Μη νοιάζεσαι για το επιδόρπιο, ενώ ακόμα γεύεσαι το ορεκτικό σου

Μη νοιάζεσαι για το επιδόρπιο, ενώ ακόμα γεύεσαι το ορεκτικό σου

Πολλοί άνθρωποι δεν καταφέρνουν να βρουν τη διάθεση και την ικανότητα να ζήσουν τώρα ολοκληρωτικά.

Μη νοιάζεσαι για το επιδόρπιο, ενώ ακόμα γεύεσαι το ορεκτικό σου. Όταν διαβάζεις ένα βιβλίο, πρόσεξε πού πλανιούνται οι σκέψεις σου.

Όταν είσαι σε διακοπές, μείνε εκεί αντί να σκέφτεσαι τι θα έπρεπε να έχεις κάνει και τι σε περιμένει όταν γυρίσεις σπίτι. Μην αφήνεις το φευγαλέο τώρα να αναλώνεται σε σκέψεις που δεν είναι ούτε του τόπου ούτε του χρόνου.

Υπάρχει μια ειρωνεία στη συνήθεια να αφήνεις τον νου σου να πλανάται σε άλλα πράγματα και άλλους χρόνους. Μπορείς να σκέφτεσαι μόνο το τώρα, γιατί το μόνο που θα έχεις είναι το τώρα. Έτσι το να πλανάσαι αλλού αναλώνει τις τωρινές στιγμές. Πράγματι έχεις ένα παρελθόν, αλλά όχι τώρα!

Και μπορείς να αναλώνεις το τώρα με σκέψεις για “τότε” και “ίσως”, αλλά αυτό θα σε απομακρύνει από την εσωτερική γαλήνη και επιτυχία που θα μπορούσες να βιώσεις.

Είναι αμφίβολο κατά πόσον τα άλλα πλάσματα χαραμίζουν το παρόν σε σκέψεις για το παρελθόν ή το μέλλον.

Ένας γάτος νιώθει μόνο γάτος, και έτσι περνάει το παρόν του. Δεν ξοδεύει τις ημέρες του ευχόμενος να γινόταν ξανά ένας νεαρός γάτος ή μηρυκάζοντας το γεγονός ότι έδιναν περισσότερη προσοχή στα αδέλφια του ή ότι, όταν ήταν στην εφηβεία, ο πατέρας του το έσκασε με μια νεαρή γάτα. Βρίσκεται πάντα στο τώρα.

Μπορούμε να διδαχτούμε πολλά από τα πλάσματα του Θεού για το πώς να χαιρόμαστε το παρόν, αντί να το αναλώνουμε σε ενοχές για το παρελθόν ή ανησυχίες για το μέλλον.

Εξασκήσου στο να ζεις στο τώρα και μην αφήνεις να σε καθορίζουν σκέψεις για το παρελθόν.
Στάσου και παρατήρησε όλα όσα βρίσκονται στον χώρο γύρω σου – τους ανθρώπους, τα πλάσματα, τη βλάστηση, τα σύννεφα, την αρχιτεκτονική των κτιρίων, όλα.
Μείνε στο παρόν μέσω του διαλογισμού και προσεγγίζοντας το υπέρτατο τώρα – τον Θεό.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Dr. Wayne Dyer “τα 10 Μυστικά του Dr. Wayne Dyer” από τις εκδόσεις Ιβίσκος

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα