Πώς μπορώ να συνεισφέρω στον τερματισμό των δεινών της ανθρωπότητας;

Πώς μπορώ να συνεισφέρω στον τερματισμό των δεινών της ανθρωπότητας;

Η ερώτηση «Πώς μπορώ να συνεισφέρω στον τερματισμό των δεινών της ανθρωπότητας;» είναι η σημαντικότερη ερώτηση που θα θέσετε ποτέ στον εαυτό σας.

Η απάντησή της ξεκινά με την απάντηση που θα δώσετε στο ερώτημα «Πώς βάζω τέλος στα δικά μου δεινά;»

Αν μπορέσετε να ξεφύγετε από τον πόνο, τότε θα ξέρετε πώς θα βοηθήσετε και τους άλλους να κάνουν το ίδιο. Μέχρι τότε, οι προσπάθειές σας θα είναι ανώφελες.

Ακολουθεί μια μέθοδος για να ανακουφιστείτε από τον πόνο που μπορεί να φαίνεται απλοϊκή, αλλά είναι βαθύτατα σοφή:

Σταματήστε να κάνετε αυτό που σας πληγώνει και αρχίστε να κάνετε αυτό που σας θεραπεύει. Ο μόνος λόγος για τον οποίο ο πόνος επιμένει να υπάρχει στη ζωή σας είναι επειδή εσείς τον αποδέχεστε ή ακόμα μπορεί και να τον επιζητάτε.

Ο πόνος είναι το αποτέλεσμα της άρνησης ή της αντίστασης στον φυσικό σας εαυτό.

Διαβάστε επίσης: Τεστ: Πόσο ικανοί είστε για ενσυνειδητότητα;

Όταν ζείτε σε επαφή με τη θεϊκή σας φύση, οι δυσκολίες θα εξαφανιστούν. Η ζωή δε θα σας φαίνεται πια σαν ζούγκλα και δε θα ζείτε σε ένα πεδίο όπου συνεχώς απειλείται η επιβίωσή σας. Δεν σας αξίζει να υποφέρετε. Σε κανέναν δεν αξίζει. Όταν η αλήθεια αυτή πλημμυρίσει την ψυχή σας, θα φτάσετε στο πιο καίριο σημείο του πνευματικού ταξιδιού σας. Οι απαισιόδοξες προσδοκίες θα αντικατασταθούν από το πιο ευρύ και πιο λαμπρό όραμα.

Ο κόσμος θα γίνει κυριολεκτικά καινούργιος και πλέον θα ζείτε, όπως υποσχέθηκε ο Θορώ «υπό την σκέπη μιας ανώτερης τάξης όντων».

Ο κόσμος γίνεται ένας τόπος ελπίδας, γιατί ο μόνος σκοπός του είναι να γίνει το μέρος όπου μπορεί η ελπίδα της ευτυχίας να εκπληρωθεί. Και κανείς δεν είναι εκτός αυτής της ελπίδας…
-Κ -30.V.2:7-8

Τα Μαθήματα Θαυμάτων δεν βρίσκουν καμία χρησιμότητα στον πόνο. Μας λένε πως δεν υπάρχει καμία αρετή στο να υπομένουμε δεινά και πως οι δυσκολίες στη ζωή δεν ανταλλάσονται με απελευθέρωση. Τα Μαθήματα δηλώνουν απερίφραστα πως το δύσβατο μονοπάτι δεν το έχει δημιουργήσει για εμάς ο Θεός, και πως η δυστυχία είναι προαιρετική. Το να βασανίζουμε τον εαυτό μας ή τους γύρω με οποιοδήποτε πρόσχημα, δεν είναι παρά μια νοσηρή ιστορία που επινοήσαμε εμείς. Δεν είναι καθόλου απαραίτητο.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Alan Cohen «Αποκωδικοποιώντας τα Μαθήματα Θαυμάτων» από τις εκδόσεις Ιβίσκος

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα