Ο μύθος ότι η αφθονία και η πνευματικότητα είναι ασύμβατες

Ο μύθος ότι η αφθονία και η πνευματικότητα είναι ασύμβατες

Ο μύθος που υποστηρίζει ότι η αφθονία και η πνευματικότητα είναι ασύμβατες τροφοδοτείται από την αντίληψη πως δεν είναι σωστό, πως είναι εγωιστικό να σκέφτεσαι και να επιθυμείς υλικά αγαθά. Ας εξετάσουμε αυτή την αντίληψη κι ας δούμε αν σ’ έχει κάνει να πιστεύεις πως αυτή είναι η αλήθεια για σένα.

Κοίταξε γύρω σου και παρατήρησε την αφθονία και την απεραντοσύνη του σύμπαντος. Συνεχίζεται ως το άπειρο, πέρα από την ικανότητά σου ακόμα και να φανταστείς την απεραντοσύνη του. Αυτή η αφθονία απορρέει από την ίδια την ενέργεια που αποτελεί τη βασική σου ουσία. Αυτή η αφθονία είσαι εσύ χωρίς καμιά αμφιβολία.

Η υλική μορφή είναι ο τρόπος με τον οποίο το πνεύμα κάνει γνωστή την παρουσία του σε μας, για όσο διάστημα βρισκόμαστε στον υλικό κόσμο. Το πνεύμα εκδηλώνεται με δέντρα, ωκεανούς, ψάρια, πουλιά, φυτά, λουλούδια και με σένα.

Όλα όσα βλέπεις γύρω σου είναι υλικές εκδηλώσεις του πνεύματος. Η ύλη δεν είναι ψευδαίσθηση, δεν είναι κάτι που δεν θα έπρεπε να υπάρχει, αντίθετα, είναι το απαραίτητο μέσο, με το οποίο τπ πνεύμα εκδηλώνεται σε αυτό το επίπεδο ύπαρξης.

Όταν πιστεύεις ότι είναι εγωιστικό ή μη πνευματικό να επιθυμείς και να δημιουργείς εκείνο που θέλεις, τότε τοποθετείς τον πνευματικό και τον υλικό κόσμο σε δύο αντίθετους πόλους. Όταν υιοθετείς την άποψη ότι το πνεύμα και η ύλη είναι έννοιες ασύμβατες, τότε αρνείσαι το πνεύμα που γέννησε την ύλη και για αυτόν ακριβώς το λόγο βρίσκεται μέσα της. Αρνείσαι επίσης την εγκυρότητα της πνευματικής σου υπόστασης.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ντρέπεσαι επειδή θέλεις να έχεις υλικά αγαθά στη ζωή σου. Είναι καλύτερα ν’ αποκτήσεις τη βεβαιότητα ότι αξίζεις να έχεις όλα τα καλά στη ζωή σου και να θελήσεις να συμμετέχεις στο χορό της δημιουργίας ως συν-δημιουργός.

Όταν θα μπορέσεις να δεις πως ύλη και πνεύμα αποτελούν ένα αρμονικό σύνολο, τότε θα βγάλεις από πάνω σου το στίγμα του εγωισμού. Όπως κι εμείς είμαστε ένα αρμονικό σύνολο που αποτελείται από ύλη και πνεύμα, το ίδιο συμβαίνει και με ολόκληρο το σύμπαν.

Η διαδικασία με την οποία η ζωή παίρνει μια συγκεκριμένη μορφή, παραμένει ένα μυστήριο. Αυτό το μυστήριο εξουσιάζεται από μια δημιουργική ενέργεια, η οποία γίνεται κατανοητή σε μας, όταν πιστεύουμε ειλικρινά ότι είμαστε άξιοι να δεχτούμε τις ευλογίες της με τη μορφή υλικών αγαθών.

Η αφθονία είναι ο τρόπος έκφρασης της δημιουργικής δύναμης του σύμπαντος. Δικαιούσαι απόλυτα να έχεις αφθονία στη ζωή σου και να ακτινοβολείς ευημερία στα πάντα γύρω σου.

Όταν νιώθεις πως είσαι μικρός και ασήμαντος, τότε το μόνο που κερδίζεις είναι να δημιουργείς μικρές κι ασήμαντες εμπειρίες στη ζωή σου.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Dr Wayne Dyer “Δημιούργησε το Πεπρωμένο σου” από τις εκδόσεις Η Δυναμική της Επιτυχίας

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα