Μέθοδος συναισθηματικής απελευθέρωσης “Sedona” – Ποτέ ξανά αδιέξοδο

methodos-sedona-apodohi-eaftou-k-zois

Όταν καταφέρνω να αποδεχτώ τον εαυτό και τη ζωή μου

Η Μέθοδος Sedona είναι μία απλή μέθοδος συναισθηματικής απελευθέρωσης και αποδοχής του εαυτού και της ζωής μας, η οποία εκτός από αποτελεσματική, είναι και πολύ γρήγορη στην εφαρμογή της. Με λίγη καθημερινή εξάσκηση, η μέθοδος αυτή μπορεί να μας οδηγήσει όχι μόνο στην πολυπόθητη εσωτερική γαλήνη αλλά και σε επίλυση προβλημάτων υγείας, ευτυχίας, ευημερίας κλπ.

Όπως όλες οι μέθοδοι συναισθηματικής απελευθέρωσης, έτσι και η μέθοδος Sedona ανακαλύφθηκε από έναν συναισθηματικά ακινητοποιημένο άνθρωπο, ο οποίος είχε ξεπεράσει κάθε όριο συναισθηματικής αυτοσυγκράτησης και αυτοδιαχείρησης, τόσο που οι γιατροί των διέγνωσαν ετοιμοθάνατο και του έδωσαν μόλις λίγες εβδομάδες ζωής.

Ο λόγος για τον Λέστερ Λέβενσον ο οποίος μετά από μία πανίσχυρη καρδιακή προσβολή στα 42 του, στάλθηκε στο σπίτι του από τον γιατρό του με σαφής οδηγίες ακινησίας και αταραξίας έτσι ώστε να μην επηρεαστεί η τραγική κατάσταση της καρδιάς του. Όταν ο Λέβενσον ρώτησε μέχρι πότε θα χρειαζόταν να είναι τόσο προσεκτικός, ο γιατρός του απάντησε «από ‘δω και στο εξής» Και παρά το ξέσπασμα οργής του Λέβενσον, ο γιατρός του συνέστησε να φορά παντόφλες έτσι ώστε να μη χρειάζεται να κάνει καν την προσπάθεια να δέσει τα παπούτσια του… μια τέτοια προσπάθεια θα μπορούσε να του στοιχίσει τη ζωή του, η οποία μπορούσε να τελειώσει από λεπτό σε λεπτό ή, αν προσέξει, ν’ αντέξει λίγο παραπάνω…

Ο Λέβενσον κατάλαβε κι ευχαρίστησε μ’ ένα μισοπεθαμένο χαμόγελο τον γιατρό που τον επανέφερε στη ζωή μετά το καρδιακό του επεισόδιο, αλλά με τον όρο να μη ξαναζήσει τίποτα για να μην… πεθάνει αμέσως! Ειρωνεία ε;

Το ίδιο απόγευμα γύρισε στο σπίτι του κι έπεσε για έναν μεγάλο ύπνο που διήρκεσε τρία εικοσιτετράωρα με μικρά διαλείμματα για νερό και τουαλέτα. Μετά απ’ αυτό, αποφάσισε να… το ψάξει λίγο το θέμα μέχρι να πεθάνει. Δεν είχε δα και τίποτα να χάσει. Άσε που θα του πέρναγε και κάπως ευχάριστα η ώρα.

Οι ώρες που πέρασε ευχάριστα και δημιουργικά, επινοώντας τη Μέθοδο Sedona, γέμισαν τα επόμενα 42 χρόνια της ζωής του, χρόνια γεμάτα υγεία, υπέροχες σχέσεις, επιτυχία και προσφοράς στον υπόλοιπο κόσμο καθώς μοιράστηκε την εμπειρία του με όλη την ανθρωπότητα.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα