Πώς να μετατρέψετε το κολύμπι σε πνευματική άσκηση

water

Η κολύμβηση, όπως και το τρέξιμο, είναι μια ακόμα αθλητική δραστηριότητα που μπορεί να τη δανειστεί ο διαλογισμός.
Είναι μια μοναχική άσκηση, άσχετα από το πόσοι άλλοι είναι στην πισίνα μαζί σας. Είναι εγγενώς ρυθμική και χαλαρωτική, ενώ εμπνέει για ενδοσκόπηση.

Την ώρα που κολυμπάτε, προσπαθήστε απλώς να παρακολουθήσετε την αναπνοή σας ή να συνδυάσετε την κολύμβηση με άλλους διαλογισμούς. Αν θέλετε να απαλλαγείτε από τα εμπόδια της ζωής σας, δοκιμάστε τον οραματισμό αυτό.

Οφέλη

  • Μεταμορφώνει την απλή κολύμβηση σε πνευματική άσκηση.
  • Παρέχει έναν ισχυρό διαλογισμό για την υπέρβαση των εμποδίων.
  • Βοηθά στην ισορροπία νου και σώματος.

Προετοιμασία

Γράψτε γι’ αυτά που ενδεχομένως δε σας αφήνουν να πάτε μπροστά. Φοβάστε να εκφραστείτε ευθέως; Θα θέλατε να είστε πιο οργανωμένοι; Θέλετε να δοκιμάσετε έναν πνευματικό δρόμο, αλλά διαπιστώνετε ότι μπαίνουν στη μέση αμφιβολίες;

Άσκηση

Επιλέξτε μια ελεύθερη διαδρομή και αρχίστε να κάνετε γύρους. Κατά τα πρώτα λεπτά της κολύμβησης, παρακολουθήστε απλώς την αναπνοή σας.

Φέρτε στο νου σας το εμπόδιο που θέλετε να ξεπεράσετε. Δείτε τον εαυτό σας να μην μπορεί να προοδεύσει, εξαιτίας του χαρακτήρα ή της προσωπικότητάς σας. Για παράδειγμα, αν φοβάστε να εκφραστείτε στη δουλειά, φανταστείτε τον εαυτό σας στη δουλειά να νιώθετε απογοήτευση και ντροπή, γιατί φοβάστε να μιλήσετε ανοιχτά στο αφεντικό σας.

Τώρα, με κάθε απλωτή οραματιστείτε ότι σημειώνετε πρόοδο, ξεπερνώντας το φόβο σας. Δείτε τον εαυτό σας να μπαίνετε στο γραφείο του αφεντικού και να του εκθέτετε με αυτοπεποίθηση τις καταπληκτικές σας ιδέες.

Κολυμπήστε όσους γύρους θέλετε, χρησιμοποιώντας κάθε απλωτή σαν σύμβολο της προόδου σας στην υπέρβαση των νοητικών, ψυχολογικών ή πνευματικών εμποδίων σας.

Αν κολυμπάτε, γιατί να μη μετατρέψετε σε διαλογισμό τους γύρους που κάνετε στην πισίνα ή στη θάλασσα;

Ασκηθείτε στο θαυμάσιο αυτό οραματισμό και μεταμορφώστε το σώμα και ταυτόχρονα το νου σας.

“Η βίβλος του διαλογισμού”  Madonna Gauding – εκδόσεις ισόρροπον

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα