Μουσικο – κινητικό δρώμενο “Ναός” με πανσέληνο!

Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016, στον μοναδικό ναό της Αφαίας στην Αίγινα θα πραγματοποιηθεί ένα βιωματικό, μουσικοκινητικό δρώμενο, υπό τον τίτλο “ΝΑΟΣ” με ελεύθερη είσοδο για όλους όσους το επιθυμούν!

mousiko-kinitiko-dromeno-naos-me-panselino

Η δράση, εκτυλίσσεται σε τέσσερα στάδια και εστιάζει στα στοιχεία εκείνα που συμπυκνώνουν την εξελικτική, μεταμορφωτική πορεία τόσο της φύσης όσο και του ανθρώπου στο χώρο και το χρόνο. Οι performers με μυσταγωγικό τρόπο αναπτύσσουν πολλαπλούς σχηματισμούς, που παραπέμπουν σε διαχρονικά πνευματικά αρχέτυπα και σύμβολα, εκφράζοντας τις έννοιες της ενότητας και της ολότητας. Ανθρώπινα σώματα ανοίγουν διόδους, δημιουργούν λεπτοφυείς ιστούς ζωντανεύοντας πανανθρώπινες μνήμες και εικόνες, που αναδεικνύουν τη σημασία της επιστροφής προς το ανθρώπινο πνευματικό κέντρο, το “ναό”, τον πυρήνα και την αρχή κάθε ύπαρξης, ως σημείο στο οποίο εναρμονίζονται ο χορός, η κίνηση, η πνοή, το πνεύμα και το φως.

Η διάρκεια του δρώμενου αναμένεται να είναι γύρω στα 45 λεπτά, ενώ η βραδιά προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί με ανεμπόδιστη διέλευση του κοινού στον αρχαιολογικό χώρο του ναού της Αφαίας, με μουσική συνοδεία τις συνθέσεις της  διεθνούς αναγνωρισμένης αρπίστριας, Κλειώς Καραμπελιά.

Παίρνουν μέρος οι καλλιτέχνες: Silvia Macchi, Anne Kern, Ανδρέας Κανελλόπουλος, Χριστίνα Βαρώτσου, Φίλιππος Κουτσαφτής, Δημήτρης Κούντας, Κλειώ Καραμπελιά (Clio K.), Δημήτρης Παντελιάς, Αλέξανδρος Παπαναστασάτος και Μαγδαληνή Παπανικολοπούλου.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα