Έκθεση αλληλεγύης προς τους πρόσφυγες «Με τα εντελώς απαραίτητα»

Έκθεση αλληλεγύης προς τους πρόσφυγες «Με τα εντελώς απαραίτητα»

Την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου στις 19:00, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια μίας πολύ ενδιαφέρουσας εικαστικής έκθεσης με τίτλο «Με τα εντελώς απαραίτητα / With the absolutely necessary».

Ανθρώπινες ιστορίες, ταξίδια προς τη χώρα μας ή μέσω αυτής, μόνο με αυτά που λέει ο τίτλος. Άνθρωποι που έφυγαν παίρνοντας μαζί τους μόνο όσους συγγενείς μπορούσαν και τα απολύτως απαραίτητα από τη ζωή τους που άλλαξε για πάντα λόγω του πολέμου. Η έκθεση εστιάζει το βλέμμα σε αυτά τα «απαραίτητα», στην όποια αποσκευή μετέφεραν μαζί τους αυτοί οι άνθρωποι. Μία έκθεση για τον πόλεμο, για την προσφυγιά, για τον διωγμό.

Η έννοια της αποσκευής μετατρέπεται σε μία αόριστη τελικά έννοια καθώς η διαφοροποίηση που παρουσιάζει η αποσκευή του ταξιδιώτη με αυτή του μετανάστη, πόσο μάλλον με την αποσκευή του πρόσφυγα, είναι τεράστια.

Την Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου στις 20:00, στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιείται συναυλία με τίτλο « Τραγούδια των κοινών κόσμων», μία συναυλία που δείχνει ότι η μουσική είναι ένα από τα μονοπάτια, μία από τις γέφυρες, μία παγκόσμια γλώσσα που αγγίζει κάθε άνθρωπο, ανεξαρτήτως εθνικότητας. Στη συναυλία συμμετέχουν οι μουσικοί:

Νότης Μαυρουδής, Νένα Βενετσάνου και Γιώργος Τοσικιάν.

Η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν, αντί εισιτηρίου μπορούμε όλοι να προσφέρουμε είδη πρώτης ανάγκης που θα συγκεντρώνονται για τους πρόσφυγες.

Πληροφορίες

Η Έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου.

Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 π.μ. – 3.00 μ.μ.
Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή 6.00 μ.μ. – 9.00 μ.μ
Κυριακή 10.00 π.μ. – 3.00 μ.μ.

Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς

Δεκελείας 152, Ν. Φιλαδέλφεια

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2132049155-6

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα