Να μην ικανοποιείσαι παρά μόνο με το καλύτερο

Να μην ικανοποιείσαι παρά μόνο με το καλύτερο

Μη σπαταλάς το χρόνο σου επιζητώντας ασήμαντα πράγματα. Φυσικά, είναι ευκολότερο να λάβεις άλλα δώρα από το Θεό αντί του υψίστου δώρου που είναι ο ίδιος ο Εαυτός Του.

Να μην ικανοποιείσαι, όμως, με τίποτε λιγότερο από το ύψιστο δώρο. Δεν έχω ενδιαφερθεί για τα δώρα που μου έχουν έρθει από το Θεό, αλλά για μένα έχει σημασία ότι πίσω από αυτά βλέπω Εκείνον που είναι ο Δότης.

Γιατί υλοποιούνται όλες οι επιθυμίες μου;

Επειδή πηγαίνω βαθιά, πηγαίνω κατ΄ευθείαν στο Θεό. Τον διακρίνω σε κάθε εκδήλωση της δημιουργίας. Εκείνος είναι ο Πατέρας μου.

Εκείνος είναι ο πλησιέστερα σε μας από οποιονδήποτε πλησίον. Είναι πολύ πιο ζωντανός από οποιονδήποτε άλλον. Είναι ταυτόχρονα άφατος και δυνάμενος να γίνει γνωστός.

Ο Θεός σε φωνάζει. Θέλει να επιστρέψεις σε Εκείνον. Αυτό είναι κληρονομικό σου δικαίωμα. Κάποια μέρα θα πρέπει να αφήσεις αυτήν τη γη. Δεν είναι η μόνιμη κατοικία σου.

Η επίγεια ζωή δεν είναι παρά ένα σχολείο στο οποίο μας έχει φέρει για να δει πώς θα συμπεριφερθούμε – αυτό είναι όλο.

Προτού ο Θεός αποκαλυφθεί, θέλει να ξέρει αν επιθυμούμε την παροδική επίγεια δόξα ή αν έχουμε αποκτήσει αρκετή σοφία, ώστε να μπορούμε να πούμε: “Έχω τελειώσει με όλα αυτά Κύριε. Θέλω να μιλώ μόνο με Σένα. Γνωρίζω ότι Εσύ είσαι όλα όσα έχω. Θα είσαι μαζί μου όταν οτιδήποτε άλλο θα έχει πια χαθεί”.

Πώς μπορείς να μιλάς με το Θεό Παραμαχάνσα Γιογκανάντα εκδόσεις Πύρινος Κόσμος

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα