Μπορεί να μην ξέρεις τι πρέπει να κάνεις, ξέρεις όμως καλά, ποιος θέλεις να γίνεις

Μπορεί να μην ξέρεις τι πρέπει να κάνεις, ξέρεις όμως καλά, ποιος θέλεις να γίνεις

Ο άνθρωπος είναι δομημένος έτσι, που, δεν κάνει τίποτα εάν δεν νιώσει την ανάγκη να το κάνει. Όλοι μας ξέρουμε ότι, πρέπει να πίνουμε οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα αλλά οι περισσότεροι, αν δεν διψάσουν, δεν πίνουν ούτε τρία.

Ακόμα και για να αποφασίσουμε να πάμε στον κινηματογράφο, πρέπει πρώτα να νιώσουμε την ανάγκη για να το κάνουμε. Και καλά με τις εύκολες αποφάσεις που δεν απαιτούν καμιά ιδιαίτερη προσπάθεια. Με τις δύσκολες τι κάνουμε; Αυτές που απαιτούν ρίσκο, κόπο, προσπάθεια, πρόσκαιρο πόνο, με αμφίβολα κατά τη γνώμη μας αποτελέσματα;

Εκεί, οι περισσότεροι κάνουν πίσω. Σταματούν ή δεν ξεκινούν καν την προσπάθεια και ο λόγος είναι ένας και απόλυτα συγκεκριμένος. Δεν έχουν ισχυρό κίνητρο για να τα δώσουν όλα, στην όποια απόφασή τους. Και γεννιέται το ερώτημα: Και πού βρίσκω το κίνητρο, ειδικά όταν δεν ξέρω τι θέλω; Και σ’ αυτό το σημείο όμως, υπάρχει λύση. Μπορεί να μην ξέρεις τι πρέπει να κάνεις, ξέρεις όμως πολύ καλά, ποιος θα ήθελες να γίνεις, να ΕΙΣΑΙ.

Κράτα μόνιμα στο νου σου αυτό που θέλεις να ΕΙΣΑΙ μαζί με την ερώτηση: Πώς μπορώ να γίνω……; Για να μεγαλώσετε όμως, αυτό σας το θέλω ώστε να γίνει τόσο ισχυρό που να σας οδηγεί στην κατάκτησή του, κάντε παράλληλα και την εξής άσκηση.

Πάρτε μια κόλλα χαρτί και γράψτε όλα αυτά που θα κερδίσετε, θα έχετε και θα απολαμβάνετε όταν κατακτήσετε το ΕΙΜΑΙ που θέλετε να έχετε. Προσοχή όμως. Θα γράψετε όλα αυτά που σας έρχονται στο μυαλό, μικρά και μεγάλα, χωρίς λογοκρισία. Επίσης προσέξτε σε ποιο χρόνο τα γράφετε. Θα είναι πάντα στον Ενεστώτα χρόνο.

Για παράδειγμα, έχω αυτοπεποίθηση, κάνω ταξίδια που θέλω, έχω χρήματα, έχω τη σχέση που θέλω, κλπ. Πάρτε στη συνέχεια αυτό το χαρτί και βάλτε το στο συρτάρι. Την άλλη μέρα, πάρτε το ξανά, διαβάστε το και προσθέστε καινούρια πράγματα που σας ήρθαν στο μυαλό. Μην εκπλήσσεστε, για αρκετές μέρες θα σας έρχονται στο μυαλό κι άλλα, κι άλλα, κι άλλα που πρόκειται να κερδίσετε όταν θα είστε αυτό που σας αξίζει και ονειρεύεστε.

Όταν πια νιώσετε πως δεν έχετε να προσθέσετε κάτι καινούριο τότε, το καθαρογράφετε και το διαβάζετε κάθε βράδυ πριν κοιμηθείτε και κάθε πρωί μόλις ξυπνήσετε.
Όσο κι αν φαίνεται παράξενο, αυτό το καθημερινό διάβασμα των μελλοντικών κερδών σας, φουντώνει, ενεργοποιεί και φορτίζει με την απαιτούμενη ενέργεια το “θέλω” σας, δημιουργώντας έτσι, ισχυρό κίνητρο για να μπείτε στη δράση.

Στο σημείο αυτό, πιστεύοντας στις ικανότητες σας, θα παρακαλούσα να κάνετε κάτι το ιδιαίτερο. Όλοι μας έχουμε μάθει να βγάζουμε συμπεράσματα και να παίρνουμε αποφάσεις χωρίς να έχουμε επαρκείς πληροφορίες. Μην κάνετε κι αυτή τη φορά αυτό το λάθος. Ίσως κάποιες από τις ασκήσεις αυτού του βιβλίου να τις υποτιμήσετε ή να νομίζετε πως δεν σας ταιριάζουν….

Ποτέ δεν θα μάθετε αν κάτι είναι ωραίο και χρήσιμο για τη ζωή σας αν δεν το βιώσετε. Δεν μπορείτε να έχετε άποψη για κάτι, για ένα φαγητό ας πούμε, αν δεν το φάτε. Το ίδιο συμβαίνει και με τις ασκήσεις. Θα μάθετε αν δουλεύουν και έχουν αποτελέσματα, μόνον όταν τις κάνετε.

Ένας από τους μεγαλύτερους πολιτικούς ηγέτες του προηγούμενου αιώνα είχε πει:
“Αν αυτό που σκέφτεσαι είναι σωστό ή όχι, ΜΟΝΟ η πράξη μπορεί να το αποδείξει”. Μπες λοιπόν στη δράση. Χάρισε στον εαυτό σου το δικαίωμα να ζήσει στο φως. Βγες από τη σπηλιά της ασφάλειας και μάθε να ρισκάρεις για τα θέλω και τα όνειρά σου.

Όταν θα φτάσετε στο τέλος της ζωής σας, ένα από τα δύο θα έχει συμβεί. Ή το σώμα σας θα είναι χωρίς πληγές (άλλωστε μέσα στη σπηλιά δεν κινδυνεύεις να πληγωθείς) και η καρδιά σας γεμάτη ουλές ή το σώμα σας θα έχει πληγές από τα πεσίματα και η καρδιά σας θα λάμπει τρισευτυχισμένη!!! Αποφασίστε και επιλέξτε!!!

Απόσπασμα από το βιβλίο του Αντώνη Καλογήρου “Έξι βήματα πίσω, μια ζωή μπροστά…” από τις εκδόσεις Η Δυναμική της επιτυχίας

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα