Μάρσια Μαλσάρ: Η χρυσή Παραολυμπιονίκης του ’84 δίνει μάθημα θέλησης

marsia-malsar-mathima-thelisis

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, ξεκίνησαν οι 15 οι Παραολυμπιακοί Αγώνες, στο Ρίο Ντετζανέιρο! Με το σύνθημα «η καρδιά δεν έχει όρια. Όλοι μας έχουμε καρδιά», έγινε η τελετή έναρξης των αγώνων στο γήπεδο Μαρακανά. Η τελετή ήταν γεμάτη μηνύματα δύναμης, αποφασιστικότητας, θέλησης για ζωή. Δεν υπάρχει τίποτα το αδύνατο για όποιον το προσπαθήσει, όπως είχε πει και ο Μέγας Αλέξανδρος!

Παρόλη τη γενική συγκίνηση που απέπνεε η τελετή, μια σκηνή συγκλόνισε όλο τον κόσμο. Η Μάρσια Μαλσάρ, η χρυσή Παραολυμπιονίκης στα 200 μ. , του 1984 εισήλθε στο στάδιο κρατώντας τη δάδα με τη φλόγα του Ολυμπισμού. Την ώρα εκείνη η βροχή ήταν δυνατή και η Μαλσάρ, κρατώντας από το ένα χέρι ένα ειδικό μπαστούνι και από το άλλο τη δάδα έχασε την ισορροπία της.

Όλοι σάστισαν καθώς είδαν τη γυναίκα να πέφτει στο έδαφος. Λίγες στιγμές αργότερα, η Μαλσάρ έκοψε την ανάσα όλων! Δεν το έβαλε κάτω, δεν σταμάτησε λόγω πτώσης. Στηρίχθηκε στους ανθρώπους που πήγαν να τη βοηθήσουν,σηκώθηκε και συνέχισε την προδιαγεγραμμένη πορεία της μέχρι την Άντρια Ρόκα, την επόμενη Παραολυμπιονίκη λαμπαδηδρόμο.

Η αντίδραση του κόσμου που είχε συγκεντρωθεί στο στάδιο Μαρακανά ήταν συγκινητική: Σηκώθηκαν όλοι από τις θέσεις τους και άρχισαν να χειροκροτούν την Μάρσια Μαλσάρ! Η δύναμη του κορμιού της, η δύναμη της θέλησής της δεν την οδήγησαν μόνο στο χρυσό μετάλλιο το ’84, αλλά και στην πιο συγκινητική στιγμή των Παραολυμπιακών αγώνων των τελευταίων χρόνων.

Δείτε το video

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα