Το Μαζί Αξίζει

Το μαζί αξίζει

Ο άνθρωπος! Όν που η ίδια η φύση χαρακτηρίζει κοινωνικό, δηλαδή ικανό να δημιουργεί σχέσεις και να συνυπάρχει με άλλους για να εκδηλώσει το μέγιστο των ικανοτήτων του με στόχο να βιώνει χαρά. Αυτός είναι ο λόγος που του έχουν δοθεί οι δεξιότητες ώστε να βρίσκεται μαζί με άλλους σε κοινό τόπο και χρόνο και πολύ συχνά και με κοινό στόχο. Τι έχει συμβεί λοιπόν και ειδικότερα στην σύγχρονη εποχή ο άνθρωπος επιλέγει το ‘’μόνος’’ πιο πολύ από ποτέ;

Όλοι τρέχουμε σε έντονους ρυθμούς για να αποκτήσουμε αυτό που μας αξίζει! Πώς ορίζεται όμως η αξία σε εμάς ή στα πράγματα που επιδιώκουμε αν όχι από εμάς τους ίδιους; Εμείς επιλέγουμε τον δρόμο που θα ακολουθήσουμε, πόσο ψηλά ή μακριά θα φτάσουμε, αν είμαστε ικανοποιημένοι με όσα έχουμε ή θέλουμε κι άλλα.

Ο μεγαλύτερος κριτής επομένως είναι ο ίδιος μας ο Εαυτός! Η αξία που αποτιμάμε τον εαυτό μας και ο βαθμός που αυτή μας ικανοποιεί ή όχι , η κριτική ματιά μας δηλαδή, είναι που έχει καθοριστική σημασία για την ψυχική μας ισορροπία.
Πόσο σίγουροι είμαστε όμως ότι αυτός ο εσωτερικός κριτής έχει αντικειμενική ματιά;
Έχετε αναρωτηθεί πώς και πόσο εκτιμάτε τον Εαυτό σας; Κι αν εκεί που έχετε φτάσει μέχρι σήμερα, ποιος/ποιοι έχουν ορίσει αυτή την αξία; Τελικά ζείτε σύμφωνα με αυτό που σας ΑΞΙΖΕΙ;

Λοιπόν ήρθε η ώρα να δούμε το ‘’Μαζί’’ αλλιώς, σαν μια ξεχωριστή οδό προς την επιτυχία , μέσα σε ένα σύνολο ενιαίο και αδιαίρετο με κοινά χαρακτηριστικά. Σε μια ομάδα με κλίμα εμπιστοσύνης και ασφάλειας θα γνωρίσουμε καλύτερα τον Εαυτό μας μέσα από το μοίρασμα και το καθρέφτισμα των άλλων με κοινό στόχο την Αυτοβελτίωση και κατά επέκταση την Πληρότητα!
Στο αξίΖΩ προτείνουμε τέσσερις διαφορετικές ομάδες για να γνωρίσουμε την δύναμη του ΜΑΖΙ και να φτιάξουμε ένα πλαίσιο που ο καθένας είναι ΄΄Ο καλύτερος’’ όχι όμως από τον διπλανό του αλλά από τον εαυτό που μέχρι εχθές γνώριζε!
Ας κλείσουμε ενθυμούμενοι την Αφρικάνικη παροιμία που περικλείει όλο το νόημα:

“Αν θες να πας γρήγορα πήγαινε μόνος, αν θες να πας μακριά πήγαινε μαζί με άλλους”.

Κι επειδή στο αξίΖΩ μας αρέσει να χαράζουμε πορείες ουσίας που να οδηγούν στον βαθύτερο Εαυτό μας δημιουργήσαμε και σας προτείνουμε τις εξής ομάδες :

https://enallaktikiagenda.gr/event/omada-prosopikis-anaptuksis-axizo/

https://enallaktikiagenda.gr/event/omada-gunaikon-gunaikes-miloun/

https://enallaktikiagenda.gr/event/anoikti-psuxoekpaideutiki-omada/

https://enallaktikiagenda.gr/event/omada-stress-free-zone/

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα