Ας μάθουμε να αγαπάμε το σώμα μας και να θεραπεύουμε τον πόνο μας

Ας μάθουμε να αγαπάμε το σώμα μας και να θεραπεύουμε τον πόνο μας

Το σώμα, όπως και κάθε τι άλλο στη ζωή, είναι ένας καθρέφτης των εσωτερικών μας σκέψεων και πεποιθήσεων.

Συνεχώς μας μιλά, αν είμαστε πρόθυμοι να το ακούσουμε.

Πιστεύω πως εμείς οι ίδιοι δημιουργούμε κάθε πόνο και ασθένεια στο σώμα μας. Τα κύτταρα του σώματός μας αποκρίνονται σε κάθε σκέψη που κάνουμε και σε κάθε λέξη που εκστομίζουμε.

Το σώμα πάντοτε τείνει προς μία κατάσταση απόλυτης υγείας, αν δεν παρέμβουμε εμείς. Αν, όμως, το κακομεταχειριζόμαστε με ανθυγιεινή τροφή και ανθυγιεινές σκέψεις, δυσχεραίνουμε την προσπάθειά του.

Ο πόνος μπορεί να πάρει πολλές μορφές: μπορεί να είναι μία απλή κράμπα ή αμυχή, ένα χτύπημα στο δάχτυλο του ποδιού, μια μελανιά, συμφόρηση του αναπνευστικού, ανήσυχος ύπνος, ανακάτεμα στο στομάχι, μια ασθένεια. Πάντοτε προσπαθεί να μας πει κάτι.

Ο πόνος είναι το καμπανάκι που μας χτυπάει το σώμα μας για να μας τραβήξει την προσοχή. Ο πιο ηχηρός τρόπος που έχει στη διάθεσή του για να μας πει ότι κάτι στη ζωή μας δεν πάει καλά.

Όταν αισθανόμαστε πόνο, τι κάνουμε; Συνήθως τρέχουμε στο ντουλάπι με τα φάρμακα ή στο φαρμακείο και παίρνουμε κάποιο χάπι. Ουσιαστικά, όμως, αυτό είναι σαν να λέμε στο σώμα μας: Σκασμός! Δεν θέλω να σ’ ακούσω.

Το σώμα σας θα ησυχάσει για λίγο αλλά οι ψίθυροι του θα επιστρέψουν, λίγο δυνατότεροι αυτήν τη φορά.
Φανταστείτε τι θα κάνατε εσείς αν μιλούσατε σε κάποια φίλη σας και εκείνη δεν σας άκουγε. Θα επαναλαμβάνατε τα λόγια σας, μάλλον πιο δυνατά.

Αν συνέχιζε να μην σας ακούει, μπορεί να εκνευριζόσασταν και να της φωνάζατε. Ή, ακόμη, να αισθανόσασταν πληγωμένοι από την έλλειψη αγάπης και προσοχής κα να κατεβάζατε ρολά.

Υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιος θέλει να αρρωστήσει. Στην κοινωνία μας έχουμε αναγάγει τον πόνο και την αρρώστια σε θεμιτές μεθόδους για να αποφύγουμε δύσκολες καταστάσεις, σε δικαιολογίες για την ευθυνοφοβία μας.

Αν δεν μπορούμε οι ίδιοι να μάθουμε να λέμε όχι, ίσως χρειαστεί να εφεύρουμε κάποια ασθένεια για να το κάνει για λογαριασμό μας.

Ήρθε, όμως, η ώρα να πάψετε να αγνοείτε το σώμα σας. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να το ακούσει γιατί το σώμα σας, ουσιαστικά, θέλει να είναι υγιές και για να το καταφέρει αυτό χρειάζεται τη συνεργασία σας.

Είστε πρόθυμοι να εστιάσετε την προσοχή σας στο σώμα σας και να απελευθερώσετε την ανάγκη που εκδηλώνεται με τον πόνο σας;

Αν ναι, σταθείτε μπροστά στον καθρέφτη και μάθετε να αγαπάτε το σώμα σας και να θεραπεύετε τον πόνο σας.

Ας βεβαιώσουμε: Αγαπώ το σώμα μου. Επαναφέρω το σώμα μου στην ιδανική του κατάσταση υγείας, δίνοντάς του αυτό που χρειάζεται σε κάθε επίπεδο.

Απόσπασμα από το βιβλίο της Louise Hay «Αλλαγή με Σύμμαχο τον Καθρέφτη» από τις εκδόσεις Ιβίσκος

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα