Η μοίρα και το πεπρωμένο στην Ενεργειακή Σαμάνικη Ιατρική

Η μοίρα και το πεπρωμένο στην Ενεργειακή Σαμάνικη Ιατρική

Τι είναι η μοίρα;

Η μοίρα είναι το μάθημα που πρέπει να πάρουμε, σύμφωνα με την οικογένεια μας, την ιστορία μας, και τα συναισθηματικά μας τραύματα. Η μοίρα δένει τα μέλη μιας ομάδας-οικογένειας ή ακόμα και μιας χώρας σε πλήρη συμμετοχή. Ένα πουλί που πετάει, μπορεί να αλλάξει πορεία προς μια διαφορετική κατεύθυνση.

Παρατηρούμε όμως το σμήνος να ακολουθεί με πλήρη υποταγή, ώστε να διατηρήσει τη συνοχή και την ιδιότητα, ως μέλη της ομάδας. Έτσι το κάθε μέλος αναλαμβάνει τυφλά τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις συγκρούσεις.

Με άλλα λόγια η μοίρα είναι αναπόφευκτη και προκαθορισμένη μέσα από μια σειρά γεγονότων που μας συμβαίνουν. Παραμονεύει σε κάθε στροφή της ζωής μας- για παράδειγμα εγκαταλείπουμε έναν δύσκολο σύντροφο για να καταλήξουμε στην ίδια σχέση με έναν άλλο άτομο.

Τα ψυχικά τραύματα αφήνουν αποτυπώματα που προκαλούν τη μοίρα

Όπως έχουμε κληρονομήσει ψυχικά τραύματα, έχουμε κληρονομήσει και ψυχικά συμβόλαια. Ο οικονομικός φόβος και η έλλειψη, μπορούν να περάσουν από γενιά σε γενιά, ακόμα κι αν μόνο ένα μέλος έχει υποφέρει από έντονες κακουχίες. Όλα τα τραύματα αφήνουν αποτυπώματα στο φωτεινό ενεργειακό πεδίο. Τα αποτυπώματα είναι σαν τα εικονίδια στην επιφάνεια εργασίας, του υπολογιστή μας. Στέκονται αδρανή στην οθόνη, μέχρι να κάνουμε διπλό κλικ πάνω τους.

Τότε ζούμε ξανά, ίδια μοτίβα όπως, εγκατάλειψη, απόρριψη, πόνο, θυμό και άλλα επώδυνα συναισθήματα και καταστάσεις. Ένα αποτύπωμα μπορεί να περιέχει πληροφορίες για μια σωματική ασθένεια ή για κάποιο συναισθηματικό τραύμα που μας συνέβη, νωρίς στην ζωή μας. Το αποτύπωμα του τραύματος μας προδιαθέτει σε επαναλαμβανόμενα πρότυπα συμπεριφοράς. Στο να καταλήγουμε με τα ίδια αφεντικά, με τους ίδιους συντρόφους, στην ίδια δυναμική ξανά και ξανά στην ζωή μας. Έτσι, κάθε επαναλαμβανόμενο μοτίβο-συμπεριφορά που παρατηρούμε στη ζωή μας, είναι μια καλή ένδειξη, της ύπαρξης ενός αποτυπώματος. Μπορεί να σχετίζεται με την οικογένειά μας, να υπάρχει ένα γενεαλογικό αποτύπωμα που μεταφέρεται από μάνα σε κόρη και από πατέρα σε γιο, συνήθως μεταξύ του ίδιου φύλου, αλλά ενίοτε διασταυρώνονται.

Τι είναι το πεπρωμένο;

Το πεπρωμένο από την άλλη πλευρά, είναι ο σκοπός και το κάλεσμα ζωής. Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι η μοίρα είναι πλεγμένη, από μια συγκεκριμένη κλωστή και ότι μιας και υφαινόταν ήταν αμετάκλητη.(Κλωθώ, Άτρωπος, Λάχεσις) Οι Μοίρες είναι οι δυνάμεις που ευθύνονται για τα καλά και τα κακά της ζωής του κάθε θνητού, από τη γέννηση μέχρι το θάνατό του. Στην Μοίρα υπακούν μέχρι και οι θεοί, οι οποίοι έχουν όμως τη δύναμη να την αλλάζουν. Έβλεπαν όμως το πεπρωμένο σαν μια δύναμη ή ενέργεια που θα μπορούσε να παρέμβει για να ξαναυφάνει το πέπλο της μοίρας. Για να συμβεί αυτό, δεν χρειάζεται απαραίτητα θεϊκή παρέμβαση, απλά χρειάζεται να συνειδητοποιήσουμε τα παλιά μας τραύματα. Ώστε να μπορούμε να ακούσουμε και να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα με το οποίο γεννηθήκαμε. Έτσι θα κατευθύνουμε την πορεία της ζωής μας υπερβαίνοντας τη μοίρα. Ελεύθεροι από αρνητικά συναισθήματα και από το γενετικό προγραμματισμό. Το πεπρωμένο, μας επιτρέπει να συμμετέχουμε συνειδητά στην εξέλιξή μας.

Το πεπρωμένο μας δεν είναι το ίδιο με το μέλλον μας. Το πεπρωμένο είναι πάντοτε διαθέσιμο σε εμάς. Καθώς αναγνωρίζουμε τον αυθεντικό και άχρονο εαυτό μας. Έχουμε τη δυνατότητα να αναπτύξουμε νέα σώματα και να αλλάξουμε την ιστορία μας.

Η άρνηση του πεπρωμένου

Ο μεγαλύτερος πόθος του ανθρώπου είναι να ανακαλύψει το νόημα και το σκοπό της ζωής του. Ο Γιουνγκ πίστευε, ότι όταν δε δίνουμε προσοχή στο κάλεσμά μας – και αυτό δεν είναι κάλεσμα στη μεγαλοσύνη, αλλά κάλεσμα στο νόημα- τότε η ζωή χαραμίζεται.

Το κάλεσμα του πεπρωμένου είναι γεμάτο προκλήσεις, πρέπει να αντιμετωπίσουμε, φόβους και δυσκολίες. Να μετατρέψουμε τις προκλήσεις σε ευκαιρίες.

Πρέπει να θυσιάσουμε τις περιοριστικές πεποιθήσεις για να αλλάξουμε τη ζωή μας από απλή επιβίωση, σε θεϊκό σκοπό. Ο δρόμος του θεραπευτή μέσα από την Ενεργειακή Σαμάνικη Ιατρική, είναι να αποβάλουμε τις περιοριστικές αντιλήψεις και να τις να μετατρέψουμε σε πηγές δύναμης και έμπνευσης. Για τον εαυτό μας, αλλά και για τους άλλους.

Είναι πιθανό να λάβουμε ένα κάλεσμα για ένα πεπρωμένο που θα προτιμούσαμε να αγνοήσουμε. Πολλές φορές μπορεί να πούμε δεν είμαι έτοιμος να το κάνω.

Όπως ο Ιωνάς και η φάλαινα. Ο Ιωνάς αγνοεί το κάλεσμα του να μεταδώσει το λόγο του θεού και μπαρκάρει σε ένα πλοίο, με αντίθετη κατεύθυνση από τη Νινευή. Όταν ξεσπά μια τεράστια καταιγίδα, οι σύντροφοι του καταλαβαίνουν ότι κάποιος έχει προκαλέσει την οργή του ουρανού. Ο Ιωνάς παίρνει την ευθύνη και για να σωθούν, τον πετάνε στη θάλασσα. Τον καταπίνει μια φάλαινα και τον ξεβράζει στις ακτές της Νινευής. Όσο βρίσκεται μέσα στην κοιλία της φάλαινας αναγνωρίζει το κάλεσμά του, να διδάξει το λόγο του θεού, που έχει αρνηθεί. Αυτή η ιστορία μας διδάσκει, ότι όταν δεν ανταποκριθούμε στο πεπρωμένο μας με την ελεύθερη μας βούληση, θα μας πάει εκεί μέσα από ταλαιπωρίες.

Για να είναι σημαντικό το πεπρωμένο μας δεν χρειάζεται να είναι μεγαλειώδης ή να έχει δημόσια αναγνώριση, αλλά πρέπει να έχει διαποτιστεί με νόημα και σκοπό. Απλά να κάνει την ψυχή μας να φτερουγίζει από πάθος. Όταν το πεπρωμένο έχει εγκατασταθεί στο μέλλον μας, η δύναμη αυτής της ενέργειας συνωμοτεί ώστε να το πραγματοποιήσει.

Η Ενεργειακή Σαμάνικη Ιατρική, σαν ένα ταξίδι ψυχής, μας οδηγεί στο σκοπό ζωής

Στην Ενεργειακή Σαμάνικη Ιατρική, χρησιμοποιούμε τη θεραπευτική διαδικασία του illumination, και πολλές βιωματικές ασκήσεις, που βοηθούν να απαλλαγούμε από το παρελθόν. Έτσι αφήνουμε πίσω το πληγωμένο εγώ, που θέλει να εξελίσσεται μέσα από τον πόνο. Αναζητάμε νέα σενάρια ευζωίας και ξαναγράφουμε την Ιστορία μας. Συνδεόμαστε με τη θεραπευμένη όψη του εαυτού μας και του κόσμου. Όλο αυτό δεν είναι μια θεωρητική συζήτηση, αλλά μέσα από δυνατές ενεργειακές τεχνικές, αποβάλουμε τα αποτυπώματα από το φωτεινό ενεργειακό πεδίο. Έτσι, ανοιγόμαστε στις απεριόριστες δυνατότητες και ζούμε ελεύθεροι. Ώστε να δημιουργήσουμε την πραγματικότητα που θέλουμε.

Πως αποβάλουμε τα αποτυπώματα που μας κρατάνε δεμένους με τη μοίρα

Μια πολύ ισχυρή θεραπευτική διαδικασία για να αποβάλουμε το παρελθόν, είναι η μέθοδος του illumination. Αρχίζουμε με μια συνέντευξη, για να διερευνήσουμε το αίτημα της συνεδρίας. Σκοπός της συνέντευξης είναι να συνδέσουμε το θέμα, με το σώμα μας και την αίσθηση που έχει, σε σχέση με αυτό. Προσπαθούμε να πάμε πίσω στο χρόνο, όταν νιώσαμε για πρώτη φορά αυτή την αίσθηση.

Να θυμηθούμε, αν βιώσαμε μια παρόμοια κατάσταση που επαναλαμβάνεται στο σήμερα. Ίσως να βρούμε κάτι, που νιώθουμε ότι επηρεάζει το παρόν. Ο πόνος για μια κατάσταση που βιώνουμε τώρα, συνήθως έχει να κάνει με ένα πρωταρχικό τραύμα του παρελθόντος. Στη συνέχεια, χρησιμοποιούμε μια απλή μυϊκή εξέταση για να πάρουμε απαντήσεις, από το σώμα. Επιτρέποντας στο σώμα να μας ενημερώσει.

Μέσα από τη μυική εξέταση, θα προσδιορίσουμε το τσάκρα που σχετίζεται με αυτό το αποτύπωμα. Έτσι, δεν είναι μια διανοητική διαδικασία, μας ενημερώνει η αλήθεια της καρδιάς και του σώματος. Ο θεραπευτής στην συνεχεία, θα τοποθετήσει στο τσάκρα που έχει προκύψει από την μυική εξέταση μια κούγια ( λέγονται οι πέτρες που είναι συντονισμένες με μια γενεαλογία σαμάνων θεραπευτών). Αυτό γίνεται για να τραβήξουμε προς τα έξω τα νήματα βαριάς ενέργειας, που έχουν τυλιχθεί γύρω από το τσάκρα.

Αφού, ολοκληρωθεί η θεραπευτική διαδικασία, τότε ο θεραπευτής γεμίζει με χρυσό φως το τσάκρα. Η ανακούφιση και η απελευθέρωση που βιώνει το άτομο μετά τη θεραπεία, δημιουργεί στο σώμα του ένα καινούργιο μυθικό χάρτη, που τον βοηθάει να ζει με μεγαλύτερη όρεξη για ζωή, σύνδεση με το σώμα του και το περιβάλλον.

Στην εκπαίδευση της Σαμάνικη Ενεργειακή Ιατρική μαθαίνουμε όλες αυτές τις τεχνικές και μπορούμε να τις εφαρμόσουμε σε άλλους.

Τζέσικα Μαργαρίτη

Δείτε την εκπαίδευση της Ενεργειακής Σαμανικής Ιατρικής που ξεκινά στις 12 Δεκεμβρίου από το κέντρο της Έντεχνης Δράσης εδώ

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα