Αυτοπροστασία: Μήνας Δωρεάν Μαθημάτων στη Θεσσαλονίκη

Αυτοπροστασία: Μήνας Δωρεάν Μαθημάτων στη Θεσσαλονίκη

Αυτοπροστασία

Μήνας Δωρεάν Μαθημάτων στη Θεσσαλονίκη

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, θα προσφέρει μαθήματα για αυτοπροστασία και αντιμετώπιση εκτάκτων περιστάσεων από τις 3 Οκτωβρίου*.

Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας από τις 20:00 έως τις 22:00 προσκαλούνται όλοι όσοι επιθυμούν να εξασκηθούν και να μάθουν να προστατεύουν το σώμα τους και τη ζωή τους σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, σε κύκλο δωρεάν μαθημάτων που θα διαρκέσει ένα μήνα. Μεταξύ των θεματικών που θα διδαχθούν είναι:

  • η αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων όπως σεισμοί και πλημμύρες
  • οι πρώτες βοήθειες
  • πρακτική μετεωρολογία και
  • αντιμετώπιση κινδύνων εν μέσω θαλάσσης.

Παράλληλα, τα Σαββατοκύριακα του Οκτώβρη, θα πραγματοποιούνται παρουσιάσεις για το έργο και τις δράσεις της Ελληνικής Ομάδας διάσωσης, όπως και εκπαίδευση όσων παρευρεθούν.

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του εκπαιδευτικού προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα κατασκηνώσουν στον Χορτιάτη, όπου θα παρουσιαστούν όλα τα τμήματα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Από εκεί θα μπορέσετε, με τη συνοδεία έμπειρων οδηγών, να φτάσετε στο καταφύγιο της «Πετρόστρουγκας», στον Όλυμπο ή να πάρετε μέρος σε εκδρομή για ράφτινγκ, με το τμήμα του υγρού στοιχείου της ΕΟΔ.

Μετά τον μήνα γνωριμίας και δωρεάν δράσεων, όσοι επιθυμούν, μπορούν να γίνουν μέλη στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και να συνεχίσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που προσφέρεται. Η πρόσκληση απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας και φυσικής κατάστασης.

* Το πρώτο μάθημα στις 03 Οκτωβρίου ξεκινά στις 19:00 στο αμφιθέατρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας. 

Το αναλυτικό πρόγραμμα των μαθημάτων και των συναντήσεων μπορείτε να το βρείτε εδώ

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα