Ο Μικρόκοσμος των ξεχωριστών ανθρώπων!

mikrokosmos

Ο Μικρόκοσμος  www.mikrocosmos.gr είναι ένα site που ρίχνει φως σε ανθρώπους ξεχωριστούς που ο καθένας από μας γνωρίζει στον μικρόκοσμό του.

Πρόκειται για ανθρώπους καθημερινούς που κυκλοφορούν δίπλα μας, ωστόσο έχουν να επιδείξουν κάτι ιδιαίτερο, μια δράση διαφορετική, είτε είναι εθελοντική είτε είναι καλλιτεχνική. Ανθρώπους που ακόμη ονειρεύονται, που τις επιθυμίες τους και τις προσδοκίες τους προσπαθούν και τις υλοποιούν. Κυρίως μεταδίδουν ένα μήνυμα προς όλους: Να μην θεωρούμε τα δύσκολα αδύνατα και να μην σταματάμε να διεκδικούμε αυτά που πιστεύουμε.

Βασικός στόχος του mikrocosmos είναι να προβάλλει αποκλειστικά πρόσωπα, τα οποία δεν είναι ευρέως γνωστά και να εστιάσει σε ένα κομμάτι της ζωής τους προκειμένου να παραδειγματίσει, να ευαισθητοποιήσει και να παρακινήσει κι άλλους να συμμετάσχουν. Φυσικά δεν παραβλέπουμε σε καμία περίπτωση την ενημέρωση, καθώς δεν λείπουν και οι ειδήσεις από το site δίνοντας σημασία στις καινούργιες, καινοτόμες ιδέες σπουδαίων ανθρώπων.

Τα πρόσωπα κατατάσσονται σε τρεις κατηγορίες, act, create, living. Στo act εντάσσονται κυρίως  άνθρωποι με ακτιβιστική, εθελοντική δράση, στο create οι άνθρωποι με ένα καλλιτεχνικό, πιο δημιουργικό στίγμα, ενώ στο living «φιλοξενούνται» υποθέσεις ανθρώπων που κάνουν κάτι εντελώς διαφορετικό, πρωτοποριακό και καινοτόμο.

Ο προσανατολισμός μας είναι σαφής: να δώσουμε μια νότα αισιοδοξίας, χαράς και ελπίδας ανοίγοντας ένα «παράθυρο» στον μικρόκοσμό μας και να δούμε ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που αντιστέκονται στις δυσκολίες και στις αντιξοότητες, «εντάσσοντάς» τους σε μια μεγάλη διαδικτυακή κοινότητα που μεταλλάσσει και εξελίσσει την κοινωνία μας.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα