Το μόνα όρια είναι εκείνα που βάζουμε οι ίδιοι στον εαυτό μας

Το μόνα όρια είναι εκείνα που βάζουμε οι ίδιοι στον εαυτό μας

Δώστε στον εαυτό σας ένα λεπτό για να κατανοήσετε τη σημασία αυτής της αλήθειας.

Η απόλυτη δυνατότητα είναι το πεδίο όλων των πιθανοτήτων και η πηγή όλου του πνευματικού, συναισθηματικού και υλικού πλούτου. Είναι μια ουσιώδης ενέργεια ζωής που δε γνωρίζει όρια και που, όταν είμαστε εσωτερικά συνδεδεμένοι μαζί της, μας παρέχει άμεση πρόσβαση σε όλες τις πηγές και τη δημιουργικότητα που χρειάζεται για να εκπληρώσουμε τα όνειρά μας.

Μόλις συνειδητοποιήσετε ότι ο εσωτερικός σας εαυτός – δηλαδή το πνεύμα που ζωντανεύει το μυαλό και το σώμα σας – έχει απόλυτη δυνατότητα, τότε θα είστε σε σύμπνοια με τη δύναμη που δημιουργεί τα πάντα στο σύμπαν. Τότε όλα θα είναι δυνατά και θα υπάρχει απεριόριστη δημιουργικότητα.

Θυμηθείτε τα λόγια του Ιησού Χριστού: «Είμαστε πλασμένοι κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση του Θεού». Η νοημοσύνη που δημιούργησε τα πάντα στο σύμπαν είναι μέρος του εαυτού μας, είμαστε εμείς οι ίδιοι!

Όταν λοιπόν κατανοήσετε ότι ο αληθινός σας εαυτός είναι ένας εαυτός απόλυτης, καθαρής δυνατότητας, ουσιαστικά ευθυγραμμίζεστε με τη δύναμη που φανερώνει τα πάντα στο σύμπαν. Και τότε όλα είναι δυνατά για εσάς.

Όπως ορίζει ο Νόμος της Απόλυτης Δυνατότητας, το σύμπαν δεν γνωρίζει όρια. Το δυναμικό του σύμπαντος καθώς και ό,τι υπάρχει εκεί είναι απεριόριστα. Τα μόνα όρια είναι εκείνα που εσείς επιβάλλετε με τον φόβο, την αμφιβολία, την αβεβαιότητα, τη δυσπιστία, την έλλειψη εμπιστοσύνης ή οποιοδήποτε άλλο κατώτερο συναίσθημα νιώθετε.

Η πηγή όλης της δημιουργίας είναι η συνείδηση που αναζητά έκφραση από την ασχημάτιστη ενέργεια προς τη δημιουργία. Μόνο όταν συνειδητοποιήσετε ότι ο πραγματικός εαυτός σας είναι ένα με αυτήν την αγνή, καθαρή δυνατότητα, θα ευθυγραμμιστείτε με τη δύναμη που δημιουργεί τα πάντα στο σύμπαν.

Όταν συνδέεστε με την καθαρή, απόλυτη δυνατότητα, καταφέρνετε να συγκρατήσετε το ισχυρό ένστικτο που σας ωθεί να εξασκείτε δύναμη και πίεση για να πετύχετε τον σκοπό που επιθυμείτε.

Όταν γνωρίζετε πως είστε προσωπικά συνδεδεμένοι με τις πηγές ενός απεριόριστου σύμπαντος, το άγχος σας εξαφανίζεται και η ηρεμία κυριεύει τα πεδία του μυαλού σας, εκεί που πριν επικρατούσε σύγχυση και αναστάτωση.

Όταν είστε σε ευθυγράμμιση με αυτόν το νόμο, συνειδητοποιείτε ότι τα μεγαλύτερα επιτεύγματα και οι επιτυχίες δεν έρχονται μέσα από ενέργειες προσπάθειας, πίεσης και εξαναγκασμού, αλλά από τις ρευστές μαγνητικές ποιότητες της χάρης και της ειρήνης.

Απόσπασμα από το βιβλίο της Νικόλ Μαντζικοπούλου «Γιατί δεν μου το είπε κανείς;» από τις εκδόσεις Διόπτρα

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα