Πώς τα μαγνητικά πεδία της Γης και η «ανθρώπινη αύρα» μεταφέρουν βιολογικές πληροφορίες που συνδέουν όλες τις μορφές ζωής

Πώς τα μαγνητικά πεδία της Γης και η «ανθρώπινη αύρα» μεταφέρουν βιολογικές πληροφορίες που συνδέουν όλες τις μορφές ζωής

Πρόσφατα, η επιστήμη έριξε φως στο γεγονός ότι αυτό που αντιλαμβανόμαστε ως «ανθρώπινη» αύρα είναι μια πραγματικότητα.

Όλα τα σώματα εκπέμπουν ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο και αυτό το γεγονός διαδραματίζει ένα πολύ σημαντικό ρόλο τόσο στην κατανόηση της βιολογίας μας όσο και στην αλληλοσυνδεσιμότητα που μοιραζόμαστε όλοι και όλα μεταξύ μας.

Για παράδειγμα, ξέρατε ότι η καρδιά εκπέμπει το μεγαλύτερο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο από όλα τα κύρια όργανα του σώματος;

Αυτά τα πεδία και οι πληροφορίες που κωδικοποιούνται σε αυτά μπορούν να αλλάξουν με βάση το πώς αισθανόμαστε. Η καρδιά στέλνει ακόμη και σήματα στον εγκέφαλο μέσω ενός συστήματος νευρώνων που έχουν τόσο βραχυπρόθεσμη όσο και μακροπρόθεσμη μνήμη και αυτά τα σήματα μπορούν να επηρεάσουν τις συναισθηματικές μας εμπειρίες. Οι συναισθηματικές πληροφορίες που διαμορφώνονται και κωδικοποιούνται σε αυτούς τους τομείς αλλάζουν τη φύση τους και αυτά τα πεδία μπορούν να επηρεάσουν τους γύρω μας.

Όπως μας λέει ο Rollin McCraty , διδάκτωρ και διευθυντής έρευνας στο Ινστιτούτο HeartMath, «είμαστε βαθιά συνδεδεμένοι μεταξύ μας και με τον ίδιο τον πλανήτη».

Τα ευρήματα της έρευνας έδειξαν ότι καθώς ασκούμε την καρδιακή συνεκτικότητα και εκπέμπουμε την αγάπη και την συμπόνια, η καρδιά μας δημιουργεί ένα συνεκτικό ηλεκτρομαγνητικό κύμα στο τοπικό περιβάλλον του χώρου που διευκολύνει την κοινωνική συνοχή, στο σπίτι, στο χώρο εργασίας ή οπουδήποτε αλλού βρισκόμαστε.

Καθώς περισσότερα άτομα ακτινοβολούν τη συνοχή της καρδιάς, χτίζεται ένα ενεργητικό πεδίο που διευκολύνει τους άλλους να συνδεθούν με την καρδιά τους.

Έτσι, θεωρητικά, είναι πιθανό ότι αρκετοί άνθρωποι που οικοδομούν ατομική και κοινωνική συνοχή θα μπορούσαν πραγματικά να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της παγκόσμιας συνοχής.

Τι είναι όμως, ακριβώς, η συνοχή της καρδιάς;

Η συνοχή της καρδιάς υποδηλώνει την τάξη, τη δομή και, όπως λέει ο Δρ. Rozman, «είναι μια ευθυγράμμιση εντός και μεταξύ των συστημάτων – είτε κβαντικά σωματίδια, οργανισμοί, ανθρώπινα όντα, κοινωνικές ομάδες, πλανήτες ή γαλαξίες». Αυτή η αρμονική τάξη υποδηλώνει ένα συνεκτικό σύστημα του οποίου η βέλτιστη λειτουργία συνδέεται άμεσα με την ευκολία και τη ροή των διαδικασιών του. Βασικά, τα συναισθήματα της αγάπης, της ευγνωμοσύνης, της εκτίμησης και άλλων “θετικών” συναισθημάτων, όχι μόνο έχουν επίδραση στο νευρικό μας σύστημα, έχουν επιπτώσεις και σε όσους βρίσκονται γύρω μας, πολύ περισσότερο από αυτό που θα μπορούσαμε να φανταστούμε πριν.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα είστε αναστατωμένοι, θυμωμένοι ή απογοητευμένοι, δοκιμάστε να παρατηρήσετε τον εαυτό σας και πώς αντιδράτε. Πρέπει να κάνετε ό, τι μπορείτε για να αισθάνεστε καλά, που θα μπορούσε να περιλαμβάνει την άσκηση, την υγιεινή διατροφή, την ελαχιστοποίηση του ηλεκτρονικού χρόνου, το χρόνο με τους φίλους, τα ζώα και άλλα. Θα μπορούσατε να ασκείτε λιγότερη κριτική και να εργάζεστε με γνώμονα το συλλογικό καλό. Θα μπορούσατε να είστε πιο ευγνώμονες ή θα μπορούσατε να προσφέρετε τη βοήθειά σας σε άλλους.

Υπάρχουν διάφορα εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, όπως ο διαλογισμός, για παράδειγμα, για να βοηθηθείτε σε αυτά τα βήματα δράσης.

Εάν είστε σε ειρήνη με τον εαυτό σας και έχετε τον έλεγχο των συναισθημάτων σας, βοηθάτε τον πλανήτη και τους άλλους γύρω σας. Εάν είστε συνεχώς θυμωμένος, βλάπτετε τους άλλους ή έχετε αρνητικές προθέσεις, θα μπορούσατε να κάνετε ακριβώς το αντίθετο.

Για να προωθήσετε την έρευνά σας σε αυτό το θέμα, ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε είναι το Ινστιτούτο HeartMath.

Το Ινστιτούτο HeartMath είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος μη κερδοσκοπικός οργανισμός έρευνας και εκπαίδευσης αφιερωμένος στη βοήθεια των ανθρώπων, στη μείωση του στρες, στην αυτορρύθμιση των συναισθημάτων και στην οικοδόμηση της ενέργειας και της ανθεκτικότητας για υγιείς και ευτυχισμένες ζωές.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για το HeartMath εδώ

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα