του στο δρόμο.

Βιογραφικό Σκηνοθέτη : Διαμαντής Παπαδόπουλος

 Σπούδασε Φωτογραφία Κινηματογράφου στη Σχολή Σταυράκου. Εργάζεται ως εικονολήπτης επικαίρων από το 1992. Συνεργάστηκε ως Διευθυντής Φωτογραφίας στην ταινία «ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΔΡΟΜΟΙ», 2000. Πρώτη σκηνοθετική δουλειά «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΧΑΡΤΑΕΤΟΙ», 2012 , συμμετοχή στο 6ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας. Δεύτερη Σκηνοθετική δουλειά «ΛΟΓΟΣ ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ», 2015, συμμετοχή στο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας.

Πληροφορίες

ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema

Ιουλιανού 42-46, πλ. Βικτωρίας (ΜΕΤΡΟ Βικτώρια)

Τ. 2108220008, 2108220023

Δευτέρα – Τετάρτη (24 – 26 Οκτωβρίου) στις 18,00

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα