Η Μεγάλη Μητέρα, το υλικό της ζωής

Η Μεγάλη Μητέρα, το υλικό της ζωής

Η ευλογία που αναβλύζει μόλις κάποιος αντιληφθεί, για μια στιγμή, το μεγαλείο της Μεγάλης Μητέρας, είναι ανεκτίμητη.  Δεν είναι τόσο η Ζωή που χαίρεται και παφλάζει, όσο ο ωκεανός μέσα στον οποίο η Ζωή δημιουργείται.

Δεν πρόκειται για τ’ αστέρια και τις τροχιές που διανύουν με απίστευτη χάρη και μαθηματική ακρίβεια, όσο για τον απέραντο χώρο μέσα στον οποίο τ’ άστρα χορεύουν μεταξύ τους. Δεν είναι το φως και η εκτυφλωτική του δόξα, όσο το σκοτεινό, ανεκτίμητο και άφαντο υλικό το οποίο φλέγεται και φωτίζει το Σύμπαν.

Από την μήτρα της Μεγάλης Μητέρας έχουμε περάσει όλοι όσοι βρισκόμαστε εδώ, είτε είμαστε άνθρωποι, είτε ζώα, ή γαλαξίες. Ακόμα κι αν είμαστε ακόμα σκέψεις μέσα σε κάποια κοσμική Διάνοια, είμαστε ήδη εδώ, μέσα στη μήτρα της Μεγάλης Μητρός, η οποία με χαρά δημιουργεί όλα όσα κάθε ένα από τα παιδιά της πραγματικά θέλει.

Με την πανίσχυρη δυναμική του Έρωτος με τον Μεγάλο Πατέρα, το Φως, την Αρχή, όλα δημιουργούνται μέσα της και μέσα της επιστρέφουν. Ένα μεγάλο αιώνιο παιχνίδι γένεσης και διάλυσης.

Η εμπειρία του να βρίσκεται κάποιος μέσα στην ασφάλεια της μήτρας δεν είναι κάτι που ξεχνιέται, αν και οι περισσότεροι δεν έχουμε καλλιεργήσει τα προσόντα να αντιληφθούμε ποιες ακριβώς είναι οι μνήμες της περιόδου που η μητέρα μας, μας κυοφόρησε ως νέα ζωή.

Τον τελευταίο αιώνα με την έναρξη της Ψυχανάλυσης και της Ψυχοθεραπείας γενικότερα, σε παγκόσμιο επίπεδο, με τις επιγνώσεις και τα αρχέτυπα που βγήκαν στην επιφάνεια, στην συλλογική συνείδηση μέσα από το συλλογικό ασυνείδητο, οι εμπειρίες εντός της μήτρας, εντός της πρώτης περιόδου ζωής μας στη Γη, έχουν αρχίσει να φωτίζουν τις συνειδήσεις των ανθρώπων που… «ψάχνονται».

Πρόκειται για μία αρκετά «θηλυκή» διαδικασία μιας και προϋποθέτει παύση της δράσης, ενδοσκόπηση, ενατένιση, φροντίδα, στοργή κλπ. Ίσως και αυτός να είναι ο λόγος που στον Δυτικό Κόσμο, έναν κόσμο κατεξοχήν ενεργητικό, έναν κόσμο δράσης –πολλές φορές αχρείαστης δράσης- οι γυναίκες ήταν, και ακόμη είναι εκείνες που αντιλήφθηκαν άμεσα την πρωταρχική ανάγκη της ψυχικής θεραπείας και επιδόθηκαν σε όλες τις μορφές που θα μπορούσαν να τις συνεφέρουν από την εποχή της ταχύτητας.

Σήμερα, έχουμε όλοι περάσει μέσα από πολλά χρόνια Πατριαρχίας και εξ-ουσίας, και είναι η στιγμή που η πανανθρώπινη συνείδηση στρέφεται προς αυτόνομες πηγές ενέργειας, οι οποίες βρίσκονται μέσα στον καθένα μας, αρκεί να καλλιεργήσουμε ικανότητες όπως παύση των σκέψεων και άρα και πράξεων –πχ διαλογισμός- έτσι ώστε να αφήσουμε να αναδυθεί εντός μας, η πηγή της Ζωής.

Η πηγή της Ζωής μπορεί να μεταφραστεί σε πηγή Αγάπης, Αφθονίας, Υγείας κλπ. Όλα όσα χρειάζεται δηλαδή το κάθε πλάσμα, για να περάσει μια όμορφη και πλήρη ζωή.

Καθώς ως Ανθρωπότητα έχουμε διανύσει και τη μεγάλη εποχή της Μητριαρχίας, ίσως να μπορούμε να αντιληφθούμε ότι το καλύτερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε τώρα, θα ήταν να περάσουμε σε μία νέα εποχή όπου οι δύο Αρχές, Μητέρα και Πατέρας να καταφέρουν να συνυπάρξουν και να πορευτούν μέσα στους ακόλουθους αιώνες, δίχως ανταγωνισμό και ανάγκη για εξουσία.

Αυτό συμβαίνει κάθε φορά που ένας από εμάς προσπαθεί να διαχειριστεί και τις δύο του πλευρές, τη θηλυκή και την αρσενική, κάθε φορά που κάποιος κάνει εσωτερική θεραπεία και εργάζεται σκληρά προσπαθώντας να συγχωρήσει την μητέρα του και τον πατέρα του –την Μεγάλη Μητέρακαι Μεγάλο Πατέρα αντίστοιχα- κάθε φορά που ένα ζευγάρι κάθεται με αγάπη και προσπαθεί να λύσει τις διαφορές του και να βρει έναν ακόμα τρόπο να φέρει ειρήνη ανάμεσα στο θηλυκό και το αρσενικό.

Όλα αυτά είναι παραδείγματα της σημερινής εποχής πως η Μεγάλη Μητέρα προσπαθεί να επικοινωνήσει με τον Μεγάλο Πατέρα και όσο περισσότερο ο καθένας μας το καταφέρνει αυτό μέσα στη μέρα του και τη δική του ζωή, τόσο πιο αποδεκτό γίνεται μέσα σε ολόκληρο το Σύμπαν.

Κάθε εμπειρία που αποκομίζουμε είναι πολύτιμη.

Εναλλακτική Ατζέντα:Βιωματικό Εργαστήριο Συστημικής Αναπαράστασης «Η Κίνηση προς τη Μητέρα»

 

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα