Μητέρα «συναντά» και «αγγίζει» τη νεκρή κόρη της μέσω εικονικής πραγματικότητας (βίντεο)

Μητέρα «συναντά» και «αγγίζει» τη νεκρή κόρη της μέσω εικονικής πραγματικότητας (βίντεο)

Λέγεται ότι η τεχνολογία βρίσκεται στην υπηρεσία των ανθρώπων αλλά ότι θα έφτανε να παρηγορήσει μια μητέρα που «έχασε» το 7χρονο κοριτσάκι της, δεν είναι κάτι που το περιμένει κανείς.

Και όμως, μια τηλεοπτική εκπομπή στην Κορέα, χρησιμοποίησε τη νέα τεχνολογία προκειμένου να «φέρει» σε επαφή μια μητέρα με τη νεκρή κόρη της, με σκοπό να απαλύνει τη θλίψη της από την απώλεια του παιδιού.

Συγκεκριμένα, το τηλεοπτικό σόου «Συναντώντας σε» παρουσίασε την ιστορία μιας οικογένειας που «έχασε» το 7χρονο κοριτσάκι της με το όνομα Ναγιεόν, από μια ασθένεια, το 2016.

Οι θεατές της εκπομπής είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τη μητέρα του κοριτσιού, Jang Ji-sung , να παίζει με την κόρη της, να συζητούν, να αγγίζονται, να αγκαλιάζονται και να ακούν τη μικρή να παρηγορεί και να καθησυχάζει τη μητέρα της, λέγοντάς της ότι δεν πονάει πλέον.

Φορώντας ειδικά γάντια αφής και εξοπλισμό της εικονικής πραγματικότητας, η μητέρα του κοριτσιού μεταφέρθηκε σε ένα κήπο, όπου συνάντησε το κοριτσάκι της που φορούσε μωβ φόρεμα και της χαμογελούσε.

Οι τηλεθεατές, που παρακολουθούσαν με δάκρυα στα μάτια τη «συνάντηση» μητέρας-κόρης, άκουσαν συγκινημένοι τη μητέρα να λέει στο παιδί καθώς προσπαθούσε να το αγγίξει: «Ομορφιά μου! Πόσο μου έλειψες!»

Η Munhwa Broadcasting Corporation είναι η εταιρεία που σχεδίασε το πρόσωπο, το σώμα ακόμα και τη φωνή της μικρής, προκειμένου να πετύχει το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Διαβάστε επίσης: Χόρχε Μπουκάι: Μια ιστορία για την σχέση αλληλεξάρτησης με τους γονείς μας

Στους διαλόγους που ακούγονται, το κοριτσάκι ρωτάει τη μητέρα του πού ήταν και αν τη σκεφτόταν καθόλου, με τη μητέρα να απαντά: «Το κάνω συνεχώς».

Ναγιεόν: Μου λείπεις πολύ

Μητέρα: Κι εμένα μου λείπεις τόσο

Στην αρχή, η μητέρα δίσταζε να αγγίξει το ψηφιακό παιδί αλλά η μικρή επέμεινε να της κρατήσει η μητέρα της το χέρι.

Κάποια στιγμή, μάλιστα, το κοριτσάκι έτρεξε προς τη μητέρα του και της έδωσε ένα λουλούδι λέγοντάς της: «Μαμά, όπως βλέπεις, δεν πονάω πλέον».

Στο τέλος, η Ναγιεόν ξάπλωσε για να κοιμηθεί λέγοντας πως είναι κουρασμένη και η μητέρα της την αποχαιρέτησε, λέγοντάς της «αντίο».

Ο πατέρας και τα αδέλφια της Ναγιεόν που βρίσκονταν στο ακροατήριο, έκλαιγαν μαζί με τον κόσμο.

Η μητέρα της Ναγιεόν δήλωσε ότι συμμετείχε σε αυτή την εκπομπή, για να βοηθήσει κι άλλους ανθρώπους που μπορεί να υπέφεραν και αυτοί από την απώλεια κάποιου αγαπημένου τους προσώπου, όπως και η ίδια. «Τρία χρόνια μετά, πιστεύω πως θα έπρεπε να την αγαπώ περισσότερο παρά να μου λείπει και να αρρωσταίνω στην σκέψη της ώστε να είμαι πιο δυνατή όταν θα την συναντήσω αργότερα. Ελπίζω πως πολλοί άνθρωποι θα θυμούνται την Ναγιεόν όταν δουν αυτό την εκπομπή», έγραψε στο μπλογκ της.

Το βίντεο της «συνάντησης» μητέρας και κόρης έχει γίνει ήδη viral, αφού μέσα σε πέντε μέρες από την προβολή του στο You Tube, το έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από εννέα εκατομμύρια άνθρωποι.

Το είδαμε στο iefimerida

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα