Αν μπορέσω σήμερα…

Αν μπορέσω σήμερα...

Αν μπορέσω σήμερα να χαμογελάσω σε έναν άνθρωπο που είναι λυπημένος και να τον κάνω να πιστέψει στο καλύτερο αύριο, τότε δεν είμαι άχρηστος.

Αν μπορώ μέσα από ένα άσχημο γεγονός που μου συνέβη να αντλήσω ένα πολύτιμο μάθημα ζωής, τότε είμαι περισσότερο σοφός από όσο πιστεύω.

Αν μπορώ να δω τον ήλιο μέσα από μία δύσκολη καταιγίδα, τότε έχω μέσα μου σπόρους αισιοδοξίας, όσο και αν η απελπισία προσπαθεί να με πείσει για το αντίθετο.

Αν μπορέσω σήμερα να βοηθήσω –έστω και με το υστέρημά μου- έναν άνθρωπο που στερείται, τότε αυτό σημαίνει πως κάτι σήμαινε αυτό το πέρασμά μου από τη ζωή.

Αν σήμερα υποσχεθώ πως δε θα κλάψω για έναν άνθρωπο που δε με υπολογίζει, αυτό θα σημαίνει πως ίσως άρχισα να με εκτιμώ λίγο περισσότερο.

Αν μπορέσω σήμερα να θυσιάσω λίγη ώρα από το να καθίσω μπροστά σε έναν υπολογιστή για να βγω μία βόλτα στο πάρκο, σημαίνει πως άρχισα να υπολογίζω περισσότερο την αληθινή ζωή που είναι έξω από την οθόνη.

Διαβάστε επίσης: Φρίντα Κάλο: Φράσεις που άφησαν ιστορία

Αν σήμερα μπορέσω να χαμογελάσω επειδή πάτησα μία μπανάνα αντί να ντραπώ, σημαίνει πως άρχισα να αυτοσαρκάζομαι και να μη με παίρνω τόσο στα σοβαρά.

Αν σήμερα παρηγορήσω έναν άνθρωπο στη στεναχώρια του και τον πείσω να δει αυτό που του συνέβη και από τη θετική του πλευρά, σημαίνει πως είμαι χρήσιμος.

Αν μπορέσω να ζητήσω ένα συγνώμη, αυτό θα σημαίνει πως άρχισα να υπολογίζω περισσότερο τους άλλους ανθρώπους από τον εγωισμό μου.

Αν σήμερα στείλω ένα μήνυμα που θα λέει ‘’σε αγαπώ’’, αυτό θα δείχνει πως έχω μπορέσει να ξεπεράσω το φόβο της απόρριψης και της αποτυχίας και να αγωνιστώ για αυτά που θέλω να έχω στη ζωή μου.

Άρθρο γνώμης,

της Μαρίας Σκαμπαρδώνη 

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα