Μυτιλήνη ερχόμαστε… Μια μη κερδοσκοπική δράση για την οικονομία της Λέσβου

Μυτιλήνη ερχόμαστε... Μια μη κερδοσκοπική δράση για την οικονομία της Λέσβου

Όλοι γνωρίζουμε πως τη δεδομένη στιγμή η Μυτιλήνη, όπως και τα υπόλοιπα παραμεθόρια νησιά, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στην τοπική οικονομία λόγω του
ότι είναι πολύ κοντά σε εμπόλεμη ζώνη και αποτελεί ταυτόχρονα την πρώτη γραμμή υποδοχής προσφύγων και μεταναστών που εγκλωβίζονται εκεί, στα HOT SPOT.

Ως εκ τούτου, η τοπική κοινωνία και η οικονομία συρρικνώνονται συνεχώς.

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, ο νομός Λέσβου φθίνει γρήγορα, καθώς ο πληθυσμός του νησιού ανέρχεται περίπου στους 84.000 κατοίκους μόνο, με τάση πτωτική.

Η κρίση αυτή προβλέπεται να συνεχιστεί για πολλά ακόμα χρόνια, εφόσον οργανωμένο σχέδιο αποσυμφόρησης της περιοχής δεν υπάρχει. Και φυσικά όσο υπάρχουν πόλεμοι και κύματα προσφύγων που εισρέουν από τις γειτονικές χώρες, τόσο θα χειροτερεύει η κατάσταση στη Λέσβο, δυστυχώς με ανυπολόγιστες συνέπειες. Το μέλλον του νησιού και γενικότερα των νησιών του Αιγαίου προβλέπεται μάλλον δυσοίωνο, αφού, σύμφωνα με εκτιμήσεις, εκτός του ότι ο ντόπιος πληθυσμός μειώνεται αισθητά χρόνο με το χρόνο, γίνονται οι ίδιοι οι Έλληνες μετανάστες, με συνέπεια το μαζικό κλείσιμο πολλών μικρών επιχειρήσεων και την ολοένα και μεγαλύτερη συρρίκνωση της τουριστικής περιόδου, γεγονός που συνεπάγεται απώλειες στον κύκλο εργασιών.

Κατόπιν τούτων, αποφασίσαμε να ηγηθούμε μιας δράσης και να προβούμε στην υλοποίηση μιας ιδέας με την ονομασία Μυτιλήνη ερχόμαστε … Πρόκειται για τη δημιουργία μιας διαδικτυακής πλατφόρμας στην οποία θα μπορούν να συνδέονται οι ντόπιοι επιχειρηματίες του νησιού με στόχο τόσο την προβολή τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό όσο και τη διεύρυνση του κύκλου εργασιών τους, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Η εν λόγω πλατφόρμα βρίσκεται στη φάση του σχεδιασμού και θα προσανατολιστεί αρχικά στον άξονα του τουρισμού μόνο.

Για την υλοποίηση αυτού του έργου κρίνεται απαραίτητη η ένταξη εμπνευσμένων εθελοντών οι οποίοι θα κληθούν τόσο να ηγηθούν ορισμένων δράσεων όσο και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους παρακάτω τομείς:

  • Γραφίστας για τη μακέτα και το δημιουργικό κομμάτι
  • Υπεύθυνος Μάρκετινγκ και κοινωνικής δικτύωσης
  • Οικονομολόγος για το Business Plan
  • Επιμελητής κειμένου
  • Εταιρείες χορηγοί
  • Τεχνική εταιρεία πληροφορικής
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Πειραιά – Μυτιλήνη-Πειραιά και χώρο διαμονής στην Μυτιλήνη

Η δράση αυτή προσδοκά να ενισχύσει την τοπική οικονομική κοινότητα του νησιού, ώστε να καταστεί ξανά η Λέσβος πόλος έλξης περισσότερων τουριστών αλλά και να επανέλθει η ποιότητα ζωής των κατοίκων. Συνεπώς, οι ντόπιοι θα έχουν έναν ακόμη λόγο να παραμείνουν στο νησί τους και να «φυλάνε τις Θερμοπύλες» διασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό τη συνέχιση του Ελληνικού πολιτισμού.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μου γραπτώς στη διεύθυνση giannisnino@gmail.com

Ιωάννης Ν. Νίνο / Μυτιλήνη ερχόμαστε …

Εάν σας ενέπνευσε το όραμα του Ιωάννη τότε, στηρίξτε το με το χρόνο, τα χρήματα, τις γνώσεις, τους ανθρώπους, τις γνωριμίες σας και γίνετε κι εσείς ένας κρίκος αυτής της φωτεινής αλυσίδας.

 


Μήπως έχετε κι εσείς ένα όραμα; Γράψτε το αναλυτικά, καθώς και τί χρειάζεστε για να το υλοποιήσετε και στείλτε το στο info@enallaktikiagenda.gr 

[wpdevart_facebook_comment curent_url=”” title_text=”Σχόλια” order_type=”social” title_text_color=”#000000″ title_text_font_size=”22″ title_text_font_famely=”monospace” title_text_position=”left” width=”100%” bg_color=”#d4d4d4″ animation_effect=”random” count_of_comments=”10″ ]

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα