Μέδουσα τεραστίων διαστάσεων φωτογραφήθηκε στα νερά της Κορνουάλης στη Βρετανία

Μέδουσα τεραστίων διαστάσεων φωτογραφήθηκε στα νερά της Κορνουάλης στη Βρετανία

O Dan Abbott είναι ένας βρετανός δύτης, που πριν λίγες μέρες κινηματογραφούσε τη θαλάσσια ζωή στο Falmouth της Κορνουάλης, μαζί με τη βιολόγο Lizzie Daly, οικοδέσποινα της εκπομπής BBC Earth.

Αυτό που ακολούθησε, απέδειξε ότι, πολλές φορές, δεν χρειάζεται να πάμε σε μακρινά και εξωτικά μέρη για να δούμε καταπληκτική θαλάσσια, άγρια φύση.

Κατά τη διάρκεια της κινηματογράφησης, ο Dan ήλθε αντιμέτωπος με κάτι που τον έκανε να μην πιστεύει στα μάτια του. Μια τεράστια μέδουσα βρισκόταν ακριβώς μπροστά του. Οι διαστάσεις της μέδουσας ήταν τέτοιες που ο Dan, μετά το πρώτο σοκ που έπαθε αντικρύζοντας την, έσπευσε να πάει δίπλα της για να φωτογραφηθεί μαζί της και για να επιβεβαιώσει έτσι, το μέγεθος της.

Ο Dan δήλωσε αργότερα ότι, ήταν απόλυτα φοβισμένος από τη μέδουσα-μαμούθ, ωστόσο, βρήκε το κουράγιο να φωτογραφηθεί μαζί της, προκειμένου να δείξει στον κόσμο, πόσο μεγάλο ήταν το δείγμα.

Ο 32χρονος υποθαλάσσιος κινηματογραφιστής από το Colchester του Essex, δήλωσε: «Είναι η μεγαλύτερη μέδουσα που έχω δει ποτέ. Ήμουν σοκαρισμένος αλλά όχι με αρνητικό τρόπο» δήλωσε και συνέχισε: «Ήταν ένα απίστευτο ζώο. Και οι δυο μας, βγήκαμε από το νερό εντελώς γεμάτοι από αυτή την εμπειρία».

Οι Dan και Lizzie πέρασαν μία εβδομάδα ταξιδεύοντας σε ειδικά μέρη των βρετανικών νησιών, αναζητώντας θαλάσσια ζωή, σε ένα ταξίδι που ονομάζεται Week of Wild Ocean.

Πλησίασαν γκρίζες φώκιες στα νησιά Farne, στα ανοικτά των ακτών του Northumberland, φάλαινες minke από τη βορειοδυτική ακτή της Σκωτίας και θαλάσσια πτηνά στην Ουαλία.

Διαβάστε επίσης: Επανεμφανίστηκε η Ταϊβανέζικη Λεοπάρδαλη Formosan που είχε εξαφανιστεί από το 1983

Ο Dan συνέχισε: «Το συμπέρασμα που βγήκε από αυτό το εβδομαδιαίο υποθαλάσσιο ταξίδι μας είναι ότι, υπάρχουν πολλά περισσότερα από αυτά που φανταζόμαστε, κοντά στην πόρτα μας. Η Κορνουάλη ήταν ωραία και ζεστή, ιδανική για καταδύσεις και λόγω της μέδουσας που συναντήσαμε εκεί, έγινε το πιο αγαπημένο μου μέρος του ταξιδιού αυτού».

Χάρη στον Dan και τη Lizzie, το υπέροχο αυτό πλάσμα μπόρεσαν να το δουν χιλιάδες άνθρωποι που διαφορετικά, θα παρέμενε αθέατο και άγνωστο, στα βαθιά νερά του ωκεανού.

Πηγή

Photo Credits εξωφύλλου: Dan Abbott, SWNS

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα