Το μαγικό ταξίδι από τα 20 στα 60

Το μαγικό ταξίδι από τα 20 στα 60

Η ζωή στα μικράτα σας, στην εφηβεία σας και στα φοιτητικά σας χρόνια θυμίζει τη ζωή του Χαν Σόλο, με μπίρες, ατέλειωτα ταξίδια με το αυτοκίνητο, τυχαίες σεξουαλικές συνευρέσεις και την ανακάλυψη του εαυτού. Σκέτη μαγεία.

Γύρω στα είκοσι πέντε, ωστόσο, και ως τα σαράντα πέντε, τα πράγματα σοβαρεύουν – δουλειά, στρες και η συνειδητοποίηση ότι, παρά όσα σας είπαν οι δάσκαλοί σας και η μαμά σας, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα γίνετε βουλευτής ούτε θα δοθεί το όνομά σας σε κάποιο άρωμα.

Καθώς μεγαλώνετε, το στρες που δημιουργείται από την προσπάθειά σας να φτιάξετε τη ζωή που σας είπαν ότι αξίζετε και ότι είστε ικανός να φτιάξετε αρχίζει να έχει επιπτώσεις. Επίσης, κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο αρρωσταίνει και πεθαίνει, και η αγριότητα της ζωής γίνεται ολοφάνερη.

Έπειτα, στα πενήντα σας (νωρίτερα αν είστε συναισθηματικός), αρχίζετε να συνειδητοποιείτε όλα τα υπέροχα πράγματα που υπάρχουν παντού. Όμορφα πλάσματα που σας μοιάζουν και που μυρίζουν σαν εσάς (τα παιδιά σας).

Διαβάστε επίσης: Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση μέσης ηλικίας

Νερά που μετατρέπονται σε κύματα τα οποία μπορείτε να καβαλήσετε και άλλα θαύματα της φύση.

Η δυνατότητα να πληρώνετε για τη σωματική ή τη νοητική προσπάθεια που καταβάλλετε ώστε να μπορείτε να συντηρείτε την οικογένειά σας. Η ευκαιρία να διασχίσετε την ατμόσφαιρα σχεδόν με την ταχύτητα του ήχου και να δείτε τα εκπληκτικά πράγματα που έχουν φτιάξει σπουδαίοι άνθρωποι.

Και, όταν χτυπάει η τραγωδία, πολλές φορές μπορεί να αναχαιτιστεί χάρη στα καλύτερα επιτεύγματά μας: την επιστήμη.

Αναγνωρίζετε ότι ο χρόνος σας στη Γη είναι περιορισμένος, αρχίζετε να απολαμβάνετε τη ζωή και να χαρίζετε στον εαυτό σας την ευτυχία που του αξίζει.

Έτσι, αν στην ενήλικη ζωή σας ανακαλύψετε ότι είστε στρεσαρισμένοι, ακόμα και δυστυχισμένοι κάποιες φορές, αναγνωρίστε ότι αυτό είναι ένα φυσιολογικό κομμάτι του ταξιδιού και απλώς συνεχίστε να συνεχίζετε. Η ευτυχία σας περιμένει.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Scott Galloway «Η Άλγεβρα της Ευτυχίας» από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα