Μετατρέψτε το σκούπισμα σε διαλογισμό

Μετατρέψτε το σκούπισμα σε διαλογισμό

Σκουπίζετε το δάπεδο, όταν θέλετε να είναι καθαρό το σπίτι σας. Μετατρέψτε το σκούπισμα σε διαλογισμό κίνησης, για να “καθαρίσετε” τις αρνητικές σκέψεις, τα συναισθήματα και τις νοητικές καταστάσεις.

Οφέλη
-Μετατρέπει τη συνηθισμένη καθαριότητα του σπιτιού σε πνευματική άσκηση.
-Προτείνει έναν ισχυρό οραματισμό για την κάθαρση της αρνητικότητας.
-Ενισχύει την πνευματική αποφασιστικότητα.

Το σκούπισμα είναι μία από τις πιο ευεργετικές οικιακές ασχολίες καθαριότητας. Είναι σωματική δραστηριότητα και τα αποτελέσματα φαίνονται αμέσως.
Ο καθαρισμός όλης αυτής της σκόνης και της βρομιάς δίνει μια εξαιρετική αίσθηση. Αν είναι ανάγκη, χρησιμοποιήστε ηλεκτρική σκούπα. Ο διαλογισμός αυτός, πάντως, γίνεται καλύτερα με μια καλή παραδοσιακή σκούπα.

Πότε μπορείτε να κάνετε αυτό το διαλογισμό

Όταν πρέπει να καθαρίσετε το σπίτι έτσι ή αλλιώς, μπορείτε να αξιοποιήσετε το χρόνο σας με το διαλογισμό αυτόν.

Προετοιμασία

Σκεφτείτε κάθε αρνητικότητα του παρελθόντος που θα θέλατε να εξαγνίσετε, ή ό,τι νοητικό απομεινάρι θα θέλατε να καθαρίσετε.

Άσκηση

1. Πάρτε τη σκούπα και σταθείτε στο χώρο που σκοπεύετε να καθαρίσετε. Μπορεί να είναι μέσα ή έξω από το σπίτι. Πολύ καλό μέρος είναι η κουζίνα ή το δάπεδο του γκαράζ, ενώ εξίσου καλό είναι και το πεζοδρόμιο, μπροστά από το κατώφλι του σπιτιού σας ή το πλατύσκαλο.

2. Παρατηρήστε το δάπεδο για σκόνη ή βρομιά. Μπορεί η σκόνη να είναι ιδιαίτερα εμφανής ή σχεδόν αδιόρατη. Φανταστείτε τη βρομιά σαν αρνητικότητα, που φωλιάζει στο νου και στην καρδιά σας. Φανταστείτε ότι με το σκούπισμα η αρνητικότητα θα παρασυρθεί μαζί με τη βρομιά. Αν ήσασταν αγενής με το σύντροφό σας ή αν ήπιατε πολύ τελευταία, φανταστείτε ότι η βρομιά συμβολίζει αυτές τις πράξεις του παρελθόντος.

3. Αρχίστε το σκούπισμα. Εστιάστε μόνο στη βρομιά, στη σκούπα και στο δάπεδο. Καθώς σκουπίζετε, δείτε και νιώστε την αρνητικότητα να φεύγει από το νου και την καρδιά σας. Είναι ένας τρόπος για να απομακρύνετε από μέσα σας αυτό που σας ωθεί σε αρνητικές πράξεις στο μέλλον, καθώς και σε αμφιβολίες και φόβους. Γίνετε δημιουργικοί και σαρώστε με τη σκούπα ό,τι σας ενοχλεί.

4. Τελειώστε το διαλογισμό, πετώντας τα σκουπίδια σ’ ένα καλάθι αχρήστων και ξεφορτωθείτε τη βρομιά. Φανταστείτε την αρνητικότητά σας να φεύγει μαζί με τη βρομιά.

Απόσπασμα από το βιβλίο της Madonna Gauding “Η Βίβλος του Διαλογισμού” από τις εκδόσεις Ισόρροπον

 

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα