Η μυστική πόρτα της ευτυχίας μας

Η μυστική πόρτα της ευτυχίας μας

Όλοι οι άνθρωποι θέλουν να γνωρίσουν πώς ν’ανοίξουν τη μυστική πόρτα της επιτυχίας. Υπάρχει επιτυχία για τον καθένα, αλλά φαίνεται να βρίσκεται πίσω από μια πόρτα ή έναν τοίχο.

Στη Βίβλο βρίσκουμε τη θαυμάσια ιστορία της πτώσης των τειχών της Ιεριχούς. Θα μιλήσουμε εδώ για το δικό σου τείχος της Ιεριχούς· το τείχος που χωρίζει εσένα από την επιτυχία. Σχεδόν όλοι έχουν κτίσει ένα τείχος γύρω από την Ιεριχώ τους. Η πόλη, όπου δεν μπορείς να μπεις, περιέχει μεγάλους θησαυρούς· τη θεϊκά σχεδιασμένη επιτυχία σου, την επιθυμία της καρδιάς σου!

Τι είδους τείχη έχεις κτίσει γύρω από την Ιεριχώ σου;

Συχνά είναι ένα τείχος βαρυγκώμιας – το να βαρυγκωμάς με κάποιον ή με μια κατάσταση εμποδίζει την εκδήλωση του καλού σου.

Με τη μεταφυσική ερμηνεία της πτώσης των τειχών της Ιεριχούς, αρχίζει η Φλόρενς το δεύτερο βιβλίο. Αναφέρεται στα δικά μας τείχη, τα εμπόδια που τελικά εμείς οι ίδιοι, λόγω ασυνειδησίας, θέτουμε στην επιτυχία και την ευτυχία μας. Και η βαρυγκώμια είναι ένα από τα πιο βασικά εμπόδια. Το πρόβλημα είναι ότι δε συνειδητοποιούμε καν με πόσα πράγματα βαρυγκωμάμε.

Εάν έχεις αποτύχει κάπου και δυσανασχετείς με την επιτυχία κάποιου άλλου, εμποδίζεις τη δική σου επιτυχία. Έχω την εξής θετική δήλωση για εξουδετέρωση του φθόνου και της βαρυγκώμιας:

«Ό,τι έχει κάνει ο Θεός για τους άλλους, τώρα το κάνει για μένα κι ακόμη περισσότερα».

Μπορεί να έχεις πολλές δικαιολογίες στη ζωή, για να δυσανασχετείς. Ότι σε αδίκησαν, ότι δεν εκτιμάται το έργο σου, ότι ο άλλος έχει «βύσμα», ότι…ότι…ότι…

Είναι καιρός όμως να συνειδητοποιήσεις ότι, ακόμα και να έχεις δίκιο, το γεγονός ότι βαρυγκωμάς στέκεται εμπόδιο στη δική σου την επιτυχία και ευτυχία.

Διαβάστε επίσης: Δέκα ισχυρές συνήθειες που μπορούν να μας οδηγήσουν στην ευτυχία

Είναι η εκφρασμένη αντίληψη που μπορεί να φέρει μιαν αλλαγή στις υποθέσεις σου. Καθόσον τα λόγια και οι σκέψεις είναι μια μορφή τηλε-ενέργειας. Το ενδιαφέρον για την εργασία σου, το να απολαμβάνεις αυτό που κάνεις ανοίγει τη μυστική πόρτα προς την επιτυχία.

Κλασική περίπτωση βαρυγκώμιας: Να κάνεις μια δουλειά που δε σ’αρέσει, απλώς επειδή χρειάζεσαι τα χρήματα!

Πολύ βασικό: Εάν δεν κάνεις με αγάπη κι ενδιαφέρον οτιδήποτε κάνεις, εμποδίζεις τη μελλοντική σου επιτυχία!

Όσο βαρετή και ανούσια κι αν είναι ίσως η εργασία σου, αυτή δεν πρέπει να είναι δικαιολογία να βαρυγκωμάς. Γιατί τότε θα μείνεις κολλημένος/η εκεί. Ενώ, εάν προσπαθήσεις το βαρετό να το κάνεις ενδιαφέρον για σένα, τότε θα ‘ρθει στο δρόμο σου η εργασία που θα σε εκφράζει!

Αυτό είναι το Μυστικό της Επιτυχίας· ό,τι κάνεις να ‘ναι ενδιαφέρον για τους άλλους. Να είσαι εσύ ο ίδιος ενδιαφερόμενος κι οι άλλοι θα σε βρουν ενδιαφέροντα.
Η καλή διάθεση, ένα χαμόγελο, συχνά ανοίγουν τη μυστική αυτή πόρτα. Οι Κινέζοι λένε: «Κάποιος χωρίς χαμογελαστό πρόσωπο δεν πρέπει ν’ανοίγει μαγαζί».

Έτσι ακριβώς… Εάν δε βρεις την ευχαρίστηση και την καλή διάθεση σ’ ό,τι κάνεις, η πόρτα της επιτυχίας θα μένει κλειστή. Ας είναι ξεκάθαρο:

Εάν δεν αλλάξεις την κατάσταση (δυσαρέσκεια) μέσα σου, δεν μπορεί τίποτα να αλλάξει εξωτερικά.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Γεώργιου Κυρίτση «Υλοποίησε το Σύμπαν σου» από τις εκδόσεις ΔΙΟΝ

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα