Πως μπορούμε να αποκοιμηθούμε σε δύο λεπτά με αυτήν την στρατιωτική τεχνική των ΗΠΑ

Πως μπορούμε να αποκοιμηθούμε σε δύο λεπτά με αυτήν την στρατιωτική τεχνική των ΗΠΑ

Ο ύπνος είναι πολύτιμος και οι μελέτες δείχνουν ότι 7-9 ώρες νυχτερινού ύπνου είναι ιδανικές για τους ενήλικες ενώ, αντίθετα, η έλλειψη ύπνου σχετίζεται με πολλά προβλήματα και επιπτώσεις στη διάθεση αλλά και στην υγεία μας. Μπορεί, για παράδειγμα, να συμβάλλει στον αυξημένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, να επιβραδύνει τον μεταβολισμό και να προκαλέσει συναισθηματικές αλλαγές παρόμοιες με την κατάθλιψη και το άγχος.

Αν είστε όλη μέρα σε συνεχή κίνηση, δεν είναι πάντα εύκολο να κοιμάστε τις ώρες που χρειάζεστε. Ευτυχώς, υπάρχει μια τεχνική του αμερικανικού στρατού, που διαρκεί μόνο 2 λεπτά και η οποία, θα σας επιτρέψει να διατηρήσετε την υγεία και την ευεξία σας, βοηθώντας σας να κοιμηθείτε οπουδήποτε, γρήγορα και εύκολα!

Αυτή η τεχνική, δημοσιεύτηκε γύρω στο 1981, στο βιβλίο Relax and Win: Performance Championship.

Για τις Δυνάμεις του Στρατού, είναι ζωτικής σημασίας, οι στρατιώτες να παραμένουν σε εγρήγορση – πρόκειται για ζήτημα ζωής ή θανάτου.

Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι στρατιώτες μπορούν να κοιμηθούν σε οποιοδήποτε περιβάλλον, ανεξάρτητα από το πόσο θορυβώδες είναι, ανέπτυξαν μια σίγουρη τεχνική που θα επέτρεπε σε οποιονδήποτε να ξεκουραστεί. Η τεχνική αναπτύχθηκε από την Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία και μετά από έξι εβδομάδες πρακτικής, το 96% των πιλότων τους ήταν σε θέση να κλείσουν για λίγο τα μάτια τους, οπουδήποτε, ανά πάσα στιγμή.

Πως λειτουργεί, λοιπόν, αυτή η τεχνική;

Οι πιλότοι εκπαιδεύτηκαν να κοιμούνται σε όρθιες καρέκλες – όποιος πετάει συχνά ξέρει πόσο άβολο μπορεί να είναι – αλλά μπορείτε να το δοκιμάσετε οπουδήποτε. Μόλις ξεκινήσετε, το πρώτο σημείο εστίασης είναι το πρόσωπό σας.

Κλείστε τα μάτια σας και επικεντρωθείτε στη χαλάρωση όλων των μυών του προσώπου σας. Αφήστε τον εαυτό σας να αναπνέει ενώ χαλαρώνετε το στόμα, τα μάγουλα, τη γλώσσα και τη γνάθο. Μην ξεχνάτε ούτε τα μάτια σας. Όχι μόνο θα πρέπει να είναι κλειστά, αλλά να είναι και χαλαρά.

Αυτή η πρώτη φάση είναι το κλειδί, καθώς δίνει το σήμα σε ολόκληρο το σώμα ότι πρόκειται να ξεκουραστείτε.

Στη συνέχεια, ρίξτε τους ώμους σας όσο το δυνατόν πιο χαμηλά και αφήστε το λαιμό σας να χαλαρώσει. Μετά από αυτό, μπορείτε να μετακινηθείτε στα χέρια σας, ξεκινώντας από την κυρίαρχη πλευρά σας. Εστιάστε στους δικέφαλους μυς σας, αφήστε τους να χαλαρώσουν και να πέσουν κάτω. Εάν δυσκολεύεστε να το κάνετε, τεντώστε το χέρι σας και στη συνέχεια, αφήστε το να πέσει.

Μετά, κινηθείτε προς τα κάτω στο αντιβράχιο και αφήστε τα χέρια και τα δάχτυλά σας να πέσουν βαριά. Μόλις τελειώσετε με τον κυρίαρχο βραχίονα, μετακινηθείτε στην άλλη πλευρά.

Από τη στιγμή που το πάνω μέρος του σώματός σας είναι άνετο και χαλαρό, βρίσκεστε ήδη στη μισή διαδρομή για να κοιμηθείτε.

Τώρα, πρέπει να μετακινηθείτε στα πόδια σας, ξεκινώντας από το μηρό σας και σιγά-σιγά να κινηθείτε προς τα κάτω. Οι μύες σας θα πρέπει να αισθάνονται σαν να βυθίζονται στο έδαφος.

Μόλις ολοκληρώσετε ένα σκέλος, μετακινηθείτε στην άλλη πλευρά.

Όταν το σώμα σας είναι χαλαρό, το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να καθαρίσετε το μυαλό σας για 10 δευτερόλεπτα. Αφήστε τις εξωτερικές σκέψεις και τις ανησυχίες που μπορεί να έχετε. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα, δοκιμάστε να σκεφτείτε τον εαυτό σας καθισμένο σε έναν άνετο καναπέ ή μέσα σε ένα σκοτεινό δωμάτιο. Ο Ackman συνιστά επίσης να επαναλάβετε τη φράση “μην σκέφτεσαι” ξανά και ξανά για 10 δευτερόλεπτα, για να βγάλετε τις σκέψεις από το μυαλό σας.

Και αυτό είναι!

Σε μόλις 120 δευτερόλεπτα, θα έχετε κοιμηθεί, γρήγορα, είτε βρίσκεστε σε ένα πολυσύχναστο αεροδρόμιο είτε κάθεστε σε ένα τρένο ή απλώς, νιώθετε γεμάτοι από άγχος.

Πηγή

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα